Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 2. joulukuuta 2014

Ei olisi kannattanut aikaisin herätä......Det skulle inte vara värt tidig väckning ......It would not be worth the early wake up.......它不会是值得早起..........Это не стоило бы рано просыпаться ..............Non sarebbe valsa la pena di svegliarsi presto .............Es wäre nicht das früh aufstehen wert sein .............Il ne serait pas la peine début réveil .............Não valeria a pena o início acordar ....... ......No valdría la pena el despertar temprano ......

Nimittäin herätä tänä aamuna näin aikasin.  Eilen vaan aurinko näkyi noustessaan Noormarkun yhtenäiskoulun takaa ja muistutti olemassaolostaan.  Eilen illalla koko kylä oli pimeänä kun  Carunan sähköverkko kaatui  tyntemattomastta syystä.  En muistanut yökelloa asettaa oikeaan aikaaan, se menee aina pimeäksi kun sähkönsyöttö katkeaa enkä ole maltanut 9 voltin patteria ostaa.  Jostain syystä se häiritsi aamuyön unia kun kellosta ei nähnyt aikaa.  Aamulla sokeritkin oli alhaiset 2.6, matalat sokerit lyhentää myös yö unia.  Se ero  vanhaan  verensokerimittariin oli että nyt olin toimintakykyinen.  Viimeksi kun vahna mittari näytti noin alhaista lukemaa en osannut edes lansettia käytää.  Vaha verensokerimittarri  on varmaan näyttänyt liian korkeita lukemia kun  on viimeisen parinviikon aikana helposti  tullut hypokalemia.  Verensokerimittareillakin taitaa olla parasta ennen päivä.


Aurinko nousu joskus  kello yhdeksän jäkeen Noormarkussa / porissa.  Viimekerrasta on jo aikaa kun auringon on viimeksi nähnyt.


Niin hieno oli joulukuun ensimmäisen päivän auringonnousu että piti oikein facebookiin tehdä uusi kansikuvaEn ollut yksin tätä ihmettä nähnyt Pekka Rajamäki oli myös havainnut ja pannut merkille tämän oudon valoilmiön-Outo ja kummallinen valoilmiö yllätti, aurinko nähty tänään aamupäivällä!  J
oo, muutamaan minuuttiin jäi auringonpaiste. Teuvo, oli hyvä että saatiin auringon kuva todisteeksi, ei sitä muuten olisi kukaan uskonut.


Pekan aurinko 1.12.2014Tänään  ei taida aurinkoa näkyä, yöllä on satanut hitu lunta  mutta aamu kahdeksalta lämpömittari on puoliastetta plusalla joten märäksi keli päivänmitaan muuttuu.   Aurinko nousee tänään kello 9.23  päivän pituus on jo alle kuusituntia, 5h 58 minuuttia. 

Alhströmin koivukujan joulukuusessa on ledivalot ja se hohtaa sinisenä. Joulukuun 2. 2010 oli ollut jo enemmänkin pakkasta kun koskikara oli saapunut Myllykoskelle.
Tänään on taas pimeä päivä eikä olisi ollut väliä vaikkei näin aikaisin olisi herännyt.    Päivää pitää nyt jatkaa  lukemalla Kalle Isotalon Samuli Huttusen synnyinlahja veijariromaania.  Se saattaisi ola tarpeeksi kevyttä  että sitä saataisi saada luettua tässä synkyydessä.

Eläkeuudistuksen siirtymävaiheen vuoksi kaikki eivät saa työeläkeotteessa arviota tulevasta eläkkeestään. Jo kertyneen eläkkeen määrän ote kuitenkin kertoo.

Tulevan eläkkeen suuruutta voi arvioida laskurilla, johon syötetään kertyneen eläkkeen määrä:
Eläkeuudistuksen siirtymävaihe aiheuttaa lähivuosina muutoksia työeläkeotteessa näkyviin tietoihin. Koska lainvalmistelu on kesken, suurimmalle osalle ikäluokista ei voida näyttää...
tyoelake.fiLumipyry levittäytyy parhaillaan maan pohjoisosaan ja ajokeli on laajalti huono. Myös tuulet voimistuvat. Lunta voi tämän päivän aikana kertyä Lapissa paikoin jopa 15 cm! -Kerttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti