Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Loppuuko ensitalvena kaivoista vesi, Firefox kaatuu.......Ends with the first winter, the wells of water, Firefox crashes .......Slutar med den första vintern, de vattenbrunnar, kraschar Firefox .......Termina con el primer invierno, los pozos de agua, Firefox se bloquea .......Termina com o primeiro inverno, os poços de água, o Firefox trava .......Termine avec le premier hiver, les puits d'eau, Firefox plante .......Endet mit dem ersten Winter, die Wasserbrunnen, stürzt Firefox .......Finisce con il primo inverno, i pozzi d'acqua, Firefox si blocca .......Заканчивается первый Зимой источников воды, Firefox падает .......结束与第一个冬天,水的井,火狐崩溃.......

Kun säät lämpeni niin teki mieli vielä lähteä sinimetsään suppilovahveroita kerämään.  Markku  Haluiaa aina mennä vanhoille "varmolille" sienipaikoille Pomarkun Uudenkylän metsiin, niissäkun on 30 vuottasitten ollut mahdottomat sienisadot.    Sää on ollut syksyisen märkää, mutta metsät ovat kuivia Porinseudulla ja syksyn sienisato on jäänyt pineksi.  Eilen tuli mieleen kun ei kumisapaita olisi metsässä kukiessa tarvinut, että mahtaako ensitalvena pohjavesi olla sillä tasolla että kaivoissa vesi riittää.

Siellä täällä tarkkaan katsoen jokunen suppilovahvero ämpärinpohjalle löytyi


Surkean näköisiä on tämän syksyn kuivuneet suppilovahverot.  Parhaan näköiset suppikset löytivät hirven astuma jäljistä, muta ehjällä metsäpohjalla oli vain tällaisia surkeita sienennäköis sieniä.
Miksi nämä ameikkalaisten vehkeet lakkaa aina toimimasta kun Euroopassa siiretään kelloja.  blogger. com ei taaskaan suostu latamaan kuvia blogiin, Aivan sama ongelma oli viimevunnakin talviaikaan siirttyessä.  Firefox kaatuu bolgia päivittäessä,  muut hakutoiminnat kyllä toimivat.


Matla pohjavesi tilannteen on pannut merkille myöe ympäristöhallinnon  yhteinen verkkopalvelu ymparisto.fi sivustokin

Vesitilanne syyskuun lopussa 2014: Pinta- ja pohjavedet monin paikoin tavanomaista alempana

http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi/Vesitilanne_syyskuun_lopussa_2014_Pinta_%2831304%29


 Pieni lasikulhollinen suppilovahveroita saatiin säilöttäväksi, tuosta määrästtä saatiin kaksi lasipurkillista sienisäilykettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti