Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Saisi jo valkeus tulla.....Should already be light to come .....Borde redan vara lätt att komma .....Ya debe ser ligero para venir....应该已经是光来..........Если уже будет свет прийти ...........Dovrebbe già essere luce per venire ............Sollte bereits Licht zu kommen ...... .....Devrait déjà être la lumière à venir .....

Eilinen meni vielä Markkujen huumassa eikä paljon tullut tehtyä uusia havaintoja kevään etenemisestä.  Se on kyllä tullut selväksi että harvinaisen pimeä  huhtikuu on ollut.  Eilen vielä usva / sumu hämärsi entisestään  Noormarkun / porin maisemat.  Illalla ei näkynyt 150 metrin päässä  olevan Noormarkunyhtenäiskoulun seinä parvekeelta.

Mandariinipuu  kasvaa hurjaa vauhtia korkeutta ja se on jo 50 senttimetriä korkea.  Sen lehdistä näkee kuinka hämärää huhtikuussa on ollut, uudet lehdet ovat kasvaneet miehen kämmen kokoisiksi.  Tukevasti se kuitenkin vielä pystyssä pysyy, välillä sitä pitää kiusata kun kaikki lehdet ovat kääntyneet valoakohti ja kasvi on toispuoleinen, Niin  olen kääntänyt sen  lehdet inustta siälle päin jotta lehdet kääntyisivät toisellkin puolen puun runkoa.  Kunhan päivät lämpiävät yli viidentoista asteen niin kai mandariinipuun voi silloin ainakin päiviksi pihalle siirtä parempaan valoon.Parvekella keväällä itänyt puu on palajastunut koivuksi, kovin on hento.  Ohuesta varestaan huolimata se on aika jäykkä.  Pieneltä se näyttää sitruunapuiden taimien seassa mutta kyllä siitä varmaan kasvaa kelpo puu.


Luonnossa aikuisilla koivuilla on turpeat silmut, eikä varmaan enää mene pitkään kun ne avautuvat hiirenkorville.


Rannalla varistakin janotti


Uimarannalla oli vietetty nuotioiltaa, ajopuista oli nuotiota koetettu viritellä
Idänsinililja  oli aloittanut kukinnan havulinnanmäelläTänään Kansallisena Veteraanipäivän usva on vähän ohentunut ja lämpötila on + 5 astetta.  Ilmatieteen laitos kyllä lupailee etää tänään Aurinkokin paistaisi Noormarkusaa / porissa, mutta lyhyt lohtu siitä on kun loppuviikko mennän sumussa.


Jos hyvin käy niin tänään saataa ehtiä pitkästä aikaa telkkarista  päivällä katsoa kyläsairala.  On kiva katsella näitä englantilaisa sarjoja kun niissä naiset ovat kauniita ja osaavat pukeutua hameseen.  Autotkin on hienompia kuin nämä uudet vähäpäästöiset.


Jos Te Markut alatte jo olemaan kartalla niin katsokaa nyt  Lauantaillisen Ukk´ramin  palajstustilasuuden valokuvat alla olevasta linkistä

Teuvon kuvat -Teuvo images: Paljon Markkuja ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2015/04/paljon-markkuja-noormarkussa.html
1 päivä sitten - Paljon Markkuja Noormarkussa....... Eilen oli kaikkien Markkujen juhlapäivä, Noormarkussa paljastetiin Ukk`ram patsas jonka Markut haluavat ...

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2015/04/paljon-markkuja-noormarkussa.htmlSPR Satakunnan piirin valmiuspäällikkö Kari Petäjän mukaan lipaskeräys Nepalin hyväksi alkaa Satakunnassakin tänään.Porilaisille näyttää MTK:n tarjoama 30 sentin pyttipannuannos kelpaavan. -Karri
Henkilön Yle Satakunta kuva.

Uutiset, 27.4.2015

YLIPÄÄLLIKÖN PÄIVÄKÄSKY

N:o 1

Kunnioitetut Sotiemme Veteraanit ja Lotat

Tänään tulee kuluneeksi 70 vuotta viime sotiemme päättymisestä. Raskaat sotavuodet vaativat mittavia uhrauksia. Kaikkein tärkein - maamme itsenäisyys ja kansamme vapaus - onnistuttiin turvaamaan jälkipolville.
Veteraanisukupolvemme uhraukset ja koettelemukset olivat ankarat niin taistelukentillä kuin kotirintamalla. Monet antoivat sodassa isänmaan puolesta nuoruutensa, terveytensä ja henkensä. Sodassa, jossa Suomi taisteli kansalaisten elinmahdollisuuksien, itsemääräämisoikeuden, vapauden sekä kodin puolesta.
Sotien jälkeisessä jälleenrakennustyössä korostuivat veteraanisukupolvelle ominaiset arvot: vastuullisuus, velvollisuudentunto, lähimmäisestä huolehtiminen sekä luja ja horjumaton usko tulevaisuuteen. Tätä esimerkkiä ja henkeä tarvitsemme myös tänään.
Sotiemme veteraanit ja lotat, kansakuntamme puolustajat ja jälleenrakentajat.  Tunnemme suurta kiitollisuutta Teitä ja Teidän tekojanne kohtaan. Suomalaisten miesten ja naisten ansiosta voimme olla ylpeitä historiastamme ja yhteiskunnasta, jossa saamme tänä päivänä elää. Lähes 100-vuotinen itsenäisyytemme on kestänyt ja kantanut läpi vaikeidenkin aikojen. Itsenäisyytemme turvaaminen ja veteraanisukupolven arvokkaan perinnön vaaliminen on meidän nuorempien sukupolvien kunniatehtävä nyt ja tulevaisuudessa.

Puolustusvoimien ylipäällikkö
Tasavallan Presidentti   
Sauli NiinistöMakeaa maanantain jatkoa!
Blogissa hörpitäänkin simaa Hymiö smile
http://romulyyli.blogspot.fi/

Galleriaa päivitetty!

http://www.viikate.org/photos/July 2000, Formula A European Championships, Oschersleben Germany. My colour scheme hasn't changed much! Who could guess then that the other two would remain team mates and fight for an F1 World Championship 14 years later...
‪#‎throwbackthursday‬ ‪#‎memories‬ #MERCEDES AMG PETRONAS #Lewis Hamilton #Nico Rosberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti