Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 22. marraskuuta 2014

Mitään lunta tullut, vituiks meni muutenkin......None of the snow come jamb went anyway ......Ingen av snön kom, gick fel ändå....无雪来了,哪里出了问题呢..............Ни снега не пришел, пошло не так в любом случае ..............Nessuno di neve è venuto, è andato storto comunque .............Keine der Schnee kam, ging schief sowieso .............Aucun de la neige est venu, se est mal passé toute façon .............Nenhum de a neve veio, deu errado de qualquer jeito ...... ......Ninguno de la nieve llegó, salió mal de todos modos ......

Eipä paljon mieltä ylennä kun ei Noormarkkuun  / poriin mitään lunta tullut, melkein on yhtä pimetä kuin eilenkin.  Pakkasta on - 2.3 astetta mutta niin vähän lunta on yöllä satanut että vihreä nurmi sen alta näkyy.

Porin kaupunki ei ole vielä Noormarkuntorille tuonut joulukuusta vaikka eletään jo marraskuun loppuaAiempina vuosina Joulukuusi on valaissut Noormarkun toria jo Marraskuun toiseksiviimeisenä viikonloppunna.


Teuvon kuvat -Teuvo images: Hopeakuusi Noormarkun ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../hopeakuusi-noormarkun-torillesilver.html
20.11.2012 - Hopeakuusi Noormarkun torille…Silver Spruce Noormarkku Square ...Silver Spruce Norrmark Square ...Серебряная ель Noormarkku ...Olisi tuota lunta vähän runsaamin saanut sataa, niin oli  tullut vähän valoisempaa.  Eilen koetin taas lintuja kuvat mutta vituiks se taas meni kun  ei valovoima riitä.


Naakat ovat syksyntyllen taas Noormarkussa parveileet runsalukuisina.  Nekin on sen värisiä etteivät erotu hyvin harmaassa  maisemassa.


Närhen sininen kylkiraita on maiseman ainoa väripikku


Sinitiaisetkin ovat niin kiireisä ettei niitä tahdo saada hitaalla objektiivilla kuvattua
Ei ole marraskuunn hämäräsää pikkulintuja kuvata.  Olisi pitänyt varmaan asetaa kameraan seuraava tarkennus.  400mm  Sigmassa on  suurin aukko 5.6  ja sillä jää syväterävyysalue kovin suppeaksi, pitää seuraavalla kerralla testata kykeneekö Nikon D2 H seuraamaan huonossa valossa kohdetta.  Nämä tilanteet on kyllä niin nopeita että epäilen vahvasti ettei kykene nikon näin pientä kohdetta seuraaman..Talitintin lentoonlähtö
Luulisi että nyt on helppo pikkulintuja  valokuvata kun puissa ei ole lehtiä joiden taakse ne voisivat piiloutua


Niin ei vaan kuitenkaan ole kun ei ole oksat pudeonneet lehtin kanssa.  Salamalla kuvatessa niistä tule vielä varjoja pahasti häiritsemään kuvan laatua.

Puukipija koivun rungollaPuukipijällä on hyvä suojaväri, männynrungolta sitä ei varmaan olisi tässä maraskuun harmaudessa edes nähnyt.On hyvä huomata että en ole yksin lintukuvaus ongelmissa.

Teija Ahola Hih, ite kuvasin puukiipijää tänään, mutta ei tullut yhtään julkaisukelpoistaEiliset kuvat taisi olla kertakäyttökuvia ja saa kerralla koko kuvaknsion poistaa tietokoneen muistitilaa pienentämästä
Huomenet Kuusankosken Kymintehtaan Rantakulmalta! Lunta joutui oikein lakasemaan. Laivakoira Urkki (siis ei mopsi) oli haltioissaan. Kolaa ja lapiota ei olis löytynykään, kahdessa metrissä -0,8, mutta lumi nuoskaa. Vielä sitä hiljalleen höytyi. Tuli mieleen Pähkinänsärkijän lumivalssin alkutahdit. -Se ois viinien pullotustalkoopäivä tänään. 90 litraa pitäis saada pulloihin saakka. Leppoisaa lauantaita, toverit!


Huomenta Paltamosta pakkasta 1,9 hieman satanu lunta


Lappeenranta (Lauritsala) klo 8.00
Parin tunnin odottelu ja jo päivä valkeni. Lunta satanut yöllä noin 5 cm. Pakkasella, pienellä sellaisella ollaan, -2. Taivas harmaana.
Metsäpolulla vain rusakon jäljet. Rontti koristeli polun reunat keltaisilla ruusuilla.

Saarijärven mustikkakorpi -2,4c ja pilvistä, muutama lumihiutale tippuu taivaalta. Hyvää lauantaita.


hyvää huomenta Ranualta pimeää on -0,8 saa nähdä lähteekö vähäisetkin lumet neljännen kerran pois mukavaa viikoloppua

Vieremä klo 7.45 pakkasella - 2,3 eikä lunta ole tullut eilisen aamun pikkutupruttelun jälkeen lisää.


Hyvää huomenta Alvajärveltä ! mittarissa -2.6 astetta hieman on satanut yön aikana lunta ja aivan tyyni ilma ! mukavaa lauantaita ja joulun odotusta !


Huomenta Karijoelta Pikku pakkasta -2,2 Kosteus 46 % Ilmanpaine 1012 mb. Eikä lumesta tietoakaan !!Tämän lauantia päivä paloasemalla tapahtumaa odotellaan Noormarkun paloasemalla    kello 12-14 , ja toivottavasti saamme paikalle sankoin joukoin väkeä, tutustumaan sammuttimiin ja peitteellä sammuttamiseen!

Jos kopioit valokuvia niin mainitse lähde ja valokuvaajan nimi


ÄÄÄH!! Tuli sitten ajettua Ruosniemi pimeeksi.. menetin auton hallinnan mutkassa ja ajauduttiin vastaantulijoitten kaistalle ja siitä lyhtypylvääseen..oli vähän onnea matkassa,, selvittiin säikähdyksellä ja auton pellit saa aina oikastua.pylväksen korvaa vakuutus..TODELLA LIUKAS keli!!! Kumma, ettei kukaan "silminnäkijöistä" vaivautunut edes pysähtymään!! Poliisit olivat silti ystävällisiä eikä kirjottaneet sakkoa liikenteenvaarantamisesta, vaan selvittiin huomautuksella... HUUOH!


1 kommentti:

  1. Luonto antaa aina parastaan - Siivekkäät kivassa kuvakulmassa - Kiitos Teuvo !

    VastaaPoista