Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Just, ihan mun tuuria....Just, just my luck ....Bara, bara min lycka ....Sólo, sólo mi suerte ....Juste, juste ma chance.......只是,只是我的运气........Просто, просто моя удача .... ......Solo, solo la mia fortuna ........Just, nur mein Glück ....

Eilen oli porissa / Noormarkussa oli oikeastaan ensimmäisen kerran perhosille, hyönteisille  ja ötököille  lämpötilan puolesta kohtuullinen lentosää.   Tiedän kyllä vanhastaan sen että aikainen lintu madon napaa.  Mutta on se vähän rahvaanomaista lähteä  aamuyöllä  aamukasteiseen maisemaan kävelemään.  Meni monta vuotta töiden lopumisen jälkeen siihen että opin uuden päivärytmin.  Ihan pari vuotta vasta olen saanut nukuttua aamu kahdeksaan asti.  Aamutoimien ja blogipäivityuksen jälkeen  pääsen ulos usein vasta aamu kymmenen (am 10) jälkeen.  Eilenkin silloin vielä paistoi ja aurinko lämmiti ja lämpötila oli noussut jo + 19 asteeseen, siis vaihtolämpöisille oiva lentosää.  Mutta missä perhoset.  Ei niitä missään näkynyt , eikä ihme kun kaikilta keltasilta voikukilta oli kesä jo ohi ja ne odottivat sopivaa tuleen puuskaa joka levittäisi niiden siemenet uusille kasvupaikoille  Muut kesäkukat ovat kylmän ja märän alkukesän johdota vielä kukkimatta.


Alkumatkan vielä aurinko paistoi kun kävelin Mäkelä kujalla villiejenlupinien  kukintoa katsomaan.  Joku ötöökä lensi takaapäin  vasempaan korvalehteen ja huitasin sen vaistomasesti pois kun ensimmäinen mieleen tullut ötökkä oli paarma, mikä muu nyt ihmisen paljaalle iholle käy kuin naarashyttyset ja paarmat näin kesällä.


Ei ollut hyökääjä paarma vain musta sylkikuoriainen joka varmaan korvastani haki vain levähdyspaikkaa.  Törmäys ja pois huitominen  ei onneksi sitä näyttänyt vahinkoittaneen kun se pian kömpi jaloilleen  jatkoi matkaansa.   Olisi pitänyt pitää mielessä  lapin miehen tokaisua "elä sinä etelän mies huido"
Sylkiuriaisen kohtaamisen jälkeen paksupilvi peitti auringon ja sain monta "kilometriä" kävellä Piikkilän pellon pientarella  ennen kuin seuraavan ötökän kohtasin NurmitähdykeelläPieni maamehiläinen taitaa olla kyseessäEnsimäiset tämään kesän lutet  bogasin saman pellon pientareelta Punaruskea  MarjaludeLuteet (Heteroptera) ovat nivelkärsäisten (Hemiptera) lahkoon kuuluvia hyönteisiä. Suomestakin lajeja tunnetaan 500. Marjalude kuuluu kahden seuraavan lajin lailla typpyluteiden (Pentatomidae) heimoon.
Kaikki heimonlajit ovat rotevia, enemmän tai vähemmän kolmiomaisia ja ne haisevat pahalta jos niitä mene koskemaan.  Joko myöhästuin niiden parittelustta tai sitten vain oma ominasihajuni  kekeytti niiden paritteluyrityksen,  Joka tapausessa ne lähtivät eri teille.Pika opas luteiden tunnistamiseksi

http://kalassa.net/kalapedia/index.php?title=Luteet


Peltosaunio on aloittamsaa kukintaansa sen kukinossa kiipeili veriludePeltosaunio muistuttaa päivänkakkaraa, verilude ei pelota hajulla vaan värillä
Aho-leinikin terälehdellä pieni musta siitepölyn tahrima ampiainenPerhosenkin näin, paksupilvi hämärsi kuitenkin niin paljon että suljon aika jäi kovin pitkäski eikä lentävän perhosen siiveniskua saanut pysäytettyä vaikka suljinaika oli 1 :200 s Tämä on tätä ihan mun tuuriani
 Näidstä kuitenkin tunnistaa mäkikenttämittarin (Xanthorhoe montanata) tunnistaa. Itse asiassa hauskoja tilannekuvia. Poseerauskuvia on yllinkyllin tarjolla joten erillasuus piristää kuvatarjontaa.


Mäkikenttämittari  Sieniäkin alkaa maastossa näkymään Keltahäiväkkä (Bolbitius titubans)  Sienen maku ei ole erityisen karvas, mutta se ei ole ruokasieni. Hyönteisten kanssa on sama kuin perhostenkin,  pitäisi eläviä tapahtuma / lentovalokuvia saada


Eilinen sää oli niin hämärä että piti suurta aukkoa käyttää ja syväterävyysalue jäi kovin suppeaksi.  Pitäisi myös varmaan hankkia apteekista samalaien hengitysuoja kuin usein televisossa kiinalaisten näkee käyttävän,  uloshengitysilman hiilidioksidi varmaan säikäyttävä pienet lentävät otukset / hyönteiset kasvuston suojaan.  Tänään keskivikkona 24.6.2015 ei porissa / Noormarkussa  hyönteisiä / ötököitä valokuvata.  Lämpötila on kyllä  + 14 astetta mutta keli on märkä.  Yöllä oli jo tämänpäivän vesisade alanut ja näyttäisi siltä että seuraava kuiva päivä on uuden ennusteen mukaan porissa  huomennaSadepäivän ratoksi voi lukea lopuun Saara Kesävuori Kuningas romaanin.  Se kertoo miehestä joka perii äidiltään kesähuvilan jota ei tahdo.  Tähän voin samaistua kun minäkin olen äidiltäni perinyt puolikaan kesämökin jota en tahdo rasitukseksini, vaivoikseni.  Taas tuli 70 euron  kiinteistövero lappu maksettavaksi.


Televisiossa on alkanut TV 1:sellä uusi dekkari sarja, Neiti Fisherin etsivätoimisto. Miss Fisher’s Murder Mysteries. Tuotanto: Every Cloud Production/ABC, Australia, 2012 - 2014.
Neiti Fisherin etsivätoimisto, yle tv1
Vauhdikas Phryne Fisher ratkoo rikoksia 1920-luvun Melbournessa. 

  Ei tämäkään huono alkuillan tv sarja ole mutta vähän pitää totutella britti dekkarien jälkeen 


päivän mitelause:  .Kultapossukerho rypee lätissään...vanhukset pissa hädissään.

Porin jazz viikkokin onn tuossa tuokiossa puolivälissä heinäkuuta, saapa nähdä toimerrunko menemään
Lauantai-illan tunnelma on taatusti kohdallaan, kun Kool & the Gang nousee Kirjurinluodon päälavalle 18. heinäkuuta klo 20.15. Päivän muihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Robert Plant and the Sensational Space Shifters ja Orquesta Buena Vista Social Club®. Liput ovat myynnissä Lippupalvelussa - tervetuloa!

Music video by Kool & The Gang performing Fresh. (C) 1984 The Island Def Jam Music Group
youtube.com

https://www.facebook.com/porijazz?fref=ts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti