Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 8. marraskuuta 2014

Talvinen kulttuurimaisema piristi, vaikkakin mieletön urakka....In winter, the cultural landscape is a stimulant, although wanton chore....在冬季,人文景观是一种兴奋剂,虽然肆无忌惮的苦差事............Зимой,kulttuurimaisema культурный ландшафт является стимулятором, хотя бессмысленного муторно ..........In inverno, il paesaggio culturale è uno stimolante, anche se lavoretto sfrenata .........Im Winter ist die Kulturlandschaft ein Stimulans, obwohl mutwillige mühsam ..........En hiver, le paysage culturel est un stimulant, mais corvée aveugle ..........No inverno, a paisagem cultural é um estimulante, embora chore devassa ..........En invierno, el paisaje cultural es un estimulante, aunque tarea sin sentido ...... ....På vintern är det kulturella landskapet en stimulerande, även om hänsynslösa syssla ....

Tulihan sitä lunta viimein Noormarkkuun  / poriin.   Hetken onni se on, mutta taitaa vielä tämän päivän lumi Noormarkussa pysyä kun aamulla on  pakkasta - 1.4 astetta.   Lumisateen jälkeen taivaskin selkesi sen verran että hetken aurinko pääsi Havulinnanmäen lumisiin puihin paistamaan.
Yle Satakunta Upea kuva, Teuvo!


Puhdas valkoinen lumi valaisi heti niin paljon että sai sisältä valot sammutaa, luonnon valo on keinovaloa parempi mielialan nostaja.


Taloyhtiö löysi viimevuonna edullisen lumenauraajan.   Perälevyllinen traktori on vähän huono yhhdistelmä pienen pihan auraamiseen.  Sileä perälevy jättää liukaan jäljenMinäkin meinasin livetä pahemmankerran kun ensikertaa  tämän alkutalven lumilla maitokaupaan lähdin.  Valkoisessa pinnassa liukas kohta on salakavala, se ylätää jalan alla varoitamatta.


Talvinen kultuuritalo Myllykartano.Alkujaan Meijerinä ja sittemmin  kirkkona ja miinavarastona  toiminut kivirakennus jota nykyään kutsutaan Myllykartanoksi on menossa myyntiin.    Porin kassa on niin tyhjä ettei se kykenen liitoskuntansa  arvorakennuksia säilytämään.  Samoin on käymässä Koivukujan päiväkodillekkin kun Ahlström ei ole sitä itselleen ottamassa.  Noormarkun kirjaston valmistuttua ensivuonna Finbyyntiellä tyhjenee kirjasto.  Finpyyntien alkupää on  kutuurihistoriallisesti arvokas ja Noormarkun keskustassa ainoa joka menneistä ajoista  ohikulkijalle kertoo.  Kansanedustajaehdokas   Tapio Huhtanen (keskusta) " Parasta olisi löytää yrittäjä, joka ryhtyy sitä pyörittämään ja tuotteitaa sen."

On sääli ettei kuntaliitoksissa velvoitetta uutta kuntaa, tässä tapaukseaa Poria  säästämään liitoskunnan (Noormarkun)  kultuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia.  Myllykartano on suojelturakennus joka rajoitaa sen uudeleen käytttöä.

Pihlajanmarjat eivät ole vielä kelleen linnulle kelvannut, Tilhijä ei ole vielä Noormarkussa näkynyt.


Tästä valokuvastta tein uudeen kansikuvan facebookkin, taitaa vaan olla niin että se vanhenee pian kun jo sunnuntaina sää uudelleen lämpiää ja se taitaa olla ensilumen surma ja maisemasta tulee taas musta.


Suvi Sojanto Oi, miten kaunis kuva
Sakari Virtanen Tätä ennätyksellistä pihlajanmarjojen määrää olen tänä syksynä ihaillut ja ihmetellyt. En muista moista ennen.

Ensilumi MyllykoskellaVaikka  porin talous on  kuralla niin aurauksesa ei säätelty kaikki pihat auratiin vaikka olisi sitä voinut sääennusteta vähän pitemmälle katsoa.  Maantaina nämä lumet taitavat Noormarkussa  / porissa olla muisto vain.


Ahlströmillä oli ekolookisempi vaihtoehto.  Mutta kyllä on mieletön urakka lumikolapartiola koivukuja aurata.YIT näyttää valtatiet puhdistava


Ensilumi Noormarkujoella, vedenpinta on hienoisessa nousussa.


Kaunista....Viherpeipot saapuivat NoormarkuunKurtturuusun marjat on niiden herkkuaTäytyy varmaan tänään mennä oikein lintuputken kanssa peippoja kuvamaan, niin ei häiritse niiden ruokailua liian lähelle menevällä


arkoja ovat

Aika iso parvi viherpeippoja oliNoormarkunjoki Vainiolansillalta


Ensilumi peltomaisemassaSitä en vaan ymmärrä että miksi asfaltille ajetaan hiekkaa, Keskustoissa  on yleinen 40km/h nopeusrajoitus,  ja suomessa on talvirengaspakko autoissa niin kyllä auton pitäisi näissä olosuhteissa tiellä pysyä ilman  hiekoitusta,   Keväällä hiekka taas nousee tienpinnasta hengitysilmaan ja tienvarren talojen ikkunaan ja mieltön työmäärä tulee sen poistamisesta.  Eikö autoilijoilla ole mitään omaa vastuuta tiellä pysymisessä?  Tälläkään taajamatiellä ei kukaan aja sallittua taajamanopeutta.


Viime keväänä 2013 teiden hiekoitus Noormarkussa aiheutti kovan  katupölynHeti kun lumi tuli niin  syntyi paljon uusia valokuvia kun mielikin virkityi.   Blokin päivityskin sujui tällä kertaa ongelmita.  Sunnuntaina Noormarkussa / porissa on jo yli viisiastetta lämintä ja palataan nuhjuisen syksysäähän.  Päivän pituuskin on jo alle kahdesan tuntia, tänää lauantaina 8.11.2014 päivänpituus on  7 tuntia 51 minuuttia.  Näillä menään, hyvää viikonloppua kaikille lukijoilleni!

Ahti Mäkipuro Merikarvialla ainakin pysynyt kiltisti vielä maassa...
Huomenta Pasilasta! Pääosin pilvinen päivä, lähinnä kaakossa sataa vielä lunta. räntää tai jäätävä tihkua. Pääosin pakkasta, etelässä nollan vaiheila. Tuoreimmat varoitukset http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset. -SeijaHarvinainen onnettomuus: Irronnut rekan rengas oli törmätä autoilijaan

Maanantaina aamulla valtatie 8:aa Vaasan suuntaan ajanut porilainen ammattikuljettaja oli vähällä törmätä rekka-autosta vauhdissa irronneeseen renkaaseen Söörmarkun kohdalla.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194939282188/artikkeli/harvinainen+onnettomuus+irronnut+rekan+rengas+oli+tormata+autoilijaan.html


Caruna  keskeytti sähkönjakelun 06.11.2014 kello 05.00 - 06.00 väliseksi ajaksi verkon parannustöiden ajaksi.   Siitä on jo paripäivää aikaa, mutta ei tuo sähkövalo yhtään  entistä paremalta näytä.
Minun valokuva ei päässyt palkitosijalle nikonin kuvakilpailussa vaikka sai 115 tykkäysttä
Ensimmäisen sijan sai Heikki Ilaskari  ja hän ei varmankaan tarvitse halpaa nikon kameraa


https://www.facebook.com/NikonFinland/photos/a.757119507658715.1073741848.120404874663518/757119524325380/?type=1&theater

1. sija Heikki Ilaskari: Nikon D5300 18-105mm VR-kit

verkkokauppa.com kaupan hinta  tuolle yhdistelmälle on vähn alle 700 euroa  eikä se vastaa edeneen valkuvaajan tarpeita

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44127/drvgg/Nikon-D5300-KIT-jarjestelmakamera-18-105-VR-musta

http://www.camerastore.fi/nikon-d5300-18105mm-kit-musta-vuoden-takuu-p-3775.html


http://www.ilaskari.com/cv.htm
Heikki Ilaskarin valokuvia
ilaskari.com|Henkilöltä Heikki Ilaskari, valokuvaaja
Huolestuttava uutinen uudesta kauppakeskuksesta: Puuvillan katto vuotaa.
Uudessa kauppakeskus Puuvillassa on sattunut pieni vesivahinko lauantaina iltapäivästä. Välikatosta vuotaa vettä apteekin sisäänkäynnin edustalla.
satakunnankansa.fi


1 kommentti:

  1. Vallan komia katseltavaa taas kerran - Kiitos Teuvo!

    VastaaPoista