Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 21. lokakuuta 2014

Olisikohan betoniporsas ollut sivistyneempi ratakisu.....I wonder if the concrete piglet had a more civilized solution.....我不知道具体的仔猪有一个更文明的解决方案..........Интересно, если бетон поросенок был более цивилизованным решение .............Mi chiedo se il maialino di cemento aveva una soluzione più civile ...............Ich frage mich, ob der Beton Ferkel hatten ein zivilisierter Lösung .......... Je me demande si le porcelet béton avait une solution plus civilisé ..........Me pregunto si el lechón concreto tenía una solución más civilizada ............Jag undrar om det konkreta Nasse haft en mer civiliserad lösning .....

Kyllä minä taas eilen kovasti hämmästyin kun näin Porin  Noormarkunkaupunginosassa kiviesteen Palotiellä liikenettä rajoittamassa.   Syy liiketeen poikkipistämiseenn on hyvä,  on ollut vaaratilanteita kun taloyhtiöitten pihatieltä on ajettu varomattomasti, mitään näkemättä hälytysajossa olevien paloautojen alle.  Mutta toteus  ontuu, tästä tulee  tarinoita vanhoista rajariiroista kun on kiukunpäiten kiviä viskelty.  Halpaa tämä tietysti on Porin persaukiselle kaupungille , mutta ei  nämä luonnonkivet nyt oikein sivistyksenmerkki ole rakennetussa ympäristössäValmistetaan kauniitakin betoniporsaita rakenetun  asuinympäristön tarpeita ajatellen.  Vaaleanpunaisia betoniporsaita vastaan ei varmaan nousisi niin  paaha mieltä .


:http://www.rudus.fi/.../kalusteet-ja.../17897/betoniporsaat

Elisa Kárpáti Toivottavasti osoitteeseen palotie 3 ei kenellekään tule esim. ambulanssille tarvetta....mahtaakohan päästä osoitetiedoilla esteettömästi kohteeseen..?

Anna Kallio · 
Joskus köyhyys suojelee rumuudelta. Ovathan nuo paljon kauniimpia kuin betoniluomukset.Tyylikkäimpiä ovat mun mielestäni ihan luonnon kivet!

Risto Ranne Betoniporsaat ovat rumia. Euroopasta löytyy parempia malleja. Betoniporsas musta 980,07 € 
Betoniporsas punainen 980,07 €
Betoniporsas sininen 1464,59 € Kannattaako hankkia?http://www.hs.fi/mesta/a1381812836822 ja http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Betoniporsas
Kun Espoo aikanaan luopui betonipossuista,...

Juhani Viitasaari Kivi on luonnomukaisesti esteettisempi ja edullisempi.

Lauri Hämäläinen Kyllä ja ei, kiven järkäleitä ei helposti siirrellä!


Maailma on mennyt niin kummalliseksi muutenkin, taidetaan palata pikkuhiljaa keskiajalle nykyaikaisin välinein.  Ei auta säpit ei lukot kun varkaat nostavat polkupyörat telineineen päivineen  autoon Porin seudulla.
Kaikki kelpaa pyörävarkaille

Porissa on viime aikoina liikkunut poikkeuksellisen röyhkeitä pyörävarkaita. Poliisille on ilmoitettu jopa useita pyörävarkauksia päivässä, ja tekijöiden toimintatavat ovat olleet ammattimaisia.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194934560040/artikkeli/kaikki+kelpaa+pyoravarkaille.htmlKyllä tällainen maailanmeno varmaan harmitaa Salmen Pasiakin


Noormarkku on tunnettu oravapitäjä.  Nykyisin oravia ei silti paljon näe keskustassa.  Tämän oravan kanssa seurustelin sunnuntaina   Myllykoskella, oli hyvä ettei ketään muuta liikkunut lähistöllä kun taas innostuin luontokapalelle puhelemaan. Tarkaavaisesti se kuunteli höpinöitän ja vaikutti että se oli samaa mieltä kanssani siitä että oli vähän surkea keli kun vettä hiljaleen satoi ja sää  oli muutenkin kalsa.
Tämän valoluvan lähetinYLE:n sääohjelman säävalokuvaksi, ruska on laskeutun, vain punaiset pihlajanmarjat piristävät lokauun lopun maisemaa.


Punainen on intohimon ja elinvoiman uusiutumisen väri.  Harva vain pihlajanmarjoen C-vitamiineja hyödyntää.  Pihlajanmarja on paljon muutakin kuin tilhen ravintoa,  monia kauhistuttaa pihlajanmarjojen hapan maku, jonka aiheuttavat parkkiaineet ja sorbiinihappo.  Pihlajanmarja (Sorbus aucuparia) on ravitsemuksellisesti oikea terveyspommi. Kotimaiset, torjunta- ja säilöntäaineista vapaat luonnonmarjat sisältävät runsaasti karoteenia ja C-vitamiinia.  Hapan maku laimenee pakasessa.

noin 2 l

Ainekset

2 l (1 kg) pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg Dansukker Hillosokeria
(2 rkl konjakkia)
(1 tl roseepippurirouhetta)
Irrota pihlajamarjat tertuistaan ja poista samalla huonokuntoiset. Huuhtele marjat huolellisesti lävikössä.

Lisää marjat kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä hiljalleen 10–15 min.

Siivilöi mehu talteen kattilaan. Älä painele marjoja siivilää vasten, jotta saat kirkkaan mehun. Kuumenna mehu ja sekoita siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen keskilämmöllä 10 minuuttia.

Tee hyytelökoe: Tipauta seosta kylmälle lautaselle, pane lautanen jääkaappiin minuutiksi ja vedä hyytelön keskelle lusikalla vako. Jos vako ei umpeudu, on hyytelö valmista.

Voit maustaa hyytelön vielä ennen tölkittämistä roseepippurilla ja halutessasi tilkalla alkoholia. Tölkitä hyytelö.

Pihlajanmarjahyytelö maistuu sorsapaistin tai muiden riistaruokien piristeenä mutta käy muihinkin ruokiin puolukan korvikeena.

Maustamisvinkkejä!

Jos haluat tehostaa hyytelön väriä, lisää siihen hieman sahramia. Voit vaihtaa roseepippurin murskattuihin katajanmarjoihin tai kuivattuihin siankärsämönlehtiin.Ei tällaiset märät sääkuvat enää sinne kelpaa kun osassa maata on jo ollut kunnon pakasia lumi on pysynyt maassa.Nyt on luovuus ja inspiratio kadoksissa kun tällä viikolla  pitäisi työvoimavirannomaisen ottaa minun yhteytä, eikä yhtään tiedä mitä sillä taas on mielessä.
Ei ole taiteilija Markku Mäkelälläkään helppoa  uusien valojen kanssa maalatessa
Nyt meni maalaaminen vaikeaksi, vaihdoin viikonloppuna valaisimiin Led lamput. Tiesin ongelmia tulevan maalauksessa, kun värilämpötila muuttuu. Maalaustelineellä värit näyttävät kylmemmiltä mihin olen tottunut. Silmän kalibroiminen oikeisiin sävyihin kestää muutaman viikon. Mitä sitten kun asiakkailla saattavat olla vielä vanhat energia säästölamput jotka vanhoina ovat jo ihan punaisia. Maalaukset näyttävät erilaisilta, sanon vain että vaikeaksi menee nyt taulurintamalla.

www.taidemaalari.fi

Kalaholmassakin varmaan pian siirellään kiviä polulle:

Oliko Kalaholmaan rakennettu ”Ismon polku” kosto?

Porin Kalaholmassa järjestettiin viime viikolla maastokatselmus, jossa Porin kaupungin tekninen lautakunta, kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen ja Kalaholman ja Lukkarinsannan kiinteistönomistajat -yhdistyksen jäsenet kävivät kiivasta keskustelua Uittopuistoon ja sen läheisyyteen rakennetusta polusta.

http://porilaine.satakunnankansa.fi/2014/10/23/oliko-kalaholmaan-rakennettu-ismon-polku-kosto/


Suomen työllisyysaste parani – työttömiä silti yhä enemmän

Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli 218 000, mikä on 19 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyysaste kipusi 8,2 prosenttiin vuodentakaisesta 7,6 prosentista.

Työministeriön työnvälitystilaston mukaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli   2014 syyskuun päättyessä 315 000 työtöntä työnhakijaa. Tämä on 30 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.


http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2014/10/21/suomen-tyollisyysaste-parani-tyottomia-silti-yha-enemman/201414576/12


Ekonomisti: Todellinen työttömyys on virallista lukua ...

Ekonomisti: Todellinen työttömyys on virallista lukua huomattavasti korkeampi. Talous 25.3.2014 9:22 Päivitetty 25.3.2014 10:15 35 ... Työllisten määrä väheni yksityisellä sektorilla ja kasvoi hieman julkisella sektorilla vuoden 2013 ...


Tilastokeskuksen työttömyysluvut näyttävät synkemmiltä, mutta romahdusta ei ole tulossa, arvioi OP:n ekonomisti.

     Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyyslukema on jo 12 prosenttia.

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2014/10/21/ekonomisti-tyottomyys-lisaantyy-koko-talven/201414587/12

Aamupäivää. Varsinkin pohjoisessa yö oli kylmä. Syksyn tähän mennessä alin lukema on nyt yöllä Inarissa mitattu -17,8 °C. Lähiöinä mennään samoissa, tai jopa kylmemmissä, lukemissa. -MattiHuu

Sääsivuilta löytyy nyt lyhyt katsaus tilanteeseen Euroopassa. Myrskypuuskia ja reippaita sateita parille lähipäivälle -MattiHuu
Voimakas matalapaine liikkuu Britteinsaarten pohjoispuolitse kohti Itä-Euroopaa
yle.fi|Henkilöltä Meteorologi YleViikonloppuna Joutsenbongaus! Lue osallistumisohjeet ja kuuntele näyte laulujoutsenen lentoäänestä.
Joutsenbongaus-viikonloppuna 25.–26.10. jokainen voi kartuttaa tietoja kansallislintumme syysmääristä. Pesimäajan ulkopuolella laulujoutsen viihtyy parvissa ja on hyvin kuuluva ja helposti havaittava laji. Jokainen havainto on...
suomenluonto.fi

http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/bongaa-joutsen/
Saa ja pitää jakaa!
Viininpunainen Gibson SG Special (sarjanumero 00395340) kadonnut Porin Palmgren-konservatoriolta pe 17.10 ja sunnuntai 19.10 välisenä aikana. Ruskeassa Thomannin kitaralaukussa. Myös muovikassi, joka sisälsi Bossin Dual Overdrive SD2:n ja Bossin lattiavirittimen, sekä Ibanezin Tube Screamer TS9:n, on kadonnut. Varsinkin Porilaiset olkaa tarkkana, jos tollasia tulee vastaan, olis kiva saada takaisin.
Havainnot voi ilmoittaa tänne tai numeroon 0400603629


Olkaa hyvä ja käykää äänestämäsä kuvaani Nikon kuvakilpailussa.  Vanhan Nikon D 200 kameralla on oteetu jo 100 000 valokuvaa joten pian täytyisi saada jollakin konstilla uusi kamera että saa jatkossakin blogiin laadukkaita valokuvia.
FB.ST URL Shortener
Henkilöltä FB.ST

https://www.facebook.com/NikonFinland?sk=app_1548894755342733&app_data={%22picture_id%22%3A30887}

3 kommenttia:

 1. Terreno da vendere;

  1-) 2535 m2 vendo a 25 euro a m2 si trova vicino a l'autostrada Fier.Levan(Albania) 5km dal mare, 2km lontano da Apolonia(muzeo archeologico) 2-) 2000 m2 vendo a 25 euro a m2 si trova attaccato l'atostrada 3-) 10800 m2 vendo a 25 euro a m2 si trova 10 m lontano alla l'autostrada Per avere più informazione scrivetemi al indirizzo
  mail agustinmiraka@hotmail.com
  Tel 0682666140 = 393335975593

  Property to sell
  Shtyllas, Municipality of Levan, Fier, Albania
  This land property is 4 - 5 km away from the beach and 2 km away from Apollonia the archeological museum of Fier. The surfaces to be sold are:
  1) The surface of 2.535 m2 and 2.000 m2 near the road have a price of 25 /m2
  2) The surface of 10.800 m2 is 10 m away from the road has a price of 25 /m2.
  The properties have full legal and correct certificates.
  Contact:
  agustinmiraka@hotmail.com
  +355682666140 + 355672263375

  Grundstück zu verkaufen
  Shtyllas, Gemeinde Levan, Fier, Albanien
  Das Grundstück ist ca. 4 - 5 km vom Strand und 2 km vom archäologischen Museum Apollonia in Fier entfernt. Die zu verkaufenden Grundstücke sind:
  1) die Grundstücke 2.535 m2 und 2.000 m2, die direkt an der Hauptstraße laufen, haben einen Preis von 25 /m2;
  2) das Grundstück mit einer Fläche von 10.800 m2 ist 10 m von der Hauptstraße entfernt und hat einen Preis von 25 /m2.
  Die Grundstücke besitzen gesetzliche korrekte Zertifikate.
  Kontakt:
  agustinmiraka@hotmail.com
  +355682666140 +355672263375

  VastaaPoista
 2. https://housing.justlanded.com/en/Albania/For-Sale_Land/Terreno-da-vendere

  VastaaPoista
 3. DreamHost is ultimately one of the best web-hosting provider with plans for all of your hosting needs.

  VastaaPoista