Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 10. helmikuuta 2015

Hevoset sumuisessa kulttuurimaisemassa.... Horses in foggy cultural landscape....Hästar i dimmig kulturlandskap....马在有雾的人文景观..............Лошади в туманный культурного ландшафта ..........Cavalli in nebbioso paesaggio culturale ............Pferde im Nebel Kulturlandschaft ............ Chevaux dans le paysage culturel de brouillard ..........Caballos en niebla paisaje cultural .....

Eilen oli vähän sumuinen päivä. Ja taas on ajoradaroille ajettu tonnikaupalla hiekkaa, vaikka voimassa on 40km/ h aluerajoitus. Keväällä katupöly taas on ihmisten keuhkoissa ja aiheuttaa kustannuksia terveyden hoidossa.  Finpyyntieltä ei pitäisi auton suistua jos noudatetaan kaikialla taajamissa olevia nopeusrajoituksia, onhan  auoissa voimassa talvirengas pakkokin.   Ajoväylien hoito on  1950 luvun tasolla jolloin ei vielä talvirenkaita ollut käytössä.

Kevyenliikenteenväylät oli hoitamatta ja niillä tapahtuva kaatuminen tuo suuret kustannukset yhteiskunalle.  Kulkuväylien  hoidon hallinto pitäsi saada saman katon alle jotta saataisiin jotain järkeä  taajama-alueiden teiden hoitoon.  Piää saada laajakatseinen pomo joka näkee liikenneolot kokonaisvaltaiseasti ja osaa käskytää tarpeen mukaan  ja toisaalta  priorisoida  tarpeettomat, enemän haitaa kuin hyötyä tuovat tienhoitotoimetPuolitapäivin oli vielä niin sumuinen sää ettei kirkolle asti nähnyt.


Muita lintuja ei  ollut joella kuin variksiaNe olivat syöneet varmaan suolaista  liukkaudentorjunta hiekkaa kun niille oli tullut jano


Minulta puutuu sellainen valokuva missä yksinäinen puu seisoo sumussa.


Vieläkään en sallaista saanut kun Noormarkussa ei sellaista peltomaisemaa oleHevoset sumuisessa kultuurimaisemassa.


Orava loikki joen yli 


Tänään, tiistaina 10.2.2015 on taas aurinkoinen päivä ja  aamupäivällä  puolikymmeneltä on  + 4.6 astetta lämmintä.Tänään voi mennä taas vähäksiaikaa isumaan ja  otamaan aurinkoa uimarannan pukukopin penkille
Diabeettesliitto täytää 60 vuotta.  Diabeteslehden pääkirjoituksessa oli kohta jossa sokeritautia vähäteltiin. " Sokeritauti-sana alkoi vuosien myötä tuntua vanhahtavalta, ja varmaan hoidon kehittyminen teki tehtävänsä: tultiin vakuuttuneiksi  siitä, että hyvin hoidettuna sokeritautia sairastava ei ole  ollenkaan sairas, vaan hänellä on - neutraalimmin . diabetes"

Tällainen asenne on väärä, mielestäni kaikkien 1 tyb, sokeritautia sairastavien   pitää tiedostaa että 1 tyb. sokeritauti on parantumaton ja  se johtaa kuolemaan.   Kaikkien 1 tyb diabetikkojen pitäisi päästä niin halutessaan eläkeelle  ennenkuin  lisäsairaudet iskevät.  1 tyb   Diabeetikko ei ole työmarkkinoilla peruterveen kanssa samalla viivalla vaikka niin halutaan uskotella.Viekö Stubbin hallitus Kataisen  halituksen estittämät pikäaikaissairaitten tai parantumattomastisairaiden  tukien korvaukset leikkaukset.

Hallituksen leikkaukset iskevät kipeästi monisairaisiin.

 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021219179921_uu.shtml


Hallitus on esittänyt vuoden 2016 alusta lääkekorvausjärjestelmään useita muutoksia.
1.1.2016 alkaen lääkärin määräämistä, Kela-korvattavista lääkkeistä saisi sairausvakuutuslain mukaisen korvauksen vasta, kun lääkekustannukset ylittävät uuden alkuomavastuun. Alkuomavastuu olisi 45 euroa kalenterivuodessa ja se kerryttäisi lääkkeiden vuotuista omavastuuosuutta eli ns. lääkekattoa.  Alkuomavastuu ei koskisi alle 18-vuotiaita.

http://www.kela.fi/ajankohtaista-sairastaminen/-/asset_publisher/ROXe5O92Lxb6/content/id/1987768
 .

Tähän diabeetteliito on ottanut kantaa


Diabetesliitto

Ei alkuomavastuuta insuliini riippuvaisille

Vuoden 2014 lopulla Diabetesliitto anto sosiaali-ja terveysministeriölle lausunnon lääkekorvausjärjestelmän uudistamisesta.  Liitto pitää hyvänä muutoksia, jotka hyödyttäisivät paljon ja kalliita lääkeitä tarvitsevia.  Sen sijaan Diabetesliitto ei pidä hyväksyttävänä, että välittömästti elämää ylläpitävää lääkehoitoa trvitsevat ihmiset joutuisivat vuosittain maksamaan hengestään kaavaillun omavastuun.   Diabetesliiton mielestä lääkekorvausjärjestelmän uudistus hankaloittaa uusien lääkkeiden pääsyä sairausvakuutuksen piiriin.   Asianmukaisen lääkehoidon tulee olla mahdollistta kaikille diabeetikoille sosioekonomiseen  katsomatta.


Sakasalaisessa ruokamarketissa  on  vieläkin edulisemmat hinnat kuin lidissä:


http://www.stm.fi/vireilla/lainsaadantohankkeet/toimeentulo_ja_vakuutusasiat/laakekorvausuudistus


Sakasalaisessa ruokamarketissa  on  vieläkin edulisemmat hinnat kuin lidissä:


http://www.kaisers.de/angebote-der-woche/


http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288560528747.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti