Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 19. tammikuuta 2015

Kaupunkikissa ei kaukana käy kotoaan .....City Cat är inte långt från hans hem .....City Cat is not far from his home.....都市猫不远处就是他的家.............Город кошка не далеко от его дома ...........City Cat non è lontano dalla sua casa ........... City Cat ist nicht weit von seinem Haus ...........City Cat ne est pas loin de son domicile ...........City Cat no está lejos de su casa .....

Taas oli joku valopää olettanut olevansa fiksu kun oli pelastuslaitoksen hälyttänyt Porin Isokarhusta kissaa pelastamaan.  Niinkuin  pelastuslaitoksella ei olisi tähdellisempiäkin tehtäviä.  Kaupunkikissat eivät tukitusti käy neljääsataametriä (400 m)  kauempana kotoaan. Vapaasti ulkoilevan kissan reviiri voi olla yli neliökilometrin kokoinen. Kaupunkikotikissan reviiri on keskimäärin kuusi hehtaaria. Yöaikaan ulkoileva kissa liikkuu keskimäärin 400 metrin säteellä kodistaan ja kulkee isojenkin teiden yli autoja varoen. Edellämainitut tiedot ilmenevät Turun yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa seurattiin 20 kotikissan öisiä liikkeitä paikannuslaitteilla.


http://www.elaintieto.fi/lajit-complete-info/kissa/kissa-luonnossa.aspx



Jos Isokarhun kissaa ei olisi alettu "metsästämään" niin se olisi varmaan jo aiemmin palannut kotiinsa viikkariin










Suurempi asia joka koskettaa koko valtakuntaa on  se kun kaupat ovat myöntäneet oleensa ahneita ja tekävät nyt hinnankorjauksia kuluttajan eduksi.  Alustavan alelistan tarkastelu ei meille paljon ruokakassin hintaa pudota.  Ale listassa ihmetytti  esim. maidon hinta. S- ketju alentaa  uuden kotimaisen tuotesarjan maitoa:
Kevytmaito Kotimaista1 l 0,87 €0,72 €–0,15 €
  Noormarkussa kotimaista tuotesarjan maito on S-marketissa maksanut 0.74 € niin ei sen hinta todellisuudessa viittätoistasenttiä laske.

IS kokosi 25 tuotteen esimerkkilistan tuotteista, joita myydään maanantaina uudella hinnalla.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1421558434585.html


Isokarhusta kiinnisaatua kisaa voi kysellä pieneläintarhasta  Kissan omistaja voi kysellä kadonneen lemmikkinsä perään puhelinnumerosta: 050- 531 5230.


Kuvallistta kuvakerronta ei viikonlopulta paljon kerytynyt.   Lauantaina kävin kyllä kävelemässä Tuuleensuussa asti.  Tuolla tuli nuoremana. mopo iässä 1970 luvun alkuvuosina paljonkin käytyä kun kaverit asuivat siellä.   Nyt  Tuulensuu näkyy Olinimäenkiertotieltä kun metsää on siistitty.  Tuolla asti kävin missä puidenrunkojen lomassa pilkotta luminen katto.  Kota linnuntietä ei tuonne ole kuin reilu  kolme kilometriä, sen verra syrjässä kuitenkin ettei ole useasti tullut viimevuosina sillä käytyä.  Enkä tälläkään kertaa ehtinyt fiilistelmään mitää nuoruusmuistoja kun puhelin soi taskussa.  Vaimo soitteli että tuletko kantamaan kauppakassin kun on niin liukasta,  Ei muuta kuin paluumatkalle takaisin kylille.








Alkumatkastta kuvasin sinitiaisen


Muita lintuja ei paljon sitten näkynytkään, naakoja ei lasketa


Lauantaina liukkauden lisäksi kävi kylmä viima.  Kaksi takitonta hevosta sentään oli kultuurimaisemassa



Nekään ei kovin innostuneilta näyttänyt, pehva oli käännetty tuulta kohden



Kauantain kauppakasissa oli iso kirjolohi ja sitä sai pannulla paistettuna  ja kraavina söin tänäkin aamuna aamukahvin kanssa, kraavia riittää varmaan loppuviikolle asti



Oluen maisto vuorossa oli tsekkiläinen  rohozec skalák svetlé pivot ei ollut minun makuun tämä, jotenkin eltaantunut vihanes jälkimaku , no tulipahan maisteltua. S-marketti lakskee koffin kolmosen hinta
Koff III 24 x 0,33 l tlkSinebrychoff7,92 l19,92 € €–1,92 € niin siitä tullee ihan hyvä vaihtoehto  
tsekkiläinen  rohozec skalák svetlé pivot oluelle







Sunnutaina tuli lauantaitakin vähemmän kuvia kun oli aika hämärä päivä,  Kaivoin kamerakaapista   Tokina AT-X SD 80-200mm Ai objektiivin


Myllykoski 18.1.2015




 










7.–8.2.2015. klo 10.00–17.00 Täysin uudistuneet messut Porin Karhuhallissa koko perheelle.

http://www.satakunnanmessut.fi/motorshow/

Näyttäviä uutuusmalleja. Rakennettuja moottoripyöriä. Retroa ja nostalgiaa. Vauhdikkaita esityksiä. Haastatteluita.

Ohjelmassa molempina päivinä:

Cage Riders Show
Maailman suurimmassa surmanajopallossa vauhtia 5 G:n voimalla. Luvassa henkeäsalpaava ajonäytös, jossa voit kokea jännityksen ja vaaran, sekä mahtavat efektit ja kommentit aivan surmanajopallon vieressä.
Kuskit ohittavat toisensa kerran sekunnissa yli 60 km/h -vauhdissa. Yhteentörmäyksen vaara on todellinen.

Extreme FMX Motor Show
FMX-moottoripyöräakrobaatit Joni Hynell ja Sebastian Westberg tekevät näyttäviä stunt-esityksiä FMX-rampista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti