Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ihan hyviä niistä tulli...Pretty good customs of the ...Ganska goda seder i ...Ganz okay Zoll der ..Довольно хорошие обычаи ........Très bonnes coutumes de la ...Abbastanza buoni costumi del ...

Onneksi ei ole tarvinnut viime aikoina mitään tärkeämpää valokuvata.  Olen  jonkin aikaa ihmetellyt miksi pitää ylivalotaa ihan normaaleissa maisemakuvia ottaessaä  Eilen siten hoksasin että kameraan oli unohtunut valotuksen pistemittaus päälle.


Valotuksen mittaus säätöpyörä on kameran takana etsimen vieressä ja se toimii yhdenkäden taktiikalla.  Selvästi se näkyy jos hoksaa katsoa. Mutta niin vain oli unohtunut kameran säätöjen tarkistu. Nikon D 200 kameralla pärjää normaalioloissa matriisimittauksella joka on tuo keskimmäinen merkki.  Piste tai keskustapainoteista valon mittausta tarvitsee käytää vain erikoistilanteissa, eli aikalailla harvoin.  Useinmiten huonot valokuvat eivät ole kameran vika vaan kamerankäyttäjän  moka.


Uros telkä lentää


"mustat" Joutsenet


Pian alkaa saamaan luonnon omaa vitamiinilisää.  Nokkonen  on aloittanut kasvukauden



Lähde Fogel

Nokkosen lehdissä ja versoissa on C-vitamiinia (60-175 mg/100 grammassa tuoretta kasvia), A-, B1-,B2-, B6-, D-, E- ja K1-vitamiineja, ubikinonia ja glykokinoneja. Kasvissa on myös lesitiiniä, triterpeenejä, paljon kuiva-aineita, hiilihydraatteja, kasvilimaa, parkkiaineita sekä kivennäisaineista rautaa, kalsiumia, kaliumia, fosforia, mangaania, kuparia, rikkiä, fluoria, jodia, piihappoa (1-4%, osittain vesiliukoista), biogeenisiä amiineja, kuten asetyylikoliinia, betaiinia, koliinia, histamiinia, 5-hydroksitryptamiinia, serotoniinia ja muurahaishappoa sekä valkuaisaineita, sekretiiniä ja klorofylliä. Siemenissä on E-vitamiinia, linolihappoa ja karvasaineita.
Flavonoideista siinä on isoramnetiinia, kämferoli-3-0-rutinosidia, kvertsetiiniä, isokvertseniiniä, astragaliinia ja rutiinia. Haihtuvan öljyn pääainesosat ovat ketoneja.

Nokkosessa on monia happoja: sitruuna-, karboni-, fumariini-, glyseri-, omena-, oksaali-, fosfori-, fenoli-, kiniini-, kaffeoyyliomena- ja sukkiinihappoa. Kumariineista kasvissa on skopoletiinia ja steroideista sitosterolia. Nitraatteja on 1,5-3%.


Juuressa on lignaaneja, triterpeenejä, skopoletiinia, polysakkarideista glukaaneja, glukogalakturaaneja, happoisia arabinogalakta



Muita pikkulintuja kuin tiaisia ja varpusia ei oikein näkynyt.  Yksinäin peippokoiras kutsui naarasta männynlatvassa


 Kurtturuusu on heräämässä talvihorroksesta


Varpunen


Tästä voisi ottaa vaikka formula autoon peräpään mallia


Harakka lentää


OH-PJO

Lentokone Piper PA-28-140 Cherokee B

Syreenin silmut ovat kanssa jo aika pulleita


Ihan hyviä näistä piirakoistakin tuli.   Vaimo on alkanut vanhemiten opetella leipomista.  Se on hyvä kun hallitus ajaa lapsiperheet ahdinkoon.  Jutta sanoi eilen Arto Nybergin televisioohjelmassa ettei se ole hallituksen vika vaan teolisuuden, kun se ei kykene työllisttämään.  Ja  heikoimmin toimentulevat lapsiperheet saava lapsilisänleikkus kompensatiota sosiaalitoimistosta toimeentulotuen muodossa.  Mutta miten käy meikäläisten jotka ovat siinä rajalla, roikutaan rotkon reunalla kun ei ihan vielä saada toimeentulotukea.

Hallitus päätti kehysriihessään leikata lapsilisiä. Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professorin Heikki Hiilamon mielestä kyseessä on iso periaatteellinen päätös. Etuutta on maksettu vuodesta 1948 ja sitä on leikattu vain kerran aiemmin.

http://www.taloussanomat.fi/raha/2014/03/31/hyvinvointivaltio-murenee-edes-lapsilisa-ei-ole-pyha/20144408/139




Moni kakku päältä kaunis


Vaimo nuorena tyttönä Naantalissa, ei tiennyt vielä silloin että joskus vielä leipoo karjalanpiirakoita vaika Sulo isä  Karjalan poikia onkin Jaakkimasta , Mirja äiti  aito Turkulainen


Karjalanpiirakoita

 Porin lintuhavaintoja

Tänään täytyy skrpata ja tarkistaa uloslähtiessä kameran säädöt.  Tänään kyllä voi vielä pistää kesäajan sirtymisen piikkin jos sattuu jotain mokaamaan.

Hyvää huomenta kaikille....Maaliskuun viimeistä päivää viedään...aurinkon paistaessa Malmimäellä-4....
Västäräkki, kapustarinta, räkätti-, laulu- ja punakylkirastas, joutsen- ja haahkaparvia. 28 -30.3. Pori, Hanhiluoto.






sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Suunnittelin sää valokuvaa YLE:lle.....I designed a TV weather photos....Jag konstruerade en väder foton till din TV.....Я разработал и погода фотографии к телевизору ........Ho progettato una climatiche foto al televisore .........J'ai conçu une météo photos sur votre TV ..........Ich entwarf ein Wetter Fotos auf Ihren TV ...... ....Diseñé unas fotos de tiempo para su TV ....

Kun ei se västäräkikään vielä eilen tullut poriin / Noormarkkuun  niin rannalla istuessani mietin millainen sää kuva kelpaisi  YLE:n TV 1:n  meteorologeille sääohjelmaan.  Täällä on melko vaatimattomat maisemat vaikka Noormarkku on Ahlströmin ruukin maisemien  vuoksi kultuuripaikka.  Keskusta on muuttunut vuosien varrella  niin kuin muutkin suomen kuntakeskukset selaiseksi ette oikein ole mitään näytettävää suuremmalle yleisölle.  Eilen kesäajan aattona  sää viileni, aurinko kutenkin paistoi kirkaasti.  Kun ei maisemasta ole sää valokuvaksi  niin funteerasin, mietin  että auringonpaiste pitää kuitenkin saada esiin säävalokuvassa.  Sinisorsa pariskunta lipui Noormarkunjoen pinnalla ja aurinko kimmalsi veden pinnalla. Ranta ei vielä viherrä mutta sorsat suunnitelevat pesintää. Eikö tämä olisi hyvä viittellinen säävalokuva maaliskuun lopusta televisoon?


Vai pitäisikö säävalokuva olla ilman sorsia.  Pori on kyllä kevään aikana mainittu useammankin kerran YLE:n ilta kuuden  sää ohjelmassa ennätys lämpötilojen johdosta   mutta vähemän on ollut katsojien  valokuvia Porista.  Yhden säävalokuvan olen saanut läpi kun laitoin porin kuvanotto paikkakunnaksi.  Silloin kun olen laittnut että säävalokuva on otettu Noormarkussa niin ei ole YLE:n  meteorologeille sellainen kuva kelvannut.


Isotalon puistossa oli kyyhkysiä.  Kaupungissa on puluja mutta kyllä nämä olivat kyyhkysiä



Kun en oikein kyyhkysiä tunne ja niitä on kuitenin aika monta lajia niin ei nämä varmaankaan ole ainakaan kirjekyyhkysiä.  mutta oliskohan nämä sepelkyyhkyjä?

















  • Idänturturikyyhky - Streptopelia orientalis
  • Kalliokyyhky ja kesykyyhky - Columba livia
  • Sepelkyyhky - Columba palumbus
  • Turkinkyyhky - Streptopelia decaocto
  • Turturikyyhky - Streptopelia turtur
  • Uuttukyyhky - Columba oenas


  • Kylmempää ilmaa alkaa virrata Suomeen pohjoisesta. Jatkossa ei yli +10 asteen lämpötiloja mitata etelässäkään. Pohjoisessa jäädään päivisinkin pakkaselle -MattiHuu





  • pori lopettaa linja-auto vuoroja 

  •  aikataulumuutokset löytyvät myös Porin Linjojen nettisivuilta, ja muutokset päivitetään pysäkeille.

  • Porin seudun joukkoliikennelautakunnan mukaan muutokset ja vuorojen lakkautukset johtuvat erittäin vähäisistä matkustajamääristä. Poistuvilla vuoroilla oli tammi–toukokuussa 2013 keskimäärin kaksi matkustajaa.

  • http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194889133351/artikkeli/muista+osa+porin+bussivuoroista+lakkaa+huomenna.html

  • Morgenta ja kylmää aamukahvia!
    Kerronko mikä ei vituta?
    Ei vituta se että minut herätettiin puoli kaheksalta jonku maan johonki vuodenaikaan.
    Ei vituta se että perhe kälättää, huutaa, vaatii, kyselee ja tunkee nokaneteen auton kuvaa ennenkö mie oon saanu silmiä auki.
    Ei vituta se että jos mie nyt kuolen niin elämästäni on varastettu tunti.
    Ei vituta sekään että yheksältä sunnuntaiaamuna täytyy pilkkoa vihanneksia minestronenkeittoa varten.
    Eikä vituta sekään että kaikki mikä on PAKKO tehä tänään on vielä tekemättä

    Koska: MIE PÄÄSEN PUUTARHAMESSUILLE!
    Siitä huolimatta että nuo riekumarallat lähtee matkaan kitisemään, vinkumaan, hoputtamaan ja häirittemään, mie oon ilonen!

    Niin että hyvää sunnutaita vaan teillekki, kaikesta huolimatta ja just siks!


  • Huomenta täältä Kempasta Aurinko kurkistelee ja pakkasta on - 6,1 astetta 

  • Lappeenranta (Lauritsala) klo 7.00 (jotakin aikaa)
    Rontin kanssa lenkillä, taivas puolipilvinen, nyt kuitenkin aurinko hereillä. Kyyhkynen omalla reviirillään huhuilee, varikset metsän keskellä ja tikka kokeili taas karjalan männyn kovuutta. Koirakaverit taisivat nukkua kaikki. Mittari näytti +1, vaikka vesilammikot jääriitteessä.

  • Seija Vilponen loistotuulella
    Harjavalta +7 astetta, raikas tuuli. Rantalenkillä olin tutkailemassa kevään merkkejä. Näin joutsenia ja telkkiä kokemäenjoella uiskentelevan ja leskenlehtiä polun reunassa. Kuvaamaan en alkanu, kun olis tullu mitättömiä pisteitä...Mutta ihan mukava kävelylenkki


  • Kellot on siirretty kesäaikaan 

  • Kuva

  • Morjesta kaikille:) Jokos ootte saaneet kellonsiirrot tehtyy?Itse siirsin keittiönkellon olohuoneeseen ku en keksiny muutakaan paikkaa sille;) No ei kai,tossa se kello raksuttaa vielä samas paikas.Hyvää kesäaikaa ny sit vaa kaikille:)
  • Kullervo Saarinen    kiireinen
    Heräsin kelloja siirtelemään....
    ¤¤¤¤
    Kovasti siitäkin mekkaloidaan...aikataulut sitä ja aikataulut tätä. Unirytmit sekasi ja lehmien sielunelämä persiilleen.
    ¤¤¤¤
    Joutuu aamulla herräämään aikasemmin pikku lapsirievutkin maanantaina kouluun tai päivähoitoon.
    ¤¤¤¤
    Sanotaan, että säästetään sähköä kun illalla tullee hämärä myöhemmin tai aamulla valosaa aikasemmin.
    ¤¤¤¤
    Niinku jollekin olis merkitystä säästyykö sähköä eli ei. Saattaahan sitä nukkua, tahi uneton stressattu valvoa yöt läpeensä.
    ¤¤¤¤
    Tai jos nukkuu tunnin bonniin, eli todellisuudessa kaks' tuntia, niin siinähän pärjää tunnin. Voi taas tunnilla kusta työnantajaa silmään.
    ¤¤¤¤
    Voiko sitä ennää rehellisesti sanoa, että aika ei kulu millään tai odottavan aika käypi pitkäksi.
    ¤¤¤¤
    Tahi, miten se aika taas hurahti niin prkleen nopiasti ja että lyhyt se on tämä ihmisen elämä, kun ei kerkiä mittään tehä.
    ¤¤¤¤
    Entäpä se, että syänkohtaukset lissääntyy kesä-aikaan siirryttäessä. Pitäneekö sekkään paikkaansa esim Kaukasuksen itäosien alankomailla. Siellä missä jukurtti on keksitty, ihmisten keski-ikä 103,74 vuotta ja kelloja ei oo kuin ylemmällä aatelilla.
    ¤¤¤¤
    Entäpä tämä sukupuolten tasa-arvo, miten käy naisten kuukautiskierron. Menneekö se sekasin ? Jääpikö sen takia saamatta ? Saman merkkisten parisuhteissa saattaa tulla ylipääsemättömiä ongelmia.
    ¤¤¤¤
    Onko sitäkään mietitty, onko naisen tunti yhtä hirviän pitkä kuin miehellä. Puhumattakaan lapsista, joilla ei oo mittään tekemistä. Tahi työttömillä, niitten ansiotaso kun on ennestäänkin ihan perseestä ja se naisen euro heikkenee entisestään kun pittää olla yhtä nuori ja hehkeä kuin tunti sitten.
    ¤¤¤¤
    Paljon olis muutakin mietittävää, mutta tässä niinku aluksi...

  • Sunnuntai 30/3
    28 Adar II 5774
    Usko
    Tähtipäivämäärä: [-27] 00145.00
    Hallinnan tunteen päivä
    Kesäaika alkaa
    4. paastonajan sunnuntai (Laetare)
    - leipäsunnuntai
    - puolipaastosunnuntai




  • lauantai 29. maaliskuuta 2014

    Voi paska, taas unohdin, ajan kulun...Oh shit, jag glömde igen, flödet av tid ...Oh shit, I forgot again, the flow of time ...Oh merde, j'ai oublié de nouveau..くそああ、私は再び忘れてしまった.......Вот дерьмо, я забыл еще раз ...... Oh merda, ho dimenticato di nuovo .....Oh shit, ich vergaß, wieder ...

    Viikko on ollut niin hektinen  etten taas ollenkaan  muistanut ottaa huomioon että kesäaiaan siirytään 30. maaliskuuta.  Aina ennen kun kelloja on siirretty talvi tai kesäaikaa olen ottanut sen huomioon perusinsuliinin pistämisessä.  Neljä päivää aiemmin olen alkanut siirtää Levemir insuliinin pistosta vartin päivässä eteenpäin kesäaikaan siiryttäessä.  Silloin pisto aika on sama kuin talviaikana.  Saisi jo pikkuhiljaa tulla päättäjille järki tässäkin asiasssa, aivan turha ja kallis operaatio on täm kellojen siirtely.  Ollaan Venäjästä mitämieltä tahansa niin siinä  heillä on järki päässä ettei Venäjällä turhaan kelloja siirellä.






    Fortumin sähkönsiirto Oy lähetti ystävällisiä terveisiä: Jakeluverkon parannustöiden vuoksi joudumme keskeyttämään sähkönjakelun  aluellanne Laviantiellä Noormarkussa 03.04.2014 klo 04.00 - 07.00

    Fortum on ollut viisas kun on ajatellut että ketään ei häiritse kun sähköt on posaa aamuyöllä.   Nutta mitenkäs tässä nyt sokeritautinen pääsee töihin seitsämäksi lähteä.  Ammupala on kaikille, terveillekin päivän tärkein  ateria.  Rokulipäivä taitaa tulla tiistaista.

    Kellon viisarit taipuu kun joutuu käyntiä kiihdytämään luonnottomaan  kesäaikaan  siirytäessä






     Kellonaikaa pitäisi siirtää lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä kello kolme tunnilla eteenpäin, kesäaikaan.  Minä protestoin ja siirrän kellojen ajat jo lauantaiiltana ennen nukkumaan menoa.


    http://aiheet.domnik.net/ai-2014/03/kesaaika-argumentit

    Huomenia arvoisat lukijat!
    Tällekin päivälle 29. maaliskuuta on sattunut yhtä ja toista, kuten Suomi siirtyi kesäaikaan 1981. Suomessa kesäaikaa kokeiltiin ensimmäisen kerran muiden maiden mukana toisen maailmansodan aikaan vuonna 1942. 2 x vuodessa ihmiset pitää armotonta ölämölöä kellojen siirtelystä, mutta voin kertoa, että turhaan. Homma loppuu, kun koko Eurooppa luopuu tavasta, ei ennen, vaikka kuinka haroisi harvenevia hiuksiaan.
    Meillä himan kellot hoitaa pannuhuoneen päällikkö, joten mulle jää vain auton tietokone ja navi.
    Tänään tuli kuluneeksi 10 vuotta, kun Bulgaria, Latvia, Liettua, Romania, Slovakia, Slovenia ja Viro liittyivät sotilasliitto NATO:on.
    Hirmuisesta juupas, eipäs väittelystä päätellen totean lakoonisesti: Suomi suomettuu edelleen ja saks. Finnlandisierung sanonta on ja pysyy maailman poliitikkojen huulilla.
    Aurinkoisen päivän jatkoa!


  • Anna-Leena Punnu Hartiala Koko kesa/talviajan edestakainen muuttaminen on ihan jarjetonta minun mielestani. Ja sitten viela etta se muuttuu eri maissa eri aikaan on jarjettomyyden huippu




  • Pirjo Haapaharju · 12 yhteistä kaveria
    Mikä aika?....ok..siirrän kelloa, koska menen unettomuusterapiaan......pitää olla paikalla oikeaan aikaan..


  • Vaikka talvi oli lämmin ja kevät on tuntunut tulevan aikasin niin taitaa luonto silti edetä kesää kohti ihan normaaliin tahtiin


    Sinisorsa pariskunta on ollut Noormarkunjoella jo jonkin aikaa, eilen ruokailtiin ja kuherreltiin Myllykoskella.  Sinisorsa uros vahtii mustasukkaisesti naarasta.


    Täytyy mistaa että sorsat ovat villieläimiä vaikka kylille ovatkin tuleet.  Kanataa katsella niitä vähän kauempaa etteivät säikähdä ja jätä kokonaan kultuurimaisemaa.


    Jos haluaa lintuja valokuvata niin 400mm objektiivi on riittävä, sillä saa etäisyyttä lintuihin ja rauha säilyy.



     Me lennetään yhdessä ja rakenetaan yhteinen pesä




    Marjut Niemenmaa Luontokuvat ihania aina 



    Eilen avasin terassikauden, parvekeella oli varmaan kaksikymmentäastetta lämmintä eikä tuulut.  Oikein paidan otin pois päältä ja ja kaasin tuopiin pitkä oluen ja nautiskelin aurigonlämmöstä.  Parvekeen kaiteella  käy kärpäsiä lämmitelemässä ja yksi perhonekin lensi, jostain kauempaa se tuli ilmavirran mukana kun se lensi kerrostalon kattoakin korkeammalla.  Kyllä se västäräkkin jo voisi Poriin / Noormarkkuun tulla kun ruokaa on jo saatavilla.

    Ainoa asia mistä näkee että Noormarkusta on tullut porinkaupugin osa.  Kadut on  aukijoka kesä




    Pori Energia Oy aloitti kaukolämmön rakennustyön Museotiellä Noormarkun yhtenäiskoulun läheisyydessä ja finpyyntiellä .  Tällä kertaa katu pitäisi olla  auki 4 viikkoa



    NYT PÄÄTIN,ETTÄ TÄNÄÄN en anna hallitusten päätösten,enkä Jyrkin pilata tätä päivää,vaan unohdan tuon koko paskan anteeksi ruma sana,mutta näin tunnen..EPÄOIKEUDENMUKAISUUTTA ON TOI KOKO PAKETTI...JA HALLITUS..NE luulevat,että saavat meidät KYYKKYYN,mutta LUULEVAT väärin..PERIKSI EI ME ANNETA VAI MITÄ...???

    Koulun kesäloma ei ala ilman suvivirttä  Suvivirretä ei luovuta



    Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuoristyönohjaajat, diakonit ja kanttorit laulavat sinulle. Kiitos Espoon Tuomiokirkkoseurakunta
    Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaajat,diakonit, sekä kanttorit laulavat sinulle!

    Suvivirsikeskustelu on kiintoisaa. Sen lisäksi meillä on alkuperäänsä merkittävämmiksi sävelmiksi nousseet Porilaisten marssi ja Mendelsson-Bartholdyn häämarssi Shakespearen näytelmästä Kesäyön unelma. Kaikki kolme liikuttavat isoja tunteita aivan tietyssä yhteydessä soitettuina ja laulettuina. Sävelmissä on niiden pääasiallinen käyttöarvo ja viehättävyys.
    Onni on että Porilaisten marssia ei yleensä lauleta. Sanat kuullostaisivat aika erikoisilta kultamitalipallilla ollessa. - Suvivirressä tarkalleen ottaen uskonnollisuus on esillä kaikissa säkeistöissä, ekassa heikoimmin. Toisessa jo selvästi. Uskovaiselle virren laulaminen on uskonnon harjoittamista. Outoa olisi muu tulkinta.
    Nettisivujemme Kysy säästä ja sääilmiöstä -osuudessa jatketaan aurinkoteemalla. -Toni


    Timo Soini on käynyt vierraissa...
    Timo Soini ja Minä vain ... Aivan mahtava Karismaattinen persoona ja ihan huikee tyyppi ..




    Keskusta poliitikot pullikoi Kataista vastaan

    Lapsilisiä ei pidä leikata. Vastaava ja vieläpä suurempi säästö veronmaksajille saadaan, kun oppivelvollisuusiän pidentämisestä luovutaan ja hallitus peruuttaa kotihoidon tuen pakkokiintiöinnin, josta seuraa vain hurja tunku kunnalliseen päivähoitoon.


















  • Eija Hassinen Ärsyttää niin paljon että en tiedä mitä sanosin...Olen sitä mieltä että palkkakatto suomeen. Kenenkään ei tarvitsisi hankkia 10 000 euroa enempää kk. Kaikki johtajat nyt satsaamaan ennen siihen työllistämiseen kuin ahneeksi rahankerääkäksi.


  • Hannu Lappalainen eduskunnassa täytyy sanoa että johan  on perkele! ja sitä rataa liikaa luetaan raamattua ja herätkää lehtiä se on perussuomalaista tuo kiroilu niin johan menee jakeluun tai sitten kuulossa vikaa


    • Siemenperunoista tuli mieleen, että ellei siemeniä idätä ja kylvä ajoissa, jää kasvu näkemättä. Kataisen ja Urpilaisen hallitukselle tuli siemenperunat mieleen vasta hallitustaipaleensa marraskuussa. Ei tullut kasvua, mutta tulipa leikkauksia.
    Juhani Saarinen On se kummajuttu, kun maalla menee huonosti, niin maksajiksi nousee aina yhteiskunnan vähäosaiset, suuresti ihmettelen sitä,valtaa pitävät hölmöilevät maan talouden hunnigolle, ja selitellään että Suomalaisten velkaisuus on vain Euroopan keskitasoa, aivan käsittämättömiä selityksiä, kysyn miksi pitää elää velaksi.?
  • Markku Temonen On muuten hieno taktinen veto poistua hallituksesta "räksyttämään" oppositioon juuri ennen vaaleja. Toivon, että tämä muistetaan kun kopissa numeroa lippuun väännetään seuraavaksi.

  • Tuula Kiljunen Eikös Amerikassa laman pohjalla laskettu veroja, että saatiin ostovoima nousuun ja niin päästiin lamastakin pois....

  • Ilkka Vainio Perunoitte idätyus on tuttua hommaa jo Paasikiven ajoilta. Mistä muuten johtuu, että nykymaailman aikaan peruntt ovat kaikissa kaupoissa niin mahdottoman hyvänmakuisia ja -laatuisia? Tässä suhteessa - ja on niitä tietenkin muitakin esimerkkejä löydettä'vissä - Kekkosen ajoista on tapahtunut valtaisa kehitys.
















  • Touko Lisko Olenko ymmärtänyt oikein, valtio aikoo myydä omaisuutta 1900 miljoonalla. Onhan 100 miljoonaa lapsilisästä paljon pois, perhettä kohden 200 €. Lasteni vuoksi olen kuitenkin huolestuneempi 1900 miljoonasta.


  • kävin kaupassa; maitopurkin hinta on noussut +15 %, ( 0,99 - 1,14 ) syynä kuulemma purkkiin laitettu muovikorkki, tyhmä turhake; joka maksaa meidän perheessä yli 100,-/ vuodessa ( maitoa ka 2 purkkia päivässä ) vähintään pitäisi saada ostaa vaihtoehtona maitoa korkittomissa purkeissa 15 % halvemmalla;tämäkö kestävää kehitystä ?, Purkissa myös huuhaa tekstiä GM - vapaasta maidosto !!

  • Ennustetta viikonvaihteen säästä. Pohjoisesta alkaen kylmenevää. Sateet jäävät kuitenkin vähiin ja monin paikoin on aurinkoistakin.
    -MattiHuu




  • Sinikka Plusisaari Itsekin aikoinani emäntänä ollessa suivaannuin maitokiintiön ylityssakkoihin. Tein kaiken mitä maidosta voipi. Hankin separaattorin, kirnun,tein voin, rahkan, jogurtin, leipäjuustot, jäätelön, ym.ym.Hikiurakka vastustaa hulluja lakipykäliä..Ukkeli nauroi ja sanoi,"kiusa se on pienikin kiusa".



  • Oi 





  • Hi alle,
    ich habe mich auf den Regenreifen am Ende von Q3 nicht ganz wohl gefühlt, besonders beim Bremsen. Trotzdem konnte ich mich ausreichend steigern, um Fernando den dritten Platz abzunehmen. Das war gut für mich. Wir haben unsere Herangehensweise seit Australien eindeutig verbessert. Ich fuhr als letztes Auto über die Linie, aber leider wurden die Streckenbedingungen nicht besser. Die Wettervorhersage für morgen ist die gleiche, demnach erwartet uns auf jeden Fall ein schwieriges und ereignisreiches Rennen. Das könnte mir aber auch die Gelegenheit geben, ein paar Positionen gutzumachen. Ich freue mich jedenfalls auf das Rennen und möchte das Beste daraus machen. Das ist uns ja in Melbourne schon gut gelungen.
    Hei kaikki, olen märkä renkaiden Q3 lopussa ei hyvin tuntenut, erityisesti jarrutettaessa. Silti olen voinut lisätä minua tarpeeksi, tehdä kolmannelle sijalle pois Fernando. Se oli hyvä minulle. On selvää olemme parantaneet lähestymistapamme vuodesta Australia. Kävin viime auto rivillä, mutta radan olosuhteet eivät valitettavasti ole parempi. Huomisen ennuste on sama, siis menoluokissa rodun odottaa meitä joka tapauksessa. Että voisi antaa minulle, mutta myös tilaisuus korvata joitakin kantoja. Varmasti innolla rotu ja haluaisin tehdä parhaansa. Se on okei, olemme onnistuneet Melbournessa. (Kääntänyt Bing)