Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Hulivilit ovat palanneet...Wanderers have returned ...Wanderers har återvänt ...Wanderers han regresado ...Wanderers retornaram....流浪者已经返回..........Уондерерс вернулись ..........Wanderers sono tornati ........Wanderers sind zurückgekehrt .... ...Wanderers ont retourné ...

Viimeksi kiun näin sorsat Noormarkunjoella niitä oli vain yksi aikuinen ja kolme tämänkesän poikasta.  Eilen niitä oli kokolailla enemmän, suuri sorsa  perhekunta  uiskenteli joella.  Hulivilit ovat palaneet Noormarkunjoelle.  Yksitoista  naarasta ja neljä urosta.   Kevään soitimelle asti nämä varmaan yhdessä, sovussa  yhtenä  parvena  kulkevat.


Hulivilejä on käynyt myös Noormarkun yhtenäiskolun pallokentällä mönkijällä sudittamassaPori on ottamassa tiukempaa linjaa näihin urheilupaikkojen vahingoittamiseen.  Näistä taitaa tulla poliisi juttu kun Isomäen jalkapallokentän nurmen vahgoitamisestakin pyydetään havaintoja ilmoitamaan Porin poliisiin numeroon 0295417550  virka-aikana  kello 8-17.

Katso kuvat Porin urheilukeskuksesta: Kuka kaasutti ...

4 päivää sitten - Porin Isonmäen urheilukeskuksen jalkapallokentän nurmea on vahingoitettu ilmeisesti alkuviikolla. Asia huomattiin tiistaina, 14. lokakuuta, ...


Noormarkun Yhtenäiskoulun pallokentällä on aherettu koko kesän ajan uutta jääkiekkokaukalon pohjaa.  JPohjaa on korotettu ja sen päälle on pantu muovinen  keinonurmi,  Jostain on löytyny vanha talon kivijalka, vai onko reunakivet oikein tätä varten louhittu.  Aika kiva idea, ainakin siihen asti kunnes joku siinä itsensä teloo.


Ruska on Noormarkussa suurimmalta osaltaan pudonnut puista maaruskaksi.


Onkohan kukaan koskaan laskenut kuinka paljon koivut ja vaahterat ym. lehtipuut  työllistävät elinaikanaan lehtien haravoijia?

Sahamuseonpuiston nurmet on jo varmaan kertaalleen imuroitu pudonneista koivunlehdistä.  Mutta aina vaan niitä näyttää riittävänJollakulla on ollut huonosti sidottu romukuorma kun Makkarakoskessa peltiromua. Ennen vanhaan  koski  olisi siivottu roinasta nopeasti.Juha Ylitalo oli valokuvaamassa nuorta perheonnea Isotalonpuistossa.


Juha on vaatimaton mies, hän luottaa Pentax valokuvauskalustoon.Isokoivukujalla ei enää ensi jouluna  sa valokuvattua isoa joulukuusta kun siitä on vain kanto jäljellä.  Tilalla on kyllä uusi joulukuusi.  Se on vaan vielä kovin pieni edeltäjäänsä nähden


Joulkuusen kaatoon on ollut hyvä syy, pahasti on kuusi ollut lahovikainen.  Hyvin se on aikaisemmat myrskyt kestänyt, sen kasvupaikalle on puhaltaneet kaikki myrskytuule.


On Koivukujan  joulukuusta joskus, silloin kun on jouluna lunta ollut  maassa ja pakastta, valokuvattua.

Teuvon kuvat -Teuvo images: Joulukuusen kuvan metsästys ...

11.12.2010 - Joulukuusen kuvan metsästys Jul foto jaga Christmas photo hunt Jõulupuu foto jahindus Navidad caza de la foto polowanie zdjęć Boże ...

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2010/12/joulukuusen-kuvan-metsastys.html

Tällä demarit saa varmaan taas valtavan äänivyöryn kun näillä mietteillä Suomen  talous varmaan lähtee mahdotomaan nousuun ja työllisten määrä lisääntyy.  Oiva veto tähän taloustilanteeseen,  palautuuko kolmas A luottoluokitukseen tällaisilla SDP:n puheilla?

Sosiaalidemokraattien Suna Kymäläinen on huolissaan siitä, että suomalaislapset saavat vaikutteita väkivaltaisista lastenohjelmista.
iltalehti.fi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101818760611_uu.shtml


Aino Södergren Kyllä lapset saavat ihan kotoo,ympäristöstä,koulusta noita väkivaltaan liittyviä vaikutteita ei kukaan väkivaltarikollinen ole syyttänyt Paavo Pesusientä tai Aku Ankkaa..Hullua touhua noilla poliitiikoilla..keskittyisivät siihen politiikkaan eikä tuollaisiin lapsellisuuksiin

Pekka Koivisto Parru perseeseen ja polttamalla pois. Saatanan kukkahattutäti. Niinkuin maailmassa ei isompiaki asioita olis ratkaistavana.

Pirkko Kilponen just joo.... koskas aletaan kieltää satukirjoja kun ne monet perinteiset onkin aika raakoja punahilkka, hannu ja kerttu, prinsessa ruusunen jne vaikka hyvä voittaakin lopuksi. ei kai ne lapsetkaan ihan pelkästä lällymakeasta tykkää jossa ei sitten varmasti tapahdukaan mitään.


Arto Lindholm · 
Hmm, eiköhän tuo rouva ole päässyt eduskuntaan toisten rouvien äänin, joten lienee luonteva aloite häneltä äänestäjiään kohtaan. Huolestuneempi olisin AAA:sta JOS tuo aloite tulisi A.Rinteeltä tai E.Tuomiojalta. Notta rauhallisesti vaan...

Erkki Heinonen Niin, eihän silloin ennen ollut mitään kauheuksia lapsille kerrottu. Luettiin vain Grimmin satuja, Punahilkkaa jne. Eikö kansanedustajalla todellakaan ole mitään oikeita töitä?

Teuvo Vehkalahti Suna taitaa olla kukkahattutädin tytär ja pidetty pumpuleissa piilossa pahasta maailmasta ja siksi ei tiedä realiteetteja elävästä elämästä.


Pekka Koivisto Ja toiset lukee raamattua missä tapetaan kakaroista lähtien kaikki, sit litkitään viiniä että napa paukkuu.

Merituuli Salama Pitäs kyllä olla ihan oikeita kohteita...mutta näillä kokkarit pääsee esillle....
http://tarjaniinahenrika.blogspot.fi/2014/10/ensimmainen-pakkasaamu.html


1 kommentti:

  1. Very beautiful. I miss the changing seasons. In Florida the seasons go from not too hot to way too hot back to not too hot. No real change of color of the trees.

    VastaaPoista