Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Tänään haetaan Markun uusi Saab kotiin....Today we applied for a new Saab Markku's home ....Idag sökte vi en ny Saab Markku hem......今天,我们申请了一个新的萨博马尔的家.........Сегодня мы применили для дома новый Saab Маркку в ...........Oggi abbiamo applicato per la casa una nuova Saab Markku ..........Heute für eine neue Saab Markku Heim angewendet wir .......... .Aujourd'hui nous avons appliqué pour la maison d'un nouveau Saab Markku ............Hoy hemos aplicado para el hogar de un nuevo Saab Markku ...Hoje nós aplicamos para casa um novo Saab Markku .........

Koko alkuviikko on mennyt Markun  kanssa autokauppoja kierrellessä.    Markun autokuume on kestänyt alkusyksysttä asti kun vanhan Saab 9000 ce: katsastusaika on lähestynyt.   Koko auton osto projekti on ollut yhtä tervanjuontia.  Monia autojen renkaita ollaan käyty potkistelemassa ja laskematon on se työtuntimäärä mikä on mennyt netissä  saabeja hakien.  Porissa ei montaa potentiaalistta saabia ole ollut kaupan,  Eteläsuomessa ja Pohjanmaalla on mielenkiinoisimmat saabit, satojenkilometrien päässä oleet.   Manantaina Markun hymy repesi kun Autotalo Pelttarin  Takapihalta sattumalta löytyi Sami Sulkasen avustamana Saab 95 T


Saab oli juuri tullut Pelttarille ja päässyt pesulle.  Automyyjä Sami Sulkanen tiedustelee puhelimitse auton vastaanottaneelta Saabin hinta arviota.  Taiteilija Markku Mäkelä  Katsele rauhalisen  näköisenä  Saab 95 turpon muotoja vaikka mieli myllertää kiihkeänä.


Yön yli kuitenkin tätäkin valioyksilön ostoa miettiä.  Tiistaina oli koeajon vuoro.  Tässä saabissa on automaattivaide eikä Markku ole koskaan sellaisella vaihteistolla ajanut.  Sami lähti ystävälliseti opastamaan ja painotte heti alussa että nyt pitää vasen jalka unohtaa.  Automaatin  lisäksi tämän Saabin vaihteita voi vaihtaa myös  manuaalisesti ratin siivistä.  Aikia harvinainen varuste 2003 vuosimallisissa autoissa.   Koeajo meni malikaasti ja Automyyjä  Sami Sulkanen antsaisi vuoden automyyjä tittelin, niin asiantuntevasti ja asiallisesti hän opasti halvan auton ostajaa.






Ei ole tämä auto musta vaan tumman vihreä.  Saab 95 on 20 cm pitempi kuin Markun vanha Saab 9000 ja muutenkin puleampi,  Sen huomasi takana istuessa  kun ei tarvinnut hattua riisua päästä.  Saabin takapenkillä mahtui 175 senttinen mies istumaan hattu päässä.  Nahkaistuimet oli sen näköiset ettei nillä  otu paljon istuttu. Takan B pilarissa on taakse ilmanvaihto reijjät, takana istuja voi  ilmanvaihtoa itse säätä keskikonsolista.



Markku oli mielsään jo koeajonaikana päättännyt että tämä auto on hänen.   Huomasi ettei Automyyjä Sami Sulkanen ollut ylimielinen  perusporilainen vaan Sastamalasta,  Salmen Pasillakaan ei olisi ollut pahaa sanottava Samista.   Ei muuta kuin kättä päälle .



Kävin sitten tänään koeajamassa tuon Saabin, hyvältä tuntui niin kuittasin sen itselleni, huomenna luovutan vanhan Saabin ja ajan uudella kotiin. Tai ei mikään uusi 260.000 km mittarissa kuitenkin 100.000 vähemmän kuin omassani. Automaattivaihteinen oli mukava ajaa, selkävaivaiselle erinomainen kuljettajan penkki, eikä käy kytkimen painaminen enää issiashermoon.




Markun vanha Saab 9000 cs  Jää tänään Autotalo Pettarin pihaan, tonnin siitä sai vaihdossa.


Paperit tehtiin jo eilen valmiiksi, uuden auton omistajan ilme kertoo kaiken  Automyyjä Sami Sulkanen ei arviottanut asiaksta lompakonpaksuuden mukaan vaan palveli köyhää taiteiliia samoin kuin mersunostajaakin, (rahamiestä)  suosittelen  E-mail: sami.sulkanen@autotalopelttari.fi     Puh.  044 560 1269



www.autopelttari.fi

Korjuuntie 17-19 28360 Pori

Mitä mahtaa Markun vaimo Sirpa sanoa kun tänään näkee Markun uuden saabin ensikertaa livenä




Pitihän minunkin kaupat tehdä kun kerta autokaupoilla oltiin.  Ostin wurth ketjurasvaa 8 eurolla. vielä jäi ropo jäljelle.  Nyt Max:in polkupyörän vaihteet  toimivat keveästi.  Sensijaan takanäkyyvyys huononi kun joku pitkäkynsi varasti eilen Max:in polkupyörän takavalon Noormarkun S-marketin  pihassa kun omistaja oli kauppoja tekemässä. . punainen led valo se oli, ei kallis mutta mikä näitä porilaisia vaivaa kun pitää köyhältä koululaiselta  varastaa!

Sisko Pukero Os Joronen no kyl passaa ajella !
Tarja Toiviainen-Mäkelä kaikki tärkeät huomioitu.. voi hieno auto ja paljon Onnea iloista autonvaihtoa ja uuden ostoa - sinun näköinen tyylikäs on!
Antti Kukila Wallanderin auto..
Timo Tarvainen Issias on saabismitauti. Jalat eivät ole koskaan samalla tasalla kun kurkitaan ohituspaikkaa.
Markku Mäkelä Olen Timo itsekin sen johtuvan juuri tuosta. Noormarkku-Pori välillä on joka kerran ainakin kaksi traktoria jotka keräävät taakseen kilometrin jonon, kun eivät ymmärrä mennä pysäkille viideksi minuuttia ettei ihmisten tarvitse kärkkyä ohitusta.

Teuvo Vehkalahti Tässä yhden porin reissun traktorin perässä roikkumis kuvat: http://ttvehkalahti.blogspot.fi/.../kyllappa-koroteltiin...

Eilen oli porista Vassan päin menijöiden vuoro körötellä traktosin perässa.   Satakuntalaisilla saatikka porilaisilla politiikoilla ja päättäjillä ei ole ollut tahtotilaa saataa valtatie 8. nykyajan vaatimusten tasalla. 






Liikenneturva Näin voi joskus käydä, että edestään löytää muuta liikennettä huomattavasti hitaammin liikkuvan kulkupelin. Usein kyseessä on maataloustyökone, mutta näinkö oikein, että tässä tapauksessa taitaa vene olla matkalla talvilevolle. Vinkkasimme näistä hitaamman ajoneuvon ohituksista sadonkorjuusesonkina seuraavaa: https://www.liikenneturva.fi/.../tarkkana-traktorien.... Kohtelias maataloustyökoneen kuljettaja toki ajaa aika ajoin tien sivuun ja päästää perään kertyneen jonon turvallisesti ohitseen.
Upeasti on kuvassa muuten kokonainen ajoneuvokirjo. Vain kaksipyöräiset ja kävellen kulkevat taitavat uupua. -Minna

Työkohteesta toiseen siirtyviä maataloustyökoneita näkyy nyt liikenteessä. Puimurit ja traktorit...
liikenneturva.fi




Markku Mäkelä Kyllä tuon kasitien liikenne jumittaa tosi pahasti. Ruumiita tulee ellei kaistoja tule lisää. Keväällä uskoisin kaistojen lupaajia taas löytyvän useampiakin.
Riitta Ranne Onnittelut auton uudelle omistajalle!

Markku Varjonen Virtalukon paikka pitäisi olla kaikissa henkilöautoissa kuten Saabissa. Ergonominen.
Kristiina Suutari Onnea! t. nimim. "Itsekin joskus saabastellut".
Pauli Bonzait Turunen vöi emännällekkin sannoo että saab eestä ja takkoo ,)
Tuija Gordon Markku , hyvältä näyttää ja kuulostaa valitsemasi Saab-malli ja pilkut paikoillaan . Onneksi olkoon sinulle uuden
ja huolella
harkiten tehdyn työn tuloksena.


Kari Alajärvi Mullakin oli Saabeja peräti viisi. Kolme 96:sta ja kaksi 99:ä. Muutos tuli v. 1988 jolloin siirryin ensin Volkkariin ja sitten Audeihin. Vähän sattuman kauppaa Volkkari oli, niinkuin autokauppa usein on. Markulla tosin ei.



Antti V Soininen Suapin osto on kovaa, mutta niin kiinnostavaa työtä.

Markku Mäkelä Tämä on vielä Suomalaisten valmistama auto eli kotiinpäin yritetään vetää tässäkin asiassa. Suomalaisia muutti 1960-1970 luvulla Ruotsiin Volvolle ja Saabille töihin kun Ruotsissa oli kova työvoimapula. Tämänkin auton valmistukseen on osallistunut näiden muuttajien jälkikasvua. http://www.kaleva.fi/uut.../ulkomaat/saabin-jarrutus/258528/


Saab 9000 CS viimeistä kertaa meidän portista sisään




Korjuuntie 17 - 19  Autotalo Pelttari  sieltä se Markun uusi Saab löytyi





Maksu suoritettu ja omistusoikeus siirtyi Markulle








Perinteinen MYLLYKARTANON JOULU -joulumyyjäistapahtuma
29.-30.11.2014
Avoinna klo 10.00-15.00
Finpyyntie 1B, NOORMARKKU
Tunnelmallinen joulumyyjäistapahtuma, jossa käsityöläiset esittelevät ja myyvät itse valmistamiaan kädentaidon tuotteita ja herkullisia leivonnaisia
Joulukahvilassa suolaisia ja makeita kotona leivottuja herkkuja, myös kotiin vietäväksi
Varaukset ja tiedustelut p. 040-7297215
Tervetuloa
Noormarkun Taide- ja kulttuuriyhdistys MyllyKONSTi ry





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti