Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Ei suurempaa huolta kevään edistymisestä....There is a greater concern for the progress of spring.....有春天的进步,更关注..........Существует большее беспокойство для прогресса весны ............Vi è una maggiore preoccupazione per il progresso della primavera ..........Es gibt eine größere Sorge um den Fortgang der Feder ............Il ya une plus grande préoccupation pour le progrès du printemps ...........Hay una mayor preocupación por el avance de la primavera .... ....Det finns en större oro för utvecklingen av våren ....

Kevät tunntuu edistyvän ihan normaaliin tahtiin vaikka sää on alku kuusta viilentenyt ja öisin on oikein pakkastakin ollut.   Maanantaina  purettiin Taiteilija Markku Mäkelän talvinäyttely Porin Puuvillan kauppakeskuksen Ateljeeesta  eilinen oli pitkästä aikaa ulkoilupäivä ilman näyttelystressiä.  Stressi voi olla liioiteltu sanamuto, mutta  on näytelly tuonut muuta ajateltavaa kuin luonnonseuraaminen.  


Talloustieteilijät ovat huolissan suomen taloudesta, yksikin halusi lisätä helsingin asuntotuotantoa valtion rahoilla, pienistä asunnoista on pulaa.  Uudisrakentaminen  on luonossakin alkanut.  Varikset eivät  käytä ainakaan täällä Noormarkussa vanhoja, edellisvuden pesiään uudelleen vaan rakentavat uuden yksiön joka kevät.  Eilen näin tämän kevään ensimmäisen, variksen kuljettamassa pesänrakennusrisua uuteen pesäpuuhun.

Ulla Kokkonen se tässä taloustilanteessa edullista, rakentaminen.


Kevätsää näyttää  olevan siinäkin mielessä vanhoilla urilla kun muistelee  työelämä aikoja niin silloin keväällä oli aina kauniita ilmoja kun joutui töitä tekmään Laihon pimeässä hallissa ja vapaat viikonloput olivat ilmojen kannalta surkeita.   Nyt näyttää taas siltä että tulevan viikonlopun sää on  Auringoton joten ei tehdastyöläiset  pääse siitä nauttimaan vapaapäivinään.   Joten ei ole suurta huolta  siitä että työläisen  nahka pääsisi  oudoksesta auringossa palamaan.


Telkkä pariskunta on saapunut tutun pesäpuun alle Noormarkujoen Myllykoskelle.


Eduskuntavaalit on  kuukauden päästtä, kaiken laista vaalimainontaa on jo teiden varsilla näkynyt.  Tämä punainen  Valtra Valmet  on valjastettu kepun ehdokaan vaalimainontaan ja se kiertelee paikasta toiseen ainakin pohjoissatakunnan alueella


Keskustapuolueen Noormarkkulainen kansanedutajaehdokas  Tapio Huhtanen  kävi  jututamassa Noormarkkulaisia  lauantaina 21.3 Noormarkuntorilla.  Tarjolla oli kahvia ja grillimakkaraa, minä sain mainoskynän.Mielestäni kaikkein paras säästö saadaan kun  vähenetään valtion ja kuntien palkkakuluja.

Kestävysvajeen paikaamiseksi kaikki valtion ja kuntien työntekijät pitää lomauttaa kesäkuukauksien ajaksi.  YT-neuvottelut nostavat ihmeesti tehokuutta kun luodaan epävarmuutta työpaikkojen säilymisestä. Vanhukset hoitolaitoksista kesäajaksi omaisten hoivaan, kirjastotkin voisi ihan hyvin olla kesän kiinni. Kansanedustajat tulee siirtää normaalin työsopimuksen piiriin, niin lomien, palkkojen, etuuksien kuin korvausten suhteen. Turhista poissaoloista ei missään muuallakaan makseta mitään,  kyllä kestävyysvaje kuriin saataisiin jos vain olisi tahtotilaa.Porilainen printtilehti halusi lukijoiden kuvia porilaisesta keväästä.   Lähetin sinne tämän kuvan  Noormarkujoen Myllykoskelta, nimellä kevätpäiväntasus Noormakunjoen Myllykoskella.  Saapa nähdä pääsenkö vaimon kanssa elokuviin, finkinon elokuivalippuja  luupasivat kuvanlähetäneiden kesken arpoa.


Maanantaina 22.3  Porin seudulla oli pieni takatalvi.   Oisi ollut hyvä käynnistää harjakoneet porissa kun tiet olivat märkiäFacebookissa oli keskustelua turkulaisesta Kupitaan saven tuotanosta.  Iso Kupitaansaven kulho, halkaisia 32 senttimetriäPohjassa on signeeraus  GR  Gudrun Raunio


Tarja Toiviainen-Mäkelä samassa lasihuoneessa lasien takana työskentelivät Gundrud ja Irja+Helmi Suova ja Atso Eskola.  Pieni kiva tarina äidin kertomana: Kalle Akkola oli työnjohtaja ja kiusotteli Gundrud Rauniota Alvarista, koska Gundrudilla oli tapana puhua alvariinsa sanolla aloittaen paljon eli tällaista Alvaria ei ollut olemassa, kuin Kallen mielikuvituksessa.

Äitini Ritva Virtanen, nykyään Toiviainen

  23.3 Noormarkussa oli värikäs auringonlasku


Tänään keskiviikkona 25.3.  kylmän yön jälkeen lämpötila nousee  plussanpulelle, tätä päivitystä kirjoittaessa klo  am  9.30 on vielä  - 2.5 astetta pakkasta.   Tiet on yöllä kuivuneet  eikä hiekaa märkänä tultu harjaamaan.  Päivän pituus on  jo 12 h 40 min.
Aaamulla polisiit tarkkailivat siviliautosta Laviantien liikenetä  Hyvin autoilija tunnistivat oudossa paikassa seiseen auton poliisiautoksi  ja hidasivat ajonoupeutaan.   Muutenkin poliisit  olivat vähän huonoon aikaan paikalla, aamutyömatkat  oli jo ohi.  Ketään ei pysäytetty, olikohan kyse siitä että tarkkailtiin olisiko tässäkohdin hyvä paikka peltipoliisille.Lasse Mannila Ei siellä näy lunta enää lainkaan olevan? Tällä puolen Porii on viel lähes täys talvi ja samaa Poria ollaan. On se Pori iso. Taitaa sentään aikavyöhyke viel olla sama?

Pekka Koivisto Kuivalla on kivampi pölyttää. 

Tänään käyn vielä Markun kanssa Puuvillan kauppakeskusessa, siellä on Halosen Hinta Haloo, vaateita myyvät alennuksella.  Minä taidan jättää vaatteiden oston tällä kertaa väliin kun ei mitään välitöntä tarvetta uusille vaatteille ole.   Arman Alizad  kertoi eilen puoli seitsemän tv ohjelmassa kuinka epäinhimillisissä  paikoissa hän on nähnyt vaatteita valistettavan  käytännössä orjatyönä.   En halua tällaistä vaatetuotantoa tukea.  Onneksi on aikoinaan tullut ostettua sen verran laadukkaita vaateita että ne on kestäneet jo kahdella eri vuosituhanella.

Jorma Lindqvist vanhusten hoitolaitoksissa on sellaisessa kunnossa olevia asukkaita, etteivät omaiset heidän hoitamisestaan selviä. Ja omaisilla on työnsä ja menonsa.
Jos kaikki kuntien työntekijät lomautettaisiin kesäkuukausiksi, menisivät ammattiyhdistyksen työttömyyskassat perseelleen. ja mitä tapahtuisi jäsenmaksuille?Teuvo Vehkalahti Minä olin viimeiset 10 vuotta YTK:n jäsen kun metalliliito ei köyhän työläisen asiaa ole ajanut sitten 1970 luvun jälkeen. Kuusivuotta sitten kun meitä lomautetiin metallin jäsenet olivat jo palaneet 3kk lomautuksen jälkeen töihin kun saivat ensimmäisen erän korvausta, YTK maksoi 2 viikon jälkeen ensimmäisen erän. Ei liittoja oikeastti jäsentensä asiat kiinnosta. Ei liittoja oikeastti jäsentensä asiat kiinnosta. ja eikö liittomaksut ole verovähennyskelpoisia?


tänään mennään hirvensuulille naistentansseihin ,siellä on aina hyvä meno päällä,tulkaapa humpalle
Tanssiorkesteri Ippe Mansikka lisäsi 11 uutta kuvaa albumiin 21.3.15 Ruusulinna + 22.3.15 Elimäen-Vilppulan NS.
Tanssiorkesteri Ippe Mansikka lisäsi 5 uutta kuvaa albumiin 14.3.15 Metsälinna + 20.3.15 Aronkeidas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti