Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 14. lokakuuta 2014

Tänään on vuoden talvipuolen ensimmäinen päivä.......Today is the winter half-year, the first day.........Сегодня зима полугодие, в первый день ...........Oggi è il semestre invernale, il primo giorno ..............Heute ist der Winterhalbjahr, dem ersten Tag ..............Aujourd'hui, c'est le semestre d'hiver, le premier jour ..............Hoje é o inverno semestre, o primeiro dia .............Hoy es el invierno de medio año, el primer día ......... .......I dag är det vinterhalvåret, den första dagen .......

Sen huomaa nykyihminenkin kun pihalle  ja lämpömittariin katsoo.  Noormarkussa / porissa on reilusti  alle kymmenen asteen lämpötila. + 6.3 astetta ja ensiyöksi on Poriinkin luvassa pikku pakkasta.
Vanhan kansan vuodenkierto noudattaa vanhaa pohjoismaista vuoden jakoa, jossa vuosi jaetaan talvipuoleen ja kesäpuoleen. Puoliskojen keskikohdat ovat talvennapa tammikuun puolivälissä ja keskikesä heinäkuun puolivälissä. Vuosi jakautuu siis kaikkiaan neljään osaan.
Lokakuun 14. päivä eli »talvipäivä» aloittaa vuoden talvipuoliskon. Vanhoissa kalenterisauvoissa sitä kuvastaa lehdetön puu, ensimmäisen talvipäivän merkki. Talvipuoliskon päättää huhtikuun 14. eli »suvipäivä».
Talvipäivän ympärillä olevia 13., 14. ja 15. päivän lokakuisia öitä on kutsuttu »talviöiksi». Niiden vastaparina ovat huhtikuun puolivälin kolme »suviyötä». Talviöitä kuvataan suomalaisissa kalenterisauvoissa kolmella viirulla.
Talvipäivän aikoihin, maan alkaessa jäätyä, ihmisten työt keskittyivät asuinpihalle ja tupaan. Toisaalta tähyiltiin riistamaille ja metsähakkioille. Talvipäivänä Hämeessä myös ennustettiin sian sisälmyksistä tulevan talven säätä.


Muuttolinnut ovat muutaneet niin vaivihkaan etten ole tänä syksynä yhtään muuttolintuparvea nähnyt.  Eilen sain näköhavainno  Markun  saabin tuulilasinläpi muuttolinnuista.  Vaikkutti siltä että näiden lentosuunta oli johonkin Viron rannikolle tai piemmälekin kun olivat kovin korkealla. eivätkä ainakaan Reposaareenpäin lentänee.Moni on tänäsyksynä tuskaillut pudonneiden lehtien haravoinnuissa, mutta kun on kunnon vehkeet niin ei lehtien poistaminen nurmelta ole mikään raskas työ. Puhdasta jälkeä tulee konevoimalla.  Tosin näin tehokasta konetta ei varmaan ihan pienelle pihalle kanata hankkia mutta kai niitä nyt pienempiäkin on.


. Tässä alkaa valokuvauksen kansakin olemaan sellainen välikausi jolloin kamerat saavat levätä.  Luonto ei ennen lumisateita ja pakkasia taida mitään sen kummempaa kuvattava  tarnjota.  Eilenkin vain mutaman liikenekuvan nappasin, ajatellen facebookin eri ryhmiä.  Tämä mersu kuva päätyy mersufoorumille
Kristian Kajaala Näyttäis olevan kaverin vanha -89 250D Automaatti, möi joskus Tampereelta Poriin.. Vielä näkyy olevan voimissaanNuorenamiehenä minullakaan ole päätä kylmännyt  kun ajaelin yhden kesän Yamaha 80cm3 kevytmoottoripyörällä.  Ei olut kaasukahvassa kuin kaksi asentoa, täyskaasu tai sitten ei yhtään.  Vaikka pikku Yamaha ei kulkenut kuin vajaa 100km/h niin kyllä se jo nuorenmiehen maailmankuvaa laajensi.Mutta kyllä nyt  päätä kylmäisi jos mopoautolla joutuisin tuolla raskaanliikenteen seassa ajelemaan.   Olen jo Markulle muutamaan kertaan sanonut että pian kaksikymmentä vuotta  vanha saabikin on jo nykyautoja turvattomampi liikenteessä, varsinkin kun  satakunanpäättäjillä ei ole tahtotilaa kasitietä porista eteenpäin    (VT 8 E 24)  kohentaa nykylikeenteen tasolle.


Traktoristit sivulle sain   pikku massikan kuvan Massey-Fergusoniksi ja väri punaiseksi. Vuonna 1959 ...


Markus Eerikäinen valmetista napattu hytti.... tai jopa suoraan Terä-turvaohjaamon tehtaalta hommattu?
Valto Laapotti Kolomivitonen verkusonni.


Jäätävää kyytiä  ICE-5
Aika kulkee niin nopeasti ettei vnha tahdo enää mukana pysyä, tulevaa jouluakin valmistellaan jo kovaa kyytiä.  Noormarkun kotiseutuyhdistyksen perinteinen  joululehti on tekeillä ja siihen kaipailaan kirjoituksia eri aiheista.  Lähetin Noormarkun kotiseutuyhdistyksen puheenjohtajalle Jaakko Rainiolallee, jaakko.rainiola@luukku.com  alla olevan joulukuvan  kansikuva ehdotukseksi .  Saapa nähdä kelpaako.
Tytär Noora-liina on Antti-Jussin ja Terhin kanssa syyslomalla  Portugalissa,  ei ole kovin kivat lomasäät sielläkään ollut.
Täällä me Lissabonin rannoilla ollaan. Tän järven kyllä aiheutti sade 

Parina viime yönä on esiintynyt revontulia. Tilannetta voi seurata seitsemältä eri havaintoasemalta ympäri Suomea. Mikäli maan magneettikentässä esiintyy tarpeeksi iso häiriö (sivustolla kuvissa punainen "palkki"), kannattaa suunnata katse taivaalle. -Toni
aurora.fmi.fi

http://aurora.fmi.fi/public_service/


Miksi työttömiä ei kohdella kaikkia tasa-arvoisesti, olisin minäkin tuon 2.500 euro huolinut. Voisikohan suomen ja Eu:n jotenkin riitauttaa työttömien epäta-arvosesta kohteleusta.

EU:lta miljoonatuki STX:n irtisanotuille

Euroopan komissio esittää 1,4 miljoonan euron tukea Euroopan globalisaatiorahastosta (EGR) Suomelle. Tuella on tarkoitus auttaa STX Finland Oy:n telakoiden 565:ä entistä työntekijää työllistymään uudelleen.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194933255549/artikkeli/eulta+miljoonatuki+stxn+irtisanotuille.html


Saapa nähdä uskaltaako kukaan viedä Vartiaisen kotiovele roundup purkkia


Vartiainen rinnasti työttömät ja rikkaruohot


 Suomi tarvitsee lisää työvoimaa."Mutta meillähän on työttömiä!"<=>Tila tarvitsee lisää peltoalaa. "Mutta nykypellossakin on rikkaruohoja!"

http://www.iltalehti.fi/talous/2014101418743842_ta.shtml?fb_action_ids=591552137617719&fb_action_types=og.comments

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti