Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 29. syyskuuta 2014

Pirulanvuorella Auringonlaskua kuvaamassa.....Pirulanvuorella Sunset photographing .....Pirulanvuorella Sunset fotografera......Pirulanvuorella日落拍摄..... .....Pirulanvuorella Закат фотографировать ............Pirulanvuorella Sonnenuntergang zu fotografieren .....

Mikon päivä eli Mikkelinpäivä, jota on sanottu Etelä-Savossa myös pässinpäiväksi. Jälkimmäinen nimi saattaa olla huomattavasti päivän kristillisperäistä nimeä vanhempi. Päivä merkitsi vuotuisen sadonkorjuun ja laiduntamisen lopullista päätepistettä.
Karja oli toimitettava sisälle ennen Mikonaaton auringonlaskua. Karjan hoitajat saattelivat eläimet sisälle äänettömästi ja parhaimpiinsa pukeutuneina. Emännän vastuulla oli karjan suojaaminen taioilla talvikaudeksi. Isännät toivat vuorostaan hevoset ulkolaitumilta talliin. Erään savolaisen tiedon mukaan hevoset kuljetettiin talliin suojaavan vitsakaaren läpi.

Tänään on Mikon nimipäivä, mahtavatko nämä Lavialaiset naudat laiduntaa viimeittä päivää ulkona kun ruoho on vielä kovin vihreää ja maittavaa.


Naiset siirtyivät tupatöihin ja viimeinenkin sato korjattiin talteen, koska »Mikkeli pellot tyhjentää». Palvelusväelle alkoi vanhastaan Mikkona »runtuviikko», joka tarkoitti viikon vapaata palvelusvuoden välissä. Viikolla pidettiin paljon juhlia, väenkokouksia, tansseja ja häitä. Paimenet juhlistivat Mikkona paimenkauden päätöstä kokkoja polttamalla.

Lampaan lisäksi Mikonpäivään kuuluivat myös muut juhlaruoat kuten maitoon keitetty mikonvelli, riivinpuuro ja mikkelinkaali. Lisäksi syötiin lihaperunoita, naurishaudikkaita ja juustoa.

 Mikkelinä uhrattiin haltijoille kiitoksena kotieläinten menestyksestä sekä syksyllä alkavasta uudesta vuodesta. Kun aamulla ensi kertaa astuttiin pihamaalle, vedettiin ilmaa kolmasti henkeen ja huokaistiin:
»Taivas, tuuli, ilma, meri
ja maan mantuinen eläjä,
älä vihoa minua,
äläkä minun omiani!»


Eilen kävin Markun  matkassa Sastamlan Pirulanvuorella auringonlaskua kuvaamassa.  Vähän pisti mietelijääksi kun pilven takaa ei aurinkoa meinannut olenkaan tulla näkyviin.


Syksyinen karu luonto tarjoaa kauniita yksityiskohtia.  Karulla kalliolla kanerva kukkii


Ylhäältä Pirulanvuoren näkötornista 166 metriä merenpinnasta avautuu laajat metsämaisemat  johon ruskan värit tuo syvyyttä



Markun retkeilessä Palojärven rannalla maalausaiheita kuuvamassa minä odotelin auringonlaskua Pirulanvuoren näkötornissa.   Aurinko laski eilen kello 19.10


Vähän oli pitkiä minuutteja yksinäisiä minuutteja odotella korkealla näkötornissa.  Tuulin alkoi auringonlaskun lähestyessä voimitumaan ja torni huojui vienosti.   Miekkajärvi ja Lavijärvi. Jälkimmäisen rannalta erottuu pikkiriikkisenä yksityiskohtana Suomelan koulu josta tulee Lavian ja Porin pakkoliitoksessa osa porin koluluverkkoa.




Varis lensi vielä minuakin korkeamalla.  Mistä lie yöpymispaikansa löytyvän



Suodenniemen taivaalla oli mielenkiintoinen pilvi muodostelma


Kymmentä vaille seitsämän ( klo 18.50)  Aurinko laski Karhijärven suuntaan.  Tähän aikaan vuodesta ei taida tämän parempaa auringolaksu kuvaa Pirulanvuorelta saada.  Aiemmin kesällä kun aurinkomlaskisi Laviajärven taakse niin silloin se varmaan värää alla olevat järvet.  Valkoiset kumpupilvet heijastaisivat paremmin valoa alas ja järvimaisema saataisi olla valoisempi



Ennen lopullista auringonlaskua piti kavuta tornista alas ettei pimeässä tarvinut portaiden sijantia arvailla.  Markkukin oli kavunnut jo takisin Pirulanvuoren huipulle auringon viimesäteitä kuvamaan.



Markku Mäkelä Kiipeillessäni mietin kuka hullu ottaisi tällaisen puoliramman 60 vuotiaan oikeasti töihin ja maksaisi vielä palkkaakin, ei kukaan. Eläkeratkaisussa ei olekaan tarkoitus työllistää meikäläisen ikäisiä ja vieläkin vanhempia, vaan tarkoitus on ettei tarvitse maksaa eläkettä ollenkaan.



Aika hulpeita mäkiä pohjanmaantiellä kun oikei  kaltevuudesta varoitetaan 







Ilta pimenee nopeasti enn puolta kahdeksaa näytti tältä


Taiteilijantyö on välillä vaarallista kun talenettava maisema ei katso paikaa. Tämän oli asiakaan välillä huomata.




Taiteilijan saadesa inspiration niin ei se katso paikkaa...


Kankaanpäästä Noormarkuun valtatie 23:lla on hirvivaara lähes koko  matkan  ja suositusnopeus on 80km/h  Varsinkin kun hirvenmetsästys on alkanut niin hirviä on normaalia enmmän eikää niitä illanhämäetyessä tien pientareelta helposti erota.  Kaikki autoilijat eivät tästä hirvivaarasta välitä vaan ohi on päästävä


Pomarkku sentään vähän pitää ääntä isestään  Pomarkun mainoskyltti on valaistu


Sillan kaiteiden välissä on turvalinen ohittaa.....



Kotiin Noormarkuun palatessa auringonlasku oli vaihtunut kuutamoksi.  Kuu on nyt kasvava sirppi ja puolikuu on  1.10.



Aiemmin päivällä thaibasilika houkutteli kukilaan mehiläisen mettä nauttimaan.


Jotenkin pyörryksiin  mehiläinen thaibasilikan kukasta tuli kun se intoutui itseään lasipöydän kanestta itseään peilaamaan.


Vielä merkille pantava asia on se että Ahlaisten Peitoon tulivoimapuiston tuulimyllyt näkyvät meidän keittiönn ikkunasta kunhan koivut pudottavat lehtensä.  Iltaisin niiden valot on vilkuvat ja näkyvär hyvinkin tänne ast.  Kuvasta erotaa valkoiset propelin siivet puiden oksien lomasta


Reilun 10 km päässä Peitoon tuulivoima puisto on meiltä.




Uusi päiväkoti Noormarkkuun: katso listalta, mihin Pori aikoo investoida ensi vuonna

http://www.satakunnankansa.fi/Talous/1194930237346/artikkeli/uusi+paivakoti+noormarkkuun+katso+listalta+mihin+pori+aikoo+investoida+ensi+vuonna.html


Jäähallin peruskorjaus 0,6 M€  Tämä saisi kyllä mennä kokonaan ässien piikiin



koostetta ja joku sanakin peräkkäin


http://linkerquu.blogspot.fi/2014/09/porin-paivan-kuvasatoa.html


Tuossa homassa saataa mennä ikä ja terveys,  Kaikista asioista voi valittaa mutta tässä yhteiskunnassa virkamiehillä on tapana toimia siten että minkä päätin niin päätin ja se pitää.

