Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 22. tammikuuta 2015

Timantteja hangella...Diamanter i snön ...Diamonds in the snow ...Diamantes en la nieve ...Diamonds dans la neige.....钻石在雪地里........Алмазы в снегу .......Diamonds nella neve ... ...Diamanten im Schnee ...

Pikku pakkaset on vähentäneet liukkautta ja on taas mukavampi kuljeksella kultuurimaisemassa.  Aurikokoin näyttäytyi eilen ja hangella kimalteli timantteja.


Pakastta oli Noormarkussa reilu kymmenen astetta ja istahdin hetkeksi uimarannan pukukopin penkille käpyrauhaselle  aurinkoa antamaan.  Aurinko heijastui sulanveden pinnasta  niin kirkaasti ettei sitä kauvaa voinut tuijotaa.  Joulusta on jo kuukausi, helmikuu menee varmaan yhtä nopeasti kun siinä on vähemmän päiviäkin.  Maaliskuussa aurinko lämittää ranalla jo  niin lämpimästi että silloin saa jo väriäkin talven kalvettamille kasvoille.
Jääkiteet kimaltaa hangella

Sääkuva Noormarkunjoen Myllykoskelta 21.1.2015


Päivä on pidentynyt jo  6 tuntiin 50 minuutiin, sen huomaa jo etelänhedelmäpuussakin.  Mandariinipuuhun on kasvanut uusi lehti ja runkokin on paksuuntunut jo viidenmillimetrin paksuiseksi juuresta,  korkeutta on  25 cm   Nyt viimekesänä  siemenesttä istutettu mandariinipuu kestää varmaan suomen sää olosuhteet 
Mandariinipuun multa tulisi pitää kokoajan hieman kosteana. Talviaikaan kasvia tulisi kastella vähemmän, mutta multa ei silloinkaan saisi päästä kuivahtamaan täysin kokonaan.

Ulokona  paukku pakkanen, tänään 22.1.2015  amu yhdeksältä ulkolämpömittari näyttää - 13.9 astetta

Myllykartanon terassilta olisi tehnyt pien tilin, minulla ei kuitenkaan ollut muovipussia mukan joten oluttökit jäi rahastamatta. 
Ei kutenkaan tarvinnut kuin selkänsä kääntää niin jo tölkit löysi uuden omistajan.   

Pitää varmaan alkaa pitämään muovikassia taskussa, eikö se Roope Ankankin omaisuus pienistä puroista suureksi kasvanut.  Polttoaineen hintakin laskenut jo alle 1.30 euron litra.   Tiistaina Porissa  95 E maksoi 1.294  euroa.

Muuallakin oli bensa halpaa

Markus Routi Ukissa 1.25€

Kari Kolkka 1,17€   diselli kouvolassa

Niko Savolainen Tänään Iisalmen shellillä diesel 1,880 ja 95 1.950 noinkohan meinasivat saaha menovettä kaupaks

Ahti Mäkipuro Kyllä se kesäksi nousee, kun alkaa veneilykausi...
Helena Granö Lerbacka Pietarsaaressa eilen 95E 1.28,4. Kyllä kelpaa tankata taas!


Bensa on halventunut, mutta se ei suuresti vapauta varoja talvilomalaisen törsäämiseen.          

http://www.taloussanomat.fi/autot/2015/01/22/bensa-alen-hyoty-yksi-hissilippu/2015808/304


S-pankki on suomessa ainoa pankki missä saa taletteetua kolikot samantien, suoraan  tilille 
Säästtää voi muutenkin kin valoja sammuttamalla.  Porin puuvillan kauppakeskusen galerian ikkuna on mennyt rikki jo varmaan rakennusaikana, nuuka lasimestari on liimannut pienemään lasiruudun rikoutuneen lasin päälle, mitä sitä turhaan koko ruuta vaihtaa.

Prismojen ruuanalennus  on on saanut asiakaat hamstraamaan, tunelma oli alkuviikosta kuin entisessä neuvostoliitossa , hyllyt oli tyhjinäTänään torstaina jatkuu Taiteilija Markku Mäkelän  maaliskuun taidenäyttelyn  valmistelutyöt.  Pahvilaatikoita ja kutsujen kirjekuoria haetaan tänään porista.

Akryylimaalaus "Muodonmuutos"-koko kehystettynä 60 cm x 110 cm,-hinta 2500 €. Tarkoitukseni oli laittaa tämä musiikkiaiheinen maalaus normaalisti näytteille ja myyntiin. Päätin kuitenkin palkita avajaisissani vierailleet kutsuvieraani arpomalla tämän taulun heidän kesken. Kutsun mukana tulee arvontalomake jonka täyttämällä ja tuomalla se avajaisiin voi halutessaan osallistua ilmaiseen arvontaan, joka suoritetaan avajaispäivän aikana. Aihe on vielä hiukan kesken ja vailla loppulakkausta.


Tämän sopii jo julkistaa koska alustava näyttelysopimus on neuvoteltu. Nyt alkaa kova suunnittelu kutsuista julisteista ym. Maalausaika on nyt päättynyt, vedoksia maalauksista on seuraava projekti. Avajaisiltana arvotaan kutsun saaneiden kesken taulu, jos et vielä kuulu kutsuvieraiden joukkoon ja sinua kiinnostaa tulla avajaisiin, niin sitten vain osoitetta minulle yv:nä. ( Sähköpostiosoite tulisi minulle edullisemmaksi ) Näyttelyn avaa Johnny-Kai Forssell
Pakkanen paukkuu porilaisessa teolisuudesa, varmaan taas lähtee miehiä kilometritehtaalle

Technip Offshore Finlandin telakka on menettänyt odotetun suuren tilauksen. Asiasta on tiedotettu Satakunnan Kansan tietojen mukaan henkilökunnalle eilen.


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194955273682/artikkeli/technipin+mantyluodon+telakka+menetti+ison+tilauksen.html

Länsi-Porin Alko ei muuta Puuvillaan – Noormarkusta etsitään liiketilaa

Laajalle levinneet puheet Alkon myymälän muuttamisesta Länsi-Porin Prisman kyljestä Puuvillan kauppakeskukseen voidaan ainakin tällä tietämällä lopettaa. 


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194955310841/artikkeli/lansiporin+alko+ei+muuta+puuvillaan+noormarkusta+etsitaan+liiketilaa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti