Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 14. helmikuuta 2015

Hankikanto, hetken hurma.....Get snow bear, just for a moment ....Få snö björn, bara för ett ögonblick.....获取雪熊,只是片刻.............Получить снега медведя, только на мгновение ...........Get neve orso, solo per un attimo ...........Holen Schneebären, nur für einen Moment ..........Obtenez ours de neige, juste pour un moment .... ....Obtener oso nieve, sólo por un momento ....

Olipa kiva aamupäivä eilen vaikka oli 13. ja perjantai.    Suojasäiden jälkeen yöllä oli ollut pakkastta ja hangen pinta oli jäätynyt kantavaksi. hangen pinnalle muodostuva kova, ihmistä kantava kerros
 Hankikannosta eli hankikantosista, kantohangesta tai hankiaisesta puhutaan, kun hangelle muodostuu kova pintakerros, joka kestää ihmisen kävellä. Ilmiö syntyy, kun hangen pintakerros ensin osittain sulaa ja tiivistyy raskaaksi vetiseksi lumeksi, joka sitten ilman jäähdyttyä jäätyy kovaksi kuoreksi. Tyypillisesti hankikantoa esiintyy keväisin selkeällä säällä, kun lämpimät aurinkoiset päivät ja pakkasyöt vuorottelevat.


Perjantaina kolmastoisttapäivä hankikanto kelvensi luonnossakukijan kulkua


Parhaat muistot hankikantokeleistä taitaa olla 1970 luvun alkuvuosilta kun olin mopo ikäinen, silloin luntakin oli paljon enmmän kuin nykyisin.   Yhtenä keväänä oli niin hyvä hankikanto että se kantoi mopon,  sieleällä lumipinnalla oli kuin olisi suolaaavikolla ajellut.  Matka tosin tyssäsi  vauhdikaasti  kun mopon etypyörä upposi yllättäin pehmeämpään kohtaan.

Nyt sai vanhanakin nautiskella lumen päällä kävelystä , hyvin kesti nykyisen painon 76 kiloa.



Hankinannon päällä pääsi kivasti uusia kuvakulmia lenkkipolun varelta   kuvamaan



Niin paljon ei rohkeutta ollut että olisin uskaltanut oikaista jäätä pitkin uimarannan puolelle.  Aurinkoisina päivinä on kiva istahtaa hetkeksi pukokopin penkille ja nauttia kevätauringostta.  Saa vähän väriä talven kalvettamille kasvoille.


Tänään ei  pääse hankikannolla kävelemään kun jo eilen sää lauhtui ja  hanki pehmeni.  Mutta jo huomenna pitäisi Porissa olla talvinen pakkassää ja vielä maantainakin talvilomalaiset saavat nauttia hankikanro kelistä.   Tiistaista taas sää lauhtuu.  Kevt aurinko luo hangelle varjoja niistä valokuvajakin inspiroituu.




Sähkötolpan orsissa on oiva peäpaikka ja urosvarpunen kuulutti kuuluvalla äänellä valtauksestaan


Ei varmaan kovinmontaa viikkoa talvi enää kestä kun etelänpuoleiset mäenrinteet on jo aivan lumettomia.  Ainakin havulinnanmäki on sulannut.  Ei varmaan montaa päivää mahdollisuutta hankikannoilla kävellä, hetken hurma hankikanto on.



Joku oli tetannut miinaharvaa urheilukentän ympäristössä. Ei ollut peittänyt jälkiään


Vaijeri oli miinaharvan  herättänyt piipaamaan



Sitäkään en ymmärä miksi pitää antaa koiran kuseskella portinpielet



On tainnut koiranpaskaa jäädä kengänpohjaan


Talvella sentään näkee koiranpaska kasat ettei astu niiden päälle, mutta kesällä nämä kätkeytyvät  aluskasvillisuuden alle miinoiksi.  Onneksi koiranomistajissa on sivistyneitäkin jotka keräävät lemikkinäsä jätökset muovipusiin


Aurinko  nousee päivä päivältä korkeammalle, tänään lauantaina 14.2.2015 aurinko nousi kello 8:21 ja laskee kello 17:14 päivän pituus on jo  8 tuntia 53 minuuttia.


Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoilleni.


Jorma Lindqvist Kerran on myös tullut mentyä mopon sarvien yli, kun "tökkäsi"

Ahti Mäkipuro Muistan, kuinka lapsena poljettiin melko pitkälle ja palatessa ei kannosta tietoakaan!






https://www.reichelt-berlin.de/angebote. Hyviä ruoka tarjouksia saksassa sekä viinit ruokamarketeissa, eikö meillä pitäsi olla samat edut kun meistä on tehty eurooppalaisa EU:hun liityessä.  Pitää varmaan tehdä kansalaisaloite  siitä että meitä  Suomalaisia  kohdeltaisiin tasa-arvoiseti muihin EU maihin verraten, eikä aina vaan kustettaisi sata / nolla 

Die Reichelt Supermärkte in Berlin und Brandenburg sind bekannt für frische, hochwertige aber preiswerte...




Vielä tänään mennään etelässä pilvisen sään merkeissä. Pohjoisessa paistaa. Sunnuntaiksi aurinkoa suureen osaan maata -MattiHuu

Matalapaine väistyy maan etelä- ja keskiosasta ja korkeapaine tuo sunnuntaiksi auringonpaistetta lähes koko maahan.




areena.yle.fi|Henkilöltä Yleisradio


http://areena.yle.fi/tv/2657401



Kaupallinen nettisivuni on jokseenkin valmis. MUTTA: en ole lopettamassa lähihoitajan töitäni. Vaikka joku saattaa niin luulla, pelätä tai toivoa.
Hyvää ystävänpäivää näissäkin merkeissä


Markku Lahti jakoi käyttäjän Coversion tapahtuman.

Jaahas. Keikkapäivä pitkästä aikaa. Illalla Noormarkku viihryttään ystävyyrestä sekasim menneitä suomalaisia. Meirä versiot ei oo sekasin. Tervetuloo tarkistaan asia Alvariin ehtoolla. Iltakymmenestä etiäppäin.
https://www.facebook.com/events/1601144850097870/
COVERSION keikalla
Tänään 22:00
Alvari paikkakunnalla Pori, FinlandMarkku Lahti kutsui sinut henkilön Coversion tapahtumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti