Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 9. tammikuuta 2015

Porin Puuvillan kauppakeskuksen ensi viehätys hiipunut?...Björneborg Cotton köpcentrum intill bleka charm?.....Pori Cotton shopping center next faded charm? .... ...Пори Хлопок торговый центр рядом исчезла очарование? ...

Eilen vihdoin koitti se että pääsin käymään uudessa Porin kauppakeskus Puuvillan sisätiloissa.   Tarkoitus oli käydä katsomassa Taiteilija Markku Mäkelän talvinäyttely paikkaa.   Puuvillan kauppaksekukseta on kohistu jo pari vuotta ennen sen valmistumista ja nyt sen avajaisista on kolmekuukautta.  Puuvillan kauppakeskus on ollut pitkästä aikaa porisssa suurempi toiminallisen paikan rakentamine.   Se näkyy porin sisääntuloväylien opasteissakin.





Siltapuistonkadulla ei suurempaa liikenettä ollut torstaina  8.1.2014




Porin puuvillan kauppakeskusessa on huomioitu taiteilatkin ja siellä on galleeria rakennuksen toisessa kerroksessa




Tila on hulppea muttei siellä lopulta paljon näytä seinätilaa olevan.  Galeria ei ollut avoinna kun sinne valmistellaan uutta näyttelyä ja tilaa piti  ulkopuolelta katsella.




Puuvillan galleria sijaitsee päättyvän käytävän päässä eikä sinä aikana kun me paikalla haahuiltiin näkynyt ketään muuta koko käytävällä.



Vaikka porin puuvillan galleria on samankatonalla muiden puuvillan toimintojen kanssa niin se on samanllailla syrjäsä kuin Antinkatu kävelykadulta.

Markku Mäkelä Jos oikein mainostaisi ja pitäisi räyhäkkäät avajaiset niin eiköhän tänne väki löytäisi. Kun vielä on hienoja Porilaisia aiheita Etelärannasta ja Kallosta joita ei varmaan muualla näkisi.



 Jotenkin näyt siltä että galeria kerro oli kekeneräinen tai sitten vaan muuten huonoa työtä, lattialla näkyi työkengän jälkiä  valukin oli jo paikoin halkeillut



Galleria käytävän alkupäässä oli parin liikeen ikkunat mutta mikään muu ei tälle käytävälle houkutellut kääntymään.  Porin puuvillan galleria sijaitsee pussinperällä, ei ihmiset  poikkea selaiseen paikaan mihin pitää menemällä mennä.



Puuvillan kauppakeskusen yläkerran kauppakäytävillä oli aivan kuollutta. Vaikka kyse oli torstaipäivästä ja kelokin oli jo iltapäivn puolella, yhdenmaissa niin olisi siellä luullut edes muutama ihminen liikuvan.


Alakerran kauppakäytävällä  käveli  muutama ihminen cittarin suuntaan





Hiljaistta oli olohuoneesakin


Rakennuksen keskivaiheilla, käytävien risteyksessä on kahviloita ym. ruokapaikkoja.  Täälä oli enmmänn ihmisiä istuskelemassa kupin ääressä.  Koko puuvillan alueella on paljon kaikenmoisia työpaikkoja joiden työntekijät varmaan pitävät näitä taukopaikoinaan.



Ruokailijat eivät tuo kassavirtaa pienmpien putikkien kassaan


Porin puuvillan Kauppakeskusen yleisilme oli vaisu ja hiljainen


Ihmisiet löytyivät puuvilan cittaristta.  Markkukin löysi kuoreliisia  luomupähkinöitä, muista porin kaupoista ei niitä ole löytynyt.


Camping makkara sai hymyn taidemaalarin kasvoille, Campin makkara kruunasi  puuvilla reissun


Markku Mäkelä Camping makkaraa Puuvillan Cittarista, ja millä hinnalla.


Porissa on  yli 330 tyhjää liiketilaa, joten maaliksuun talvinäytelypaikan etsintä jatkuu. Porin puuvillalla on  mahtavat puitteet. Vetää aivan vertojaan Jumpolle Sellolle Forumille Isolle omenalle ym isoille kauppakeskuksille ja kyllä Puuvillan ostoskeskus kävelykadun voittaa, ei tarvitse väistellä ja pelätä pyöräilijöitä ikkunaostoksilla käydessä.  Porinpuuvillankauppakeskus taitaa olla sellainen paikka että sitä käydään viikonloppuna kokoperheen voimin ihmettelmässä muttei osteta mitään ylimääräistä kun taloustilanne on heikko.


Lisää kekustelua Porin puuvillan kauppakeskuksesta  Mu Pori o onnelline  sivustolla

https://www.facebook.com/groups/1582970268590609/1594261047461531/?notif_t=like




Kasitiellä on taas rytissyt

VT 8 edelleen poikki Porissa - happosäiliöitä lensi rekasta ojaan

Muun muassa typpihappoa kuljettanut rekka suistui ojaan kasitiellä Porissa torstai-iltana. Onnettomuushetkellä tienpinta oli erittäin liukas. Valtatie 8 Riisviljan kohdalta saataneen avattua liikenteelle aamukahdeksaan mennessä.

Rekan ohjaamo oli lähes irronnut vetoautostaan. On ihme, että kuljettaja käveli hytistä omin voimin ulos.


http://yle.fi/uutiset/vt_8_edelleen_poikki_porissa_-_happosailioita_lensi_rekasta_ojaan/7726777



SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner hakisi säästöjä valtiontalouteen muun muassa tupakan täyskiellolla ja lopettamalla käteisen rahan käytön.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jungnerilta-saastolista-kateinen-pois-ja-tupakalle-tayskielto/4676002#.VK6oNnmMyFo.facebook


Tupakan saa mun puolestta kieltää, mutta millä minä sitten enää kaupaa käyn jos käteinen kielletään.  En ole kymeneenvuoteen pankkikorttia omistanut.  Ei voi tiliä ylittää kun ei ole enempää rahaa kuin mitä kukkarossa / lompakossa on.



Aika perusteellinen lehtijuttu. Siinä mainitaan myös Antti Ahlström. Noormarkulainen kauppamies
"Rannikkoseutujen talonpojat kuljettivat tuotteitaan myös omilla laivoillaan Itämeren satamiin. Joku harva onnistui rikastumaan, kuten mahtavaksi teollisuusmieheksi 1800-luvulla kohonnut talonpoika Antti Ahlström."
http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1417700765008




Tanssiorkesteri Ippe Mansikka Noormarkusta esiintyy Nokialla 11.1.2015
Sunnuntain tansseissa 11.1. klo 17-22 viihdyttää Ippe Mansikka! Tule mukaan viettämään iloinen ilta hyvän musiikin parissa
Liput 15 €

Ippe toinen vasemmalta

Talven pakkasennätys rikoouti Utsjoella Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä


Pohjois-Lapissa on mitattu tämän talven kylmin lämpötila, kertoo Ilmatieteen laitos. Pakkaslukemat ovat kohonneet 37,8 asteeseen Utsjoella.  11.1.2015

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/721566/PohjoisLapissa+mitattu+talven+kylmin+lampotila




Talven pakkasennätys rikottu10.1.2015


Utsjoen Kevojärvellä lämpötila on laskenut talven alimpaan lukemaan, -36,5 asteeseen. -Kerttu

Tilannekatsaus viikonvaihteen säähän. Lauantai-illan aikana voimakas matalapaine voimistaa tuulia ja tuo etelään lumisateita. Oheisessa artikkelissa lisää. -MattiHuu


Voimakas matalapaine liikkuu viikonloppuna Suomen eteläpuolitse itään. Lumipyry leviää etelään lauantai-illan aikana.
yle.fi|Henkilöltä Meteorologi Yle






Tarja Toiviainen-Mäkelä lisäsi 2 uutta kuvaa.
30 min ·
Avasin tässä hetki sitten paketin, hoitolan Villieläinhoitola - Nordic Wildlife Care hyväksi. Teet Markku, niin arvokasta, työtä luonnonvaraisten eläinten hyväksi. Itse tulee seurattua aina metsän eläimiä, kettuja, ilveksiä, hirviä, valkohäntäpeuria olen tänäkin vuonna saanut seurata niin ikkunasta, kuin välillä luonnossa livenä.. pupu juoksee edessäni postilaatikolle ja sieltä loikkaa metsän suojaan. Hoitolan hyväksi, ja myös hyvän vuoden 2015 tämä kirja, kaikille fb-ystävilleni tiedoksi, tällainen kirja on täynnä upeaa monivärikuvitusta, kertomusta - upea teos. Toivotaan, sinne jaksamisia ja paljon lämpöistä suojelua, hoitoa ja että siellä olisi kaikilla eläimillä hyvä olla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti