Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 13. joulukuuta 2014

Tinttejä ne vaan oli......Great tit, but they were ......Talgoxe, men de var ......Gran tit, pero eran ......Peitos grandes, mas eram.....大山雀,但他们............Большая синица, но они были .............Grande tit, ma erano ............ Kohlmeise, aber sie waren ............Mésange charbonnière, mais ils étaient ......

Aamukahvipöydässä istuessa lähipihlajassa näkyi liikettä, lintuja pyrähteli pihlajanmarjoen seassa.  Pistin kameraan lintuputken ja lähdin innoissani lintuja kuvamaan, jospa jo olisi tilhiä pihlajanmarjoja syömässä.  Ei ollut tilhiä sinitiaisia ja talitinttejä ne oli jotka pihlajassa hääri.Talitintti pihlajasaTiaiset ovat liian pieniä lintuja pihlajanmarjoja syömään, ne etsivät hyönteisiä ja toukkia  puiden kaarnasta.

Sinitiaisen selkä, tästä voisi formula-auton suunnitelija ottaa mallia


Sinitiainen löysi jotain puunkuorenn jäkälästä, sinitiaiset syövät 2-3 kertaa oman painonsa verran päivässä. Kyllä tintit ihan kivoja lintuja ovat, tuli muotoiltua otsake halveeravasti vain sen vuoksi kun niitä näkee joka päivä ja on kovasti odottaanut talvivieraita.Yhden varpusenkin sain valokuvattua.    On se vähän kummaa tuuria kun kulkee ilman kameraa tai siinä on vääränlainen objektii lintujen valokuvaamiseen, niin silloin linuilla ole mikään kiire poistua paikalta.  Mutta kun on oikeat välineet niin silloin linnut pyrähtävät kauemmas.Räkättejä oli Noormarkunjoen toisella puolen lepissä, matkaa oli joku 30 metriä mutta kun piti niitä kuvata niin jo lähdetiin livohkaan.


Ei ne pitkälle lentänyt, sadanmetrin päästä ne koivunlatvasta  valokuvajaalle ilkkui


Olen opetellut otamaan lintukuvia salaman avustuksella kun on ollut niin piimeää että vlotusajat on jäänyt kovin pitkiksi . 400mm lintuputkella kuvat tärähtävät helposti vaikka siinä on kuvanvakaaja toiminto.  Tämä sorsa kuva on otettu illman salamaaTämä kuva samastta sorsatta salaman avustuksella


Rouvva sorsa seurasi urosta uskollisesti


Tästä kuvastta kaavailin facebookin kansikuvaaLaitoin kuitenkin naaras sorsan kuvan ettei kukaan luule homppeliksi

Tein eilen virhe ostoksen, wiskiä menin muovipullossa oatamaan, hyi hitto kun oli kamalaa,  heti pullon avatessa nenään löyhähti muovin haju ja se myös maistui.  Ei ole  tätä  highland way scotch whiskyä nautittavaksi pakattu.


Satakunnan kansa  uutisoi höpöjä.  ei noormarkussa ainakaan lunta sada eikä mitään muutakaan.

Havulinnanmäki kylpee auringossa 13.12.2014  Seijan päivänäAurinko nousin ihan reipaasti lauantaina Noormarkussa

 Lauantaina sadealue yltää eteläisestä Suomesta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen asti. Etelä-Suomessa sade tulee aluksi todennäköisesti lumena ja räntänä ja muuttuu myöhemmin päivällä vedeksi. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä todennäköisemmin sade tulee lumena.


http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194947072219/artikkeli/myrskyn+ennuste+muuttui+nyt+tulee+monille+ikava+yllatys.htmlMukavaa Lucian päivän jatkoa!
http://romulyyli.blogspot.fi/

 Pyhimys Pyhä Lucia syntyi legendan mukaan vuonna 283 Syrakusassa Sisiliassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti