Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Riippuva rakkaustarina, Linyphia triangularis.......Beroende på kärlekshistoria, Ängsbaldakinspindel........依赖爱情故事,三角皿蛛...........В зависимости от истории любви, Linyphia Triangularis .............A seconda della storia d'amore, Linyphia triangularis .............Abhängig von der Liebesgeschichte, Linyphia Triangularis ..............En fonction de l'histoire d'amour, Linyphia triangularis ...............Dependente da história de amor, Linyphia Triangularis ...............Dependiendo de la historia de amor, Linyphia Triangularis ....... .......Dependent on the love story, Linyphia Triangularis .......

Näin syksyn hämärässä ei oikein synny uusia valokuvatarinoita,  päivät on mennyt lukiesaa ja tietokoneaika on tullut käytettyä valokuvakansioiden puhdisuksessa ja turhien valokuvien poistossa.  Kaikenlaisia pieniä yllätyksiä löytyy vuosientakaa.  Elokuussa 2010  olen kuvannut hämäkkien parittelu kuvia.



Kolmioriipukkeja  hämähäkki uros lähestyy naarasta


  Harry Nyström   Nämä ovat kolmioriipukkeja (Linyphia triangularis). Laji eroaa mm. eturuumiin sivuja kiertävistä mustista juovista sekä sen päällä keskellä olevasta mustasta pitkittäisestä haarukasta, joka jakautuu etuosastaan keskimmäisiin silmiin. Tällaista yhdistelmää ei suvussa Neriene ole.




Uros (laihempi) vie palpeillaan siittiöpaketin naaraan sukuaukkoon, joka sijaitsee naaraan vatsapuolella. Naaras syö tässä vaiheessa uroksen . (jos saa kiinni)





Riippuhämähäkit (Linyphiidae) on valtava hämähäkkiheimo, jonka lajit tekevät sotkuisen näköiset verkkonsa vaakatasoon.

Hämähäkki kuvattu altapäin ja riippuhämähäkki verkon alapuolella, uros   Linyphia triangularis  hämähäkki seuraa yläpuolella lentävää pääskystä.  Siitä ei taida kuitenkaan olla vaara hämähäkille


Useimmat lajit ovat varsin pienikokoisia ja lajinmääritys vaatii lähes aina eläimen tutkimista mikroskoopin alla.  Pienikokoisuus  tekee kuvistakin epäteräviä  molempien uroksen ja naaraan kuvauksessa samaan kuvaan kun makro-objektiivilla on pieni syväterävyysalue.



Aikamoista pirileikkiä  hämähäkeillä ennen parittelua, monta valokuvaa sai ottaa ennen aktia


Suoessa on tavattu yli 70 riippuhämäkkilajia  tässä niitä siitetään lisää





 Kolmioriipukke (Linyphia triangularis)  naras



Pitkät jalat  löytävät aina paikkansa sekasotkua ei synny



Himokassd katse uroksella silmät oikein tapitaa


Nämä on harvinaisia hämähin parittelu valokuvia niitä ei muualta löydy


Risto Ranne Eivät välttämättä tule sisälle, sillä jos lämmintä, tarvitsisivat ravintoakin. Sisällä ei olisi niin runsaasti sitä ravintoa kuin kesällä ulkona (kärpäsiä yms.). Lisäksi kilpailisivat huonehämähäkkien kanssa, jotka ovat vain sisällä eläviä. Todennäköisesti sänkykaveri on siis ollut huonehämähäkki (Tegenaria domestica). Lukit tulevat sisälle useinkin, mutta sama ongelma ruuan ja kuivumisen kanssa. Kellareissa sen sijaan on tavallisempaa nähdä hämähäkkejä... Onko (hieno) kuva sisältä?


Tänään kävin  Satakunnankeskustan kansanedustaja ehdokkaan   Tapio Hutasen kanssa valokuvaamassa Noormarkun ja Lasillan  sodassa, 1939 - 19945  kaatuneiden muistomerkit.  Suomen itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta vuonna 2017. Itsenäisyyden juhlavuoden pääteemaksi on valittu Yhdessä.   Kirjaan kootaan kaikki Suomen,  sodassa kaatuneiden muistomerkit samojen kansien sisään.


Tapio Huhtanen Käytiin Teuvon kanssa kuvaamassa Noormarkun alueen muistomerkkejä. Kuvassa veteraanikivi Myllykosken rannalla.



Isänmaan puolesta  Lassilan kirkkomaan sodassakaatuneiden muistomerkki



Karjalan kunnaille jääneiden muistolle  Noormarkun kirkkomaalla,  Kannelta soittava tyttö  Emil Halosen veistos vuodelta 1920



Teuvon kuvat -Teuvo images: Elisa ja Tapio Huhtanen ...

17.8.2011 - Tapio Huhtanen avasi talkoot kertomalla Teermosan tilan vaiheista. Huhtasille tila on tullut 1955 ja Tapio on syntynyt 1958 eli nuoruusikä on ...





Porilainen lehti järjestää Movember viiksi kuva kilpailun

Movember: Lähetä kuva pensseleistäsi ja osallistu kilpailuun!

04.11.2014 - 13:56 - 4
Marraskuu on alkanut ja sen myötä myös mesten terveyden puolesta järjestettävä viiksienkasvatuskuukausi Movember.
Porilaine etsii jälleen Movemberin kunniaksi Porin komeimpia viiksiä. Tuttuun tapaan vain alle kuukauden ikäiset ylähuulihaivenet kelpaavat.
Kuvaa kasvatuksen tulos ja laita kuva osoitteeseen porilaine@satakunnankansa.fi viimeistään maanantaina 24. marraskuuta. Lähikuva viiksistä riittää. Julkaisemme pensselien parhaimmistoa Porilaine-lehdessä ja osoitteessa porilaine.fi torstaina 27. marraskuuta. Lukijat saavat äänestää voittajan.
Parhaat puikot palkitaan Porin komeimmat viikset tittelillä sekä viihdyttävällä palkintopaketilla.
Movember-liike pyrkii keräämään varoja ja lisäämään tietoisuutta miesten eturauhas- ja kivessyövästä sekä mielenterveydestä. Lisätietoja movember.com


Tässä mallia Taiteilija Markku Mäkelän viikset



Halpaa taidetta ja aikaa

Nyt saatavana Taidekalenteri 2015 pöydälle. Joka kuukaudelle oma sivu jossa kuva maalauksestani, yhteensä siis 12 kuvaa maalauksista. Laadukasta kiiltävää vahvaa kartonkia, hintakin vain 6.90. Löytyy verkkokaupastani http://www.taidemaalari.net/kauppa/product_info.php?cPath=58&products_id=699




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti