Loppukesän informaatiota nuorten koteihin!
Noormarkun VPK ry täyttää 90 vuotta ja sen kunniaksi yhdistys järjestää juhlaparaatin lauantaina 6.6 klo 11. Paraati lähtee liikkeelle Noormarkun urheilutalolta klo 11, kulkee Myllykartanolle ja palaa sieltä paloasemalle. Kokoonnumme paraatia varten paloasemalle lauantaina jo kello 10, vaihdamme haalarit päälle ja siirrymme sieltä yhdessä urheilutalolle järjestäytymään. Paraatiin osallistuu koko VPK. Toivoisimme mahdollisimman montaa nuorta mukaan paraatiin. Näytetään, kuinka suuri, mahtava ja hieno osastomme on Hymiö wink Paraati on puoleenpäivään mennessä ohi ja pääsette jatkamaan omia lauantaipuuhianne.
Porin toiminta-alueen palokuntanuorisoleiri järjestetään tänä vuonna Kaasmarkussa 12-14.6. Tämä informaatio koskee etukäteen leirille ilmoittautuneita nuoria! Leirin ohjelmaan kuuluu koulutusta sekä kilpailuja. Majoitumme nuoriso-osaston teltoissa ja kaikille löytyy osaston puolesta myös retkisängyt. Oman retkipatjan tms. saa toki halutessaan ottaa mukaan sekä pienen tyynyn. Lämmin makuupussi on aika ehdoton, sillä kesäkuun yöt eivät tunnetusti ole vielä kovin lämpimiä. Teltoissa on toki kaasulämmittimet, mutta eivät ne pidä telttoja kuitenkaan sisälämpötilassa. Kelien mukaista varustetta on muutenkin hyvä pakata kunnolla mukaan, etenkin kun niistä keleistä ei aina tiedä. Aurinko voi paistaa täydeltä taivaalta koko viikonlopun tai sitten saamme kovastikin vettä niskaamme. Lämmintä vaatetta sekä lakki on ehdottomasti löydyttävä jokaiselta leirille lähtijältä. Helteiden sattuessa myös täytettävä vesipullo on hyvä olla mukana. Ruokailu leirillä tapahtuu sisätiloissa, mutta omilla ruokailuvälineillä. Pakatkaa siis mukaan särkymättömät ruoka-astiat kangaspussissa. Muovipussissa kuljettaminen on todettu käytännössä hankalaksi ja epähygieeniseksi. Vuosien käytäntö on opettanut myös sen, että saunaan tarkoitettu vesikuppi on parhain ruokalautanen leiriolosuhteissa. Sen kahvasta on helppo kantaa kuuma ruoka jonosta pöytään ja siitä on helppo pitää tiskatessa kiinni. Toki syvä muovilautanen on myös ihan hyvä vaihtoehto. Huomioikaa myös aterimet sekä korvallinen muki mukaan. Astiathan tiskataan siellä itse ja ruokailuvälinepussiin on hyvä pakata myös pieni pyyhe astioiden kuivaamiseen, pysyvät näin selvästi puhtaampina. Kaasmarkun palokuntanaiset ovat lupautuneet pitämään leirillä kanttiinia, joten taskurahaa voi ottaa mukaan sieltä ostettavia herkkuja varten, muuten rahaa ei leirillä tarvita. Hyvä vaihtoehto on myös ottaa kotipuolesta eväitä mukaan (herkkuja ja juomaa, jos haluaa), niin rahaa ei tarvita niin paljoa. Telttoja eikä kasseja saa mitenkään lukkoon, joten kaikki kovin arvokas tavara on syytä jättää kotiin, sillä emme pysty koko ajan vahtimaan ketä missäkin liikkuu (esim. nuorten koulutuksen aika, jolloin olemme kaikki mukana siellä). Eväistä vielä sen verran, että leirillä on järjestetty neljä ruokailua päivässä, joten nälkää ei kenenkään pitäisi nähdä ja toivottavaa on tietenkin, että kaikki söisivät kunnon ruokaa, joten ”rekkalastillista” herkkuja ei kannata pakata mukaan. Eiköhän tätä höpinää tässä jo ole eli siirrytään tärkeimpään: lähtö alueleirille tapahtuu Noormarkun paloasemalta perjantaina 12.6 klo 17! Paluu paloasemalle sunnuntaina 14.6 iltapäivällä, ei tarkkaa tietoa kellonajasta.
Länsi-suomen pelastusalanliiton leiri järjestetään tänä vuonna Mynämäellä 5-10.7.2015. Tämä info koskee liitonleirille aikaisemmin ilmoittautuneita nuoria. Ilmoittautuminen kyseiselle leirillehän tehtiin jo maaliskuun lopulla. Leiristä lähetetään koteihin omavastuulasku 45€ kesäkuun aikana, kuten ilmoittautumisen yhteydessä kerrottiin. Muistuttaisin vielä tässä kohtaa siitä, että tälle leirille lähdön peruminen on erittäin epäsuotavaa, sillä maaliskuussa ilmoittautuneet laskutetaan VPK:lta joka tapauksessa. Sairastapaukset tms. sattumukset toki ymmärrämme.
Liitonleirille kassia pakatessa lista muistuttaa hyvin paljon alueleirin listaa, mutta laajemmassa mittakaavassa Teltoissa yövymme ja retkisängyt löytyy nuoriso-osastolta. Makuupussi ja halutessaan pieni tyyny tulee kotoa pakata mukaan, kuten myös rikkoutumattomat ruokailuvälineet kangaspussissa (kts. alueleiri-tekstistä tarkempi selostus). Sopivasti säähän sopivaa vaatetta tulee olla mukana ja kenkiäkin voisi pakata kahdetkin erilaiset mukaan. H! kävelymatkat leirillä saattaa olla pitkät, joten kenkien tulee olla hyvät! Peseytymisvälineet (sis.hammasharjan!) tulee ehdottomasti olla mukana, sillä suihkuun tulemme jokaisen passittamaan viikon aikana jokusiakin kertoja. Uimamahdollisuudesta leirillä emme vielä tiedä, joten uikkaritkin voi varmuuden vuoksi pakata mukaan, ne kun ei kamalasti tilaa siellä vie. Teltat ovat iltaisin melko hämäriä, joten taskulamppu on ihan kiva olla jokaisella kassissa. Pelikortit tms. pikkupuuhaa vapaa-ajalle voi leirille varata mukaan, mutta tässäkin tapauksessa arvokkaat laitteet ja tavarat tulee jättää kotiin. Kyllähän jokainen pärjää viikon ilman tablettia Hymiö wink Puhelimien latausmahdollisuutta leirillä ei myöskään ole. Jokaisella leiriläisellä tulee olla leirillä mukana nk. päiväreppu, josta löytyy muistiinpanovälineet, ruokailuvälineet, vesipullo ja lakki!!! Aamulla koulutukseen lähtiessä otetaan aina reppu mukaan, sillä on mahdollista että seuraavan kerran omalle teltalle tullaan vasta iltapäivällä koulutuksen päättyessä. Leirillä kuljetaan aina lakki päässä (ehkäistään auringonpistokset) ja vettä tulee päivän aikana juoda riittävästi, etenkin helteellä. Ja pojat voi jo kotona ennen leiriä opetella sellaisen peruskäytöstavan, että lakki päässä ei syödä
Meidän teltalta löytyy omien aikuisten hallusta ensiapupakki, josta löytyy apua aika moneen vaivaan, mutta jos jotain isompaa ja yhtäkkisempää sattuu, leiriltä löytyy myös ensiapupiste (ja sieltä löytyy usein myös Sanna), josta saa avun vakavampiin juttuihin. Joka tapauksessa, muistakaa nuoret, että oli ongelma mikä tahansa, kuinka iso tai pieni tahansa, meitä omia kouluttajia voi aina jututtaa, myös yöllä. Olemme leirillä teitä varten!
Jokainen nuorihan suorittaa leirillä kurssiputken mukaista kurssia ja kursseilla järjestetään loppuviikosta myös kokeet ja nämä tulee läpäistä, jotta seuraavana vuonna aukeaa pääsy seuraavalle kurssille. Paljon on leikkimielistä asiaa, mutta ihan ranttaliksi edes hurjimpien nuorien ei kannata leirillä opiskelua laittaa Hymiö wink
Vierailupäivä leirillä on keskiviikkona 8.7 klo 13-20 ja toivotamme kaikki vanhemmat tällöin tervetulleiksi leirille. Huom! ei lemmikkieläimiä leirialueelle. Jos vierailupäivänä haluaa omien vanhempien kanssa poistua leirialueelta (esim. syömään tai kauppaan tms.) se on mahdollista, kun vaan ilmoittaa Sannalle ja jos se kurssin ohjelman mukaan on mahdollista.
Kokoontuminen Noormarkun paloasemalle liiton leirille lähtöä varten sunnuntaina 5.7 klo 8.15!!!
Paluu perjantaina 10.7 n.klo 16 samaan paikkaan
Lisätietoa leiristä löydät www.lspel.fi/leiri. Sieltä löytyy mm. leiriaapinen, jossa yleisohjelmaa ja ruokalistaa myöten paljon infoa.
Nuoriso-osasto aloittaa kesäloman liiton leiristä ja harjoitukset menee tauolle. Jatkamme harjoituksia kesätauon jälkeen uudella innolla taas ke 26.8.2015 tutussa paikassa paloasemalla tuttuun aikaan klo 17!
Eiköhän tässä ollut löpinää jo kerrakseen, toivottavasti mitään oleellista ei unohtunut. Mukavaa kesää kaikille!
Terkuin Sanna + muut kouluttajat
P.S. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos kysyttävää puh.040-5028103 tai
s-posti: nuoriso-osasto@noormarkunvpk.fi

Leiri, nuorisoleiri, palokuntalaisten leiri | Varsinais-Suomi, Satakunta | Länsi-Suomen...
Tervetuloa Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto Ry:n vuosittaisille jäsenpalokuntien nuorioleirille