Kotkalainen Ari Kahri aikoo kannella päätöksestä eteenpäin vaikka EU:n elimiin saakka.


http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288743530426.html



Viimeinen lauttarunko lähti

Technip Offshore Finland Oy:n toistaiseksi viimeinen spar-tuotantolauttarunko lähti viikonlopun aikana kohti Yhdysvaltoja. Lautarunko tulee käyttöön Heidelbergin öljykentälle Meksikonlahdelle.
Toistaiseksi telakalla ei ole vahvistettua uutta runkotilausta.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194930265702/artikkeli/viimeinen+lauttarunko+lahti.html

Noormarkun yhtenäiskolun  6 luokkalaisa tänään 1. lokakuuta paikalla oppimassa porin yrityskylässä

http://www.radiopori.fi/uutiset/yrityskyla-pyorii-porissa-oppilaat-innoissaan

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Noormarkunjoesta lohijoki......Noormarkku River, the Salmon River ......Noormarkku River, floden lax......Noormarkku河,萨蒙河...........Noormarkku реки, реки Салмон ............Noormarkku fiume, il fiume Salmon ....... ......Noormarkku River, der Salmon River ............Noormarkku rivière, la rivière Salmon .............Noormarkku River, o rio Salmon .............River Noormarkku, el río de color salmón ......

Perjantaina 26.9 Noormarkunjoesta kalastaja sai saaliikseen 2,6 kioisen lohikalan.  Noormarkunjoella  ei ainakaan Noormarkunkeskustan osuudella  ole viimevuosina ollut juurikaan satunaisia onkijoita  kumemempia kalastajia.  Ennen joen ruopausta  tiedetään kyllä olleen lohia Noormarkunjoessa.  Isänikin kertoi että ennen minun syntymääni hän on saanut 5 kilon lohen Makarakoskelta uistimella.  Kyseinen kalastusvälinen on vielä tallella kesämökillä.  Kalastajat ovat väheneet Kyläjärveltäkin luonnollisen poistuman kautta.   Ne muutamat kalamiehet jotka siellä  vielä pyydyksiä pitävät ovat kertoneet isoista hauista  mutta ei siellä ole lohia ainakaan saaliiksi  tullut.  Perjantaillisessa lohessa oli ollut mäti, joten kutukala se oli ja merkki siitä että kun Kokemäenjoki on mennyt pilalle Nikkelistä niin Noormarkunjoki on palautumassa lohijoeksi.



Lauantaina päivällä oli vielä niin kova tuuli että Noormarkunjoen pinta aaltoili pieniä vaahtopäitä vastavirtaan.





Lauantaina tavoitena oli saada ruskakuvia, mutta ei syksy Noormarkussa vielä niin pitkällä ole että ruskan värit olisivat parhaimmilaan.


Orapihlaja aita kyllä jo punoitaa



Vaahterat alavat kyllä jo olla parhaassa rukassa.




Pitkästä aikaa pätiin kävellä Olinmäenkierron kautta kun enää ei tarvitse Isotalonpuistosta tatteja etsiä.


Hevosetkin tulivat valokuvaaja tervehtimään.




Ahlströmin hevoshaassa oli seepra.  Merkillepantavaa oli sekin että metsiä oli siistitty risukosta


Syksyinen Olinimäki


Olininmäen punaiseen torpaan isäni syntyi 1923 Laimi Aleksandra ja Tapani Alfder  Vehkalahdelle.   Tapani Alfrerin rippi raamatussa sukunimi kirjoitetiin vielä tupla w:llä  Wehkalahti. Tapani Alfder syntyi samana vuona kuin Kekkonen  tasan 1900


Olisikohan tässä maisemassa maalausaihe Taiteilija Markku Mäkelälle

Olininmäessä ruska on parhaimilaan



Kaivo ja pihlajanmarjat


Maiseman hoito näkyy, Olininmäenkiertotieltä näkyy nyt kolin katot


Vielä on vähän kesää jäljellä


Sain uuden ystävän


Pullea narttukissa tuli jakaanii kyhnyttämään


Päättäväisin, varmoin askelin kissa lähestyi valokuvaajaa


Saara Juntunen On vankan näkönen kisuli


Kaarina Kylmäluoma Os Lähdesmäki Ruoka-aikana aina ollut kotona



Liisa Mäkelä Taitaa olla saam väristystä kuin omalla kissallani, Paljonko painoa?




  • Riitta Laivuori Siis ilmiselvästi LÄSKI!

  • Sirpa Otava Os Havu Onpas vanttera herra ? herralta ainakin näyttää 


  • Launtaina 27.9.2014 näin vielä seitsenpistepirkon, näytää lehdellä olevan kärpänenkin 


  • Syysvilja on jo hyvällä oralla 


  • Kahdessa viikossa syysvilja on itänyt kun 15.9. se kylvetiin 





  • 16-vuotiaat vakavassa moottoripyöräturmassa Noormarkussa

  • Porin poliisi pyytää mahdollisia tapahtuman todistaneita ottamaan yhteyttä virka-aikana palvelupäivystykseen 02 9544 9290.

  • http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194930079772/artikkeli/16vuotiaat+vakavassa+moottoripyoraturmassa+noormarkussa.html
  • perjantai 26. syyskuuta 2014

    Pitää tämäkin jättää nuoremmille.....Contact this too young to leave .....Kontakta detta för ung för att lämna........与这太年轻了,离开............Связаться с слишком молод, чтобы оставить ...........Contatta questo troppo giovane per andarsene .............Kontaktieren Sie diese zu jung, um zu lassen ...........Contactez ce trop jeune pour quitter ...............Contacte esta jovem demais para deixar ..... .....Contactar este demasiado joven para dejar .....

    Niin vaan tuntuu että teräsvaarikin rapistuu vaikka ei ole vielä kuin viisikymmentäviisi (55v)  vanha ja sokeritautikin on kondiksessa.   Tänä aamuna sokeritkinn oli yönjäljiltä 3.5.   Olkapäät vaan on on jumissa, eniten vasemanpuoleinen, se oikein kolottaa sen verran että pitää varmaan otaa buranaa.  Eilen lähdin suumuun kuvaamaan muuttolintuja ja  kameraksi valitsin Nikon D2 H ja objektiiviksi Sigman 120 - 400mm .  Tämä yhdistelmä painaa alle kolmekiloa, 2850g  Mutta nyt on vasen olkapää paskana kun sillä koko yhdistelmää kuvatessa kanattalee.  Tämä perjantai jää nyt sitten väliin kuvaushommissa.  Ei ole oikein kustannustehokasta kun vanhana joutuu töitä paiskimaan ja yhä usimmin tuntuu tulevan välipäiviä työntekoon,  kilpailukyky kärsii.  Kyllä nämä työt lattiatasolla pitää jättää nuoremmille.




    Tulevat eläkepäivätkin siirtyy vuodella eteenpäin jos STT:n eläkeuudistuksesta syntyy neuvottelutulos ja SAK:n, STTK:n, EK:n ja Kuntatyönantajien kesken toteutuu eläkeuudistus. 1958 syntynyt pääsee vanhuuseläkeelle vasta kuusikymmentäneljä (64v) vuotiaana.  Eikä oikein tunnu reilulta jos AKAVA jää sopimuksen ulkopuolelle, näin suurien ratkaisujen pitäis olla kaikkien työmarkkinajärjestöjen  yhteinen päätös jo tasa-arvonkin vuoksi.  Nuoret hyötyvät jos vain tämän eläkeratkaisun jälkeen vain saisivat  töitä, siitä että eläke alkaa kertymään jo seitsämäntoistavuoden   (17v) alusta.  Minä aloin työurani jo 17 vuotiaana ja sitä ennen olen ollut kesätöissä 13 vuotiaasta lähtien mutta eläkettä minulle alkoi kertyä vasta 23 vuotiaana.  Suurten ikäluokkien  1946-1949 syntyneiden  jälkeen syntyneet  taitaa kaikki olla väliinputoojia tässä kokoomushallituksen  hyvinvointivaltion purussa ja alasajossa. .  Eikä sekään että tällaiset asiat päätetetään kaikkien ihmisten osalta jossain ammattiyhdistysten kabineteisa tunnut  oikeutetulta kun en ainakaan minä ole niile mandaatia niile antanut kun en  ole minkään  amattiyhdistyksen jäsenmaksuakaan maksanut.  Eduskunnan asia olisi päätää ihmisten eläkkeistä ja siitä kuinka paljon sitä maksetaan.

    Suomessa ei ole pitkään aikaan ollut enää kantaaottavaa musiikkiakaan taitaa olla Irwin Goodman  vimeinen joka on uskaltanut sanoa sen suoraan.  Irwiniä kiusasi verottaja, mutta vähän kun sanojen painostusta muuttaa ja jonkun uuden sanan lisää nuiin tämä Irwinin Haistakaa paska koko valtiovalta pitää yhä enemmän tässä ajassa paikkansa kun yhden luottoluokittajan  A kirjaimen vuoksi ihmisiä kiusataan.



    Oletko syntynyt vuosina 1955 - 1962? Näin eläkeikäsi nousee 


    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288743087143.html


    Jokusen uuden kuvankin sain mutta ei näillä taida olla mitään asia nykyisille kuvamarkkinoille

    Varis orella




    Varpunen kuusenlatvassa.  Jouluun on muuten 3 kkukautta


    Västäräkeillä ei ole vielä muuttokiireitä kun sää lämpenee viikonloppuakohden öisinkin, joten ruoka pysyy hengissä


    Naakat ovat palaeet Noormarkunkeskustaan suurella joukolla talvea viettämään. Puidulla pellolla pudonneita jyviä riittää vielä  suuremmalekkin joukolle.


    Saapa nähdä miten ruska kärsii jos kesäiset lämpötilat palaavat


    Kyyhkysetkin olivat haistaneet helpon ruuan.  Tämä ylöspäin kuvaaminen on myrkkyä vanhoille olkapäille, eikä siihen tunnu autavan sekään että iltaisin televisiota katsellessa nostelen kilon punttia.  Niin se vaan on että ihmisenkin nivelille tulee kilometrit täyteen jos niitä nuorestapitäen on joutunut kovasti kuluttamaan.  Eliniän odotus on aivan eri asia kuin työkyvyn pysyminen tuottoisena ja kilpailukykyisenä.


    Paljon on sepelkyyhkyjä jäänyt ampumatta, sepelkyyhkyn metsästus jatkuu lokakuun loppuun 10.8.2014 — 31.10.2014


    Lakeutuminen


    Sepelkyyhkyn lento






    Tämä on varmaan vartija  Naakka kun se tarkaili koivunoksalta toisten ruokailua


    Saataa olla että on parempia antaa hevosten surra tätä hyvinvointivaltion purkua kun niillä on isompi pääkin


    Iltapäivää paistoi sen hetken aurinko kun kävin ottamassa pikaisesti uuden kuvan Noormarkkuviikon ständiä varten kun alkupeäisessä kuvaasa oli liian vähän  resoluutiota kun olin ottanut sen vain kertakäyttötarkoituksella  tähän blogiin.  Ei siitä ihan samanlainen tullut kuin alkuperäisestä mutta riitänee mainoskyltiin.



    Alkuperäinen Pekka Niemelän haluama kuva  Noormarkuviikon ständiin


    Terve

    Kiitos kuvista, nyt on komiat.

    Terveisin
    Antti Koponen

    Porin Mainostuotanto

    Porin Mainostuotanto Oy on toiminut vuodesta 1990 lähtien. ... Tarkkaa työskentelyä ja laadukkaita lopputuloksia Erikoistöitä monenlaisiin pintoihin Antti Koponen.
    Kävit tällä sivulla 25.9.2014.




    Noormarkku-viikon tilaisuus 9.10.2014 klo 18:30 Noormarkku-toimikunta järjestää jälleen keskustelutilaisuuden Noormarkku-viikolla torstaina 9.10. Klubilla

    http://www.pori.fi/paatoksenteko/noormarkku-toimikunta.html


    Noormarku- viikko 5.-12-10.2014


    Noormarkuviikon maanantaina 6.10.  avoimet ovet Noormarkun paloasemalla.  Alkusammutuskoulutus yleisölle sekä liikenneonnetomuusnäytös.  Se onkin varmaan mielenkiintoinen kun Noormarkun VPK:la on tänä vuonna ollut useampikin liikeneonettomuuden pelastus työ.  Viimeismpänä eilen  autoilija suistui Laviantiella Svensperin kiviaitaan vaikka uutisoitiinkin ojaansuitumisena.





    Noormarkun ambulanssi SA 123 matkalla onettomuuspaikalle


    Noormarkun VPK:n ensihoitoyksikkö Sa 511 matkalla onettomuus paikalle


    Satakunnansairaanhoitopiirin ambulanssi SA121 mataklla onnettomuuspaikalle


    Satakunnansairaanhoitopiirin lääkäriyksikkö SA00 matkalla  onnetomuuspaikalle



    http://www.satshp.fi/pls/wportal/docs/PAGE/ENSIHOITO/ENSIHOITOYKSIKKO/PALVELUTASO/ENSIHOITOPALVELUN%20PALVELUTASO%202012%20-%202015.PDF

    http://www.satakunnanlaakariauto.fi/?p=/yhdistys
    http://www.satapelastus.fi/sairaankuljetus/perustaso.html

    Poliisi SA 123 matkalla onnettomuuspaikalle.


    Volkswagen Transporter (T4/T5) ("Musta maija")

    Poliisiautot ovat Suomessa valkosinisiä autoja, joita Suomen poliisi käyttää virkatehtävissään. Nykyisin poliisilla on Suomessa käytettävissään noin 1 500 virka-autoa. Autot ovat poliisin käytössä keskimäärin 7 vuotta, ennen kuin ne myydään huutokaupoissa

    Svensperin kurvi ja Svensperin kiviaita pitäisi suojella ...

    11.11.2011 - Svensperin kurvi ja Svensperin kiviaita pitäisi suojella. Svensperin curve and Svensperin stone fence Noormarkku, Harjakanagas. Finnish.

    Teuvon kuvat -Teuvo images: Tulta päin…Palokuntanuorten ...

    ttvehkalahti.blogspot.com/2012/.../tulta-painfire-up-brand-upp-arranca.h...
    30.9.2012 - Satakuntalaisten palokuntanuorten 24H palomiehenä tapahtuma huipentui ulkorakennuksen polttoon Porin Viikerin Havukallion tilalla tänään ...




    http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2012/09/tulta-painfire-up-brand-upp-arranca.html








    Tein facebookissa henkiseniän testin, pääsisin sen mukaan eläkeelle

    http://fi.what-character-are-you.com/d/fi/69/index/287.html?utm_source=Facebook&utm_medium=desktop&utm_campaign=trafficcheck

    Sinä olet

    65 - 75 vuotta

    Sisimmässäsi muistelet jo elettyä elämää. Mikään ei voi todella enää yllättää sinua. Sinulla ei kuitenkaan ole tylsää, koska tiedät kuinka merkityksettömiä raha ja työura lopulta ovat ja siksi voit omistautua todella tärkeille asioille elämässä.
    Eläkeikä nousee 65 vuoteen. Raskaasta työstä voi kuitenkin päästä eläkkeelle 38 vuoden jälkeen. t. Katja / US


    Minulta uupuu 4 vuotta kun sain 34 vuotta työelämää tehtyä kun sain lopputilin sairastuttuani 1 typ. sokeritautiin / diabetekseen.  pikkasen harmitaa, jos olisin saanut jatkaa työelämässä niin olisi jo täynnä tuo 38 vuotta











    Eipä kukaan juppi arvannut miten käy kun äänestivät suomen  16. lokakuuta 1994 liitymään EU:hun  Kaliiksi on käynyt tämä retki Euroopan ytimeen tavallisille suomen kansalaisille.

    Satakuntaan kovan tuulen varoitus – viikonloppuna lämpimämpää

    SÄÄ 1

    http://www.satakunnankansa.fi/S%25C3%25A4%25C3%25A4/1194929613800/artikkeli/satakuntaan+kovan+tuulen+varoitus+viikonloppuna+lampimampaa.html


    Päivän vitsi

    Schaumanin suku oli pitänyt kokousta Ritarihuoneella 1970-luvulla.  Sigrid Schauman, Eugenin sisar, joka eli yli satavuotiaaksi, oli koputtanut ryhmysauvallaan parketiin ja sanonut: "Niin monta Schaumania täällä ja Kekkonen on vielä hengissä"