Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 29. joulukuuta 2014

Miltä näyttää 21 asteen pakkanen?....Hur det ser ut som 21 minusgrader? ....How does it looks like 21 degrees below zero?....它是如何看起来像21度零下?...........Как это выглядит 21 градусов ниже нуля? ...........Come sembra che 21 gradi sotto zero? ..........Wie funktioniert es sieht aus wie 21 Grad unter Null? ..........Como é que ele se parece com 21 graus abaixo de zero? ....... ....¿Cómo se ve como 21 grados bajo cero? ....

Talven tähänastisista kylmin päivä Noormarkussa  / porissa taitaa olla tänään.  Ulkolämpömittari  näyttää miinus 21 celsius astetta.  Kauniilta pakkanen pihalla näyttää.  Taivas on kuulan sinisenharmaa, ikunaan jääkukat ovat jäätyneet kiinteämmäksi ryhmäksi.







Taivas oli kuulan sininen, mereltä nousee kuitenkin pilviä luomaan harmauta maisenaan. Se näkyy puiden kuurana


Pitäisi varmaan lähteä kameran kanssa ulkoilemaan auringonnoustessa kello  9.51 Aurinko paistaa tännään Porissa puoleenpäivään jonka jäkeen pilvistyy ja pakanen lauhtuu tiistain aamupäivään mennessä plussalle.  Olosuhteet olisiva mainiot kauniiden talvikuvien saamiseen, ainoastaan uusi  maisema puuttu.  Ei taida muita vaihoehtoja olla kuin kulkea omia jalanjälkiään  koskikierroksella.


Kotona pakkanen näkyy vaimon kaulalla, kaulahuivin hän on kaulalle kietonut.  Sisällä on kyllä lämpömittarin mukaan  + 23 astetta mutta kivitalon seinät alkavat kylmetä ja ne hohkaavat ovelaa kylmyyttä



Viikonloppuna oli harvinaisen kaunista lauantaina.  Naakat olivat tutkimassa savupiippua, liekö jo suunitelmissa asettua taloksi.



Auringon kuvaaminen on aina haasteellista  Aurinko paistaa keskipäivällä vielä aivan puiden latvojen tasalta ja selkeätä taivaalla olessan se palaa aina puhki


jos haluaa auringon vähän paremmin näkymaan tulee kovin jyrkkä kontrastti


Noormarkunjoki on saanut jääkannen, nyt odotelaan vaan koskikaraa Myllykokselle.


 Olisiko tässä vuoden 2015 joulukuun kalenterikuva.  Saataa hyvin olla ettei ensijouluna ole lunta



Tähänaikaan vuodesta ei paljon ole aikaa kameraa säätää vain hetken aurinko pysyy paikalaan ja seuraavassa hetkessä kauneus on piirun muualla.


Lumi on siitä mukava elementti että näkee ketä naapurustossa asustaa, ainakin yksi rusakko Havulinnan mäessä korteeraa


Eestaas  se on mäenrintellä kulkenut.


Välipäivän Aurinko


Jääkiteet heijastaa pakasella auringonpaisteessa kaikialla


Viikonloppuna ei vielä ollut näin kova pakkanen kuin nyt Maanantaina.  Senveran kylmä kuitenkin että orava oli joutunut turvautumaan talvijemmaan


Sirpa Keltakangas Meilkii tos pihamaalla Oravalla urakkatyö menos : ) noiten käkemisiensä kanssa. - kaippa löytää kun tarvis on : )


Vaikutaa siltä että Lapissa on  kireimmät pakkaset helittänyt ja kylmä ilma on valunt tänne etelään



Ulla-Maija Hakonen Soiteltiin just mieheni kanssa, hän oli harjavallassa ajossa ja siellä oli -26


Helena Kaitapuro

Huomenta Ranualta vihdoin pakkas herra hellitti otettaan -12,8 eikä vielä sada mitään...Inarissa lapin uutisissa sanottiin olevan -35.


Eila Helmi
Huomenta Loimaalta, kylmää on -24,4 aamulla kahdeksan aikaan.
Mukavia loppuvuoden päiviä kaikille !!!















picknpay kaupassa on WC paperi tarjouksessa.   Pakkanen näytää kauniilta verratuna  syksyn kurakkoon.  Ehkä saan tänään sen valokuvaksi ikuistettua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti