Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Pulu byggmaxissa....Dove building supply store ....Dove byggnad leverans butik ....Tienda de materiales de construcción Dove....鸠建材超市..........Голубь питания здание магазина ..........Dove negozio di forniture per edilizia .........Dove Baumarkt ..... ....Dove magasin de matériaux de construction ....

Ihmis mailamassa asuntojen hinnat on laskussa jopa Helsingissä 0.8 % , maaseutupitäjissä  omakotilaoilla ei paikoin ole enää takausarovoa.  Luonnossa tämä talouden alamäki ei näy, joka kevät alkaa mahdoton kilpailu parhaistta pesäpaikoistta.   Ollaan maaliskuun puolessa välissä ja ensimmäiset pesänrakentajat alkavat tutkailla parhaita asuinrakennus tarvikkeita


Pulu byggmaxissa....



Sepelkyyhky munii kaksi munaa huhtikuun puolesta välistä alkaen risuista tekemäänsä pesään.




Pulu rakentaa pesänsä  huolimattomasti risuista ja korsista. Pesäpaikka  löytyy ullakoilta rakennuksen koloissa, siltapalkkien päällä, seinäsyvennyksissä.





Kyhkynen on  Varista huolimattomampi ja laiskempi pesänrakentaja.  Varis nyhtää tuoreita oksia puista ja pensaista,  pululle kelpaa maasta poimitut jäteoksat ja risut.



Nämä koivunoksat eivät vielä pululle kelvannut tai tarjous ei ollut kelvollinen, aika kiire kuitenkin pesänrakennuksella on jos aikoo huhtikuun puolessavälissä  munia.


Perjantai paljasti että sepelkyyhkyn pesä on jo melkein valmis vastaanottamaan uudet asukaat  ja munat








Kotipihassa on  kesäkukka alkanut kukkia.  Alkujaan sininen orvokki on  saanut alkunsa parvekeelta pudonneista siemenistä.  Kukkakaupastta ostettu orvokki on palajastunut monivuotiseksi, tämä kasvaa jo kolmattavuotta.  Yön pakkanen on saanut sen kukanlehdet suppuun.  Viiem yö oli edellisttä yötä kylmempi . Saapa nähdä onko orvokki  yli viidenasteen pakkastta kestänyt.  Aamukahvia  seitsämänjälkeen juodessa Porissa oli  - 5.2 astettra pakkasta

Aikainen orvokki 12.3.2015



Aurinkoinen korkeapainesää on saanut kskutoiden ilmanlaadun huonoksi, autot  ja tuulenpuuskat nostavat hienojakoisen pölyn ajoradalta hengitysilmaan.   Keskustassa liikuessa saa keuhkoahtaumatauduin ilman että tarvitsee tupakoida.



Talvella ei saanut näin hienoja jäämuodostumia kuvat 



Rannalla tuomien silmut ovat aukeamassa, hento vihreys  näkyy jo silmuissa




Kylmän yön jälkeen aurinko lämmittä  ilmatieteenlaitoksen mukaan sään Porissa / Noormarkussa  + 7. asteeseen.  Täänään on saunapäivä ja partakin pitää ajaa, mahtaako aurinko otaa paremmin kiinni kasvojen ihoon kun se on parraton?

Miten on mahdollistta että kahtenakuukautena peräkkäin on 13. päivä ja perjantai



Auli Peltoniemi Meidän pihan läheiseen koivun on sepelkyyhky tehnyt pesän parina kesänä. Ovat nuo sepelkyyhkyy huu huu huutoineen lisääntyneet vuosi vuodelta. Mulla ois tarinakin kerrtottavana omakohtainen kokemus sepelkyyhdyn ja varpushaukan kohtaamisesta pihaltamme, mutta jätetään toiseen kertaan.



Koe maistissa tämä olut, ei ole varmaan saunaolut , pitää säästää huomiselle launtaille  kolemenleijonan scottilaiselle viskille kyytipojaksi

http://www.alko.fi/tuotteet/712466/

Oluet. Stout & porter. Musta, runsasvaahtoinen, keskitäyteläinen, keskiasteisesti humaloitu,...
alko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti