Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 17. lokakuuta 2014

Villahousut jalkaan, nyt pakastaa...Wool pants on, now frozen ...Ull byxor på, nu frysta ...Pantalones de lana, ahora congelados......羊毛裤子,现在冻结.........Шерсть штаны на, теперь заморожены ..........Pantaloni di lana, adesso congelati .........Wolle Hose auf, jetzt eingefroren ... ....Pantalon en laine, maintenant gelés .........Calças de lã, agora congelada ...

Viimeyö, torstain ja perjantain vastainen  yö oli tämän syksyn ensimmäinen pakkasyö Noormarkussa / porissa. vielä aamulla seitsämän jälkeen aamukahvia juodessa  ulkolämpätila oli -4.6 astetta

Keväällä rikotiin lämpöennättyksiä, Noormarkussakin  rikotiin +30 asteen raja muutaman kesäpäivänä. Nyt näyttää kuitenkin siltä ettei mitään lämpöenätystä pitkäaikaisessa mittaushistoriassa rikota.   Tänään perjantaina 17.10.2014 autoilijat ovat saaneet skrapata tuulilasin porissakinViime yönä napakimmat pakkaslukemat mitattiin Pohjois-Karjalassa.  Juuka Niemelä  - 12.9 astetta.  Ensi yönä voi olla vieläkin kylmempää ~ -15 asteen lukemia -MattiHuu
Lokakuun alkupuolisko on ollut Suomessa noin 0,6 astetta keskimääräistä viileämpi. Jos oletetaan tämä poikkeama koko lokakuun lukemaksi ja oletetaan, että marraskuu ja joulukuu olisivat lämpötiloiltaan keskimääräisiä, olisi vuosi 2014 lopulta sijoitukseltaan seitsemäs lämpiminpien vuosien listalla,  sadanvuoden mittaushistoriassa.  Alla olevasta linkistä lisätietoa mittaushistoriasta ja vuoden 2014 sijoittumisesta mittaushistorian lämpimimpien vuosien listalle.

http://saabriefing.com/2014/10/16/vuoden-2014-keskilampotilan-sijoitus/

Sääbriefing


Helsinkiläisen meteorologin ajankohtaista sääseurantaa Suomesta ja muualta maailmasta.
Viime vuonna 2013  17.10.  Noormarkusssa satoi lunta,  tänään paistaa aurinko ja lämpötila nousee varmaankin päivällä plussan puolelle.

Viime vuoden Lokakuun lumisade kuvia alla olevastas linkistää Lumisade oli aika rankaa..

Teuvon kuvat -Teuvo images: Ensilumi vieraili eilen ...

18.10.2013 - Ensilumi vieraili eilen Noormarkussa…The first snow yesterday visited the Noormarkku ...La primera nieve visitó ayer la Noormarkku .

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2013/10/ensilumi-vieraili-eilen-noormarkussathe.html


Kauvaa ei tämä pakkanen  Noormarkkulaisia / porilaisia  kiusaa,  sunnuntaina vesisteiden myötä lämpötila nousee taas plus  viidenasteen tuntumaan.


Ploki päivityksiin ei vikkolla inspiratio riittänyt mutta kyllä ulkoilessa jokunen valokuva tuli otettua.  Tämä sora auto tuli Pomarkun suunnasta  ja se näytti kauempaa sisulta kun oli sinivalkoiset väritkin, lähempää paljastui kuitenkin ScaniaksiYhden Sisu kuormauton   kirkonkierotoliittymässä bongasin Sisu kuorma-autot sivustolle ladattavaksi. https://www.facebook.com/groups/85928437732/?fref=ts

Porin kaupungin  TPK  oranssi Sisu 11 E 340 Hiab 220 C nosturilla


Tiistain 14.10. sääkuva Myllykoskelta


Mustesienet olivat viikolla vielä aika terhakaasti pystyssä


Avoautojen kangaskatot ovat kullemma lämpimämpiä kuin tavisauton peltikatto.


Suurin osa ruskasta on Noormarkunjoella pudonnut, muutama väriläiskä vielä on


Traktoreita on tulluv kuvattua vaikka  Facebookin Traktoristit  ryhnä on muutettu sakaiseksi, 2187 jäsentä siellä kuitenkin on niin kyllä kuvat pientä julkisuutta sielläkin saa.


Pihlajanmarjoja on paljon isoissa tertuissa mutta vielä ei Tilhiä ole näkynyt. Saapa nähdä tuoko tämä pikkut pakanen linnut ruokailemaan.


Viikolla peltosainiot  kukkivat Noormarkun urheilukentän puiden juurella


Puna-apila vastusteli talven tuloa vastaan koivun lehtien seassa


Sisu rekkoja ei juurikaan enää liikenteessä näy,  mutu tuntumalla vaikuttaisi siltä sttä Scania kuorma-autot ovat Satakunnassa valitseva merkki.  Volvot ovat kyllä melo lähellä kärkisijaa, Kuvasa Volvo tukkirekka kuljetaa kuusitukkeja.  Lehtikuusi on ruskankeltainen  ja pian sekin pudotaa neulasensa.


Torstaina 16.10 Isokivukujan koivut olivat jo kutakuinkin lehdettömiä.Kaikilla ei vielä ole pula-aika.  Nämä uimavarusteet ovat ollett kesästä asti Noormarkun urheilukentänsaunan ulkopenkillä.  Kesällä oli tytööjen jalkapellopeli Noormarkun  urheilukentällä ja siltä ajalta nämä joltain tyttöihimeltä ranalle oli jäänyt, nätit vaalenpunaiset crocsit päälimmäisenä, pikinien alaosa on jo tainnut hävitäKaikki hyönteiste eivät vielä torstaina oleet hävinnyt maismastta.


Tällainen niveljalkainen makuhuoneen ikkunalla kävi koettamassa lämpimiin sisätiloihin pääsyä talvilevolle.  Pitänee kysyä facebookin Suomen ötökät- Bugs of Finland  sivustolta tunnistusapuAnssi Junnila Jäytiäisiin (Psocoptera) tuo kuuluu, joku saattanee sanoa tarkemmin. Ja varmaan sanookin.

Harry Nyström No niin sanookin: Graphopsocus cruciatus


Jos viikonlopun vesisteet kovasti kiusaa niin voisi vaikka varpusia kuvata,  Keskiviikkona varpusia oli Pikkukoivukujalla runsainmitoin, Vainiolan opasteella oli ensin koko viitan pituden varpusia istumassa, kaksi jäi jäljelle kun kameran nostin kuvatakseni, tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikailuja, Hyvää viikonloppua kaikille lujkijoilleni. 


Ps jos oikein kylmä tulee niin ei hätää vintaage turkis lämmitää:

Teuvon kuvat -Teuvo images: Vintage turkis lämmittää ...

12.1.2013 - Vintage turkis lämmittää talven tuiskuissa…Vintage Fur warm winter snowstorm in ...Vintage Päls varm vinter snöstorm i ...Vintage Fur tormenta .


Tiekarhujakaan ei nykyisin kovin usein näe liikenteessä

Tiehöylä  Lännen AH 123 G


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti