Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 15. tammikuuta 2015

Porissa kastepiste +0.4 astetta.....Björneborg daggpunkt +0.4 grader .....Pori dew point +0.4 degrees......Pori Taupunkt +0.4 Grad....Pori point de +.04 degrés de rosée ..........波里露点+.04度.............Пори точка росы +.04 градусов ....... .....Pori punto +.04 gradi di rugiada ..... .....Pori punto de rocío +.04 grados .....

Sää on lauhtunut Noormarkussa /porissa plussalle, tänä aamuna ulkolämpömittari näytaa + 2.2 astetta.  Näin aamulla näyttää olevan vielä kovin harmaata ja pilvistä vakka tämä torstai 15.1.2015 pitäisi olla tämän loppuviikon kaunein päivä porissa.

Eilen kaste piste oli + 0.4 astetta ja se näkyi Myllykartanon kiviseinillä huurtumisenaNormaali elämässä kastepisteen huomaa siitä kun auton lasit kostuvat, Vesihöyry tiivistyy lasin pintaan eli kondensoituu.   Jos ilamanläpötila on sama kuin kastepiste on suhteelinen kosteus 100%   Jos läpötila on alle kastepisteen, osa vesihöyrysttä tiivistyy nesteeksi pinnolle.  Myllykartano kiviseinät ova niin paljon ilmaa kylmemmät että tiivistynyt vesihöyry jäähtynyt huurteeksi.  Ikkunan kohdilla rakennus on lämpimämpi,  jonka näkee siitä että vesihöyry on sulaa ja seinä mustanmärkä


Myllykartano ei taida olla enerigiatehokas rakennus


Kotona kastepisteen näkee kun selektiiviikkunoiden uloimmanlasin ulkopinta alkaa huurtua.  Tiistaina kastepiste oli  -4.6 astetta  ja lounaanpuoleiset ikkunat huurtuivat samoin  kuin autojenkin tuulilasit.

Säähavaintojen yhteydessä ilmoitetaan usein lämpötilan ohella myös kastepistelämpötila. Kyseinen lämpötila liittyy nimensä mukaisesti ilman kosteuteen, eli vesihöyryn määrään ilmassa. 

http://yle.fi/saa/mita_tarkoittaa_kastepiste/7015130Puistossa puun rungotkin olivat kuurassa.  Päiväkävelyn kohokohta taisi olla se kun sain hetken aikaa puukipijän kiipeilyä seurata Puukiipijä on käyränokkainen varpuslintu, pituus 12,5–14 cm, paino 7–10 g.  Vähän on pieni yleisobjektiivilla kuvattavaksi


Puukiipijä kiipeilee ravinnonhaussa puiden runkoja pitkin tyveltä rungon puoliväliin, jossa se heittäytyy sukeltavaan lentoon saavuttaakseen seuraavan puun tyven. Puukiipijä käyttää valkoista kurkkuaan heijastavana ”peilinä” kaarnankoloja tutkiessaan.


http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/puukiipija


Tänään Porin kastepiste  on -0.6 astetta eikä ikkunoihin ole tiivistynyt kosteutta kun ulkolämpötila on   +2.2 astetta

http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/poriAurinko alkoi paistamaan Noormarkussa / porissa torstaina 15.1.2015  kello 10.50

Montana Dodge Boys Fast Four Special

https://www.facebook.com/MontanaDodgeBoys
Meriveden nousua on luvassa Porissa perjantaina ja lauantaina. Joenpinnan on ennustettu nousevan Kivinillä ja Porin sillan kohdalla noin kymmenen senttiä korkeammalle kuin se oli tiistaina.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194953822322/artikkeli/vesi+nousee+viikonloppuna+tulvia+luvassa+lyttylassa+ja+kivinilla.htmlPikasen turhaa tuo eduskunnan keskustelu jos ei ymmäretä sitä että kasvua ei saada aikaseksi millään höpinällä kun maasta puuttuu sellaiset fimat joilla on selaiset tuoteet jotka menisi muualla kaupaksi, saattaisi olla tarvetta hyville kauppamiehillekekin. Sellainen työ ei ole kannattavaa jota pitää taloudellisesti tukea valtion kassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti