Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kylläpä paistoi Aurinko Porissa....It sure was shining Sun Pori ....Det säker sken Sun Björneborg ....Seguro que brillaba Sun Pori....可以肯定的明媚阳光波里...........Он уверен, сияло ВС Пори .........E 'sicuro che splendeva Sun Pori .........Es schien, dass Sun Pori .... ....Il vous brillait Sun Pori ....

Tänään taitaa taas olla välipäivä aurigonpaisteesta, mutta eilen  Aurinko paistoi Porissa / Noormarkussa  koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta.   Taivaalla vastavaloon aurikoa kuvatessa yleensä pilvet rikoo säännöllisen tätikuvion mutta eilen taisi  objektiivin etulinssi olla likainen kun  auringon ympärillä on epämääräisiä valokehiä.

Västäräkki ei enää saa ruokaa jään pinmnalta kun jäät lähti Noormarkunjoesta  yhdessä yössä.   Vuonna 2010   västäräkki saapui  2.4. ja silloin joki oli vielä jääpeitteinen.  Alla olevassa linkistä näkee silloiset kuvat Noormarkunjoelta.

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2012/04/taistelevat-fasaanitthe-fighting.html


Kärpäsiä oli  jo enemmänkin lämpimillä seinillä joten kyllä ruokaa jo alkaa  olla  muuttolinnuille


Tänävuonna taidetaan välttyä pahemmilta kevät tulvilta, ei ainakaan jääpatoja enää pääse syntymään.Myllykoski  9.3.2015Jäätön Noormarkunjoki


Joku muukin oli auringonpaisteet lähtenyt valokuvaamaanKomeasti aurinko kevätvehnäpellon  yllä paistoikinLähdin iltapäiväällä linja-autolla Porin Puuvilaan.  Linja-auton ikkunastta  taivas ikuisttui kovin tummansinisenä, Auronkom oli kuivattanut  Finbyyntietä  niin paljon että kevään katupölyä oli ilmassa  paikoin runsaasti.


Söörmarkun pellot ovat aivan lumettomia


Porin Hyvelässä maanviljelijä oli  lähtenyt kyntämään valmetilla, näin keväällä on kiva käyrä pyörähtämäs kylällä äkeet peräs
Neljä tuntia päivystin Taiteilija Markku Mäkelän   talvinäyttelyä Porin puuvillan kauppakeskussen   Ateljeessa


Aika hiljaista oli, auringon laskiessa  näyttelyn nuorinkatsoja,  1. 5 vuotta   kävi paikalla.


En  ole näin myöhään kaupungissa käynyt pitkään aikaan ja oli vähän yllätys että Puuvillan kauppakeskus hiljeni totaalisesti   varttia vaille seitsämän  ( klo 18.45)  Sen jälkeen ei kukaan enää poikennut näyttelyssä eikä  myyjiä enempää   toisenkerroksen tiloissa muuallakaan näkynyt.

Tänään ei porissa aurinko taida paistaa ja jokunen vesipisarakin taitaa tulla, mutta ei huolta huomenna taas paistaa.

Noormarkku Laviantie 10.3.2015   klo 8.30 + 3.2 astetta

Tänään oli tämän talven ensimmäinen kerta kun kesti hankikanto kävellä täällä Kairilassa. Pelloilla kävelin ainakin 3 km. Kuusimetsässä ei lunta enää olekaan, senkin huomasin kun kävelin metsänreunaa pitkin. Taas on pilvisen harmaa päivä, mutta nyt olen vielä iloinen eikä "virta" ole loppunut kun eilen sain ladattua "akkuni" lähes täyteen. Kyl se virta ainaki tämän päivän piisaa ja huomenna paistaa jälleen aurinko, mikäli sääennuste paikkansa pitää? Vatsanikin on jo paljon parempi ja uskon senkin johtuvan auringon parantavasta vaikutuksesta. Pimeys ja harmaus saa minut sairaaksi, varsinkin kun sitä kestää viikkotolkulla. Näin se vaan on. Voi olla ettei se vaikuta muihin ihmisiin millään tavoin? Täällä on nyt + 3,6 astetta lämminä. Eilen päivällä oli +7,2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti