Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Olipa aamulla sumua pitkään.....Whether it's the morning mist for a long time .....Oavsett om det är morgondimman på länge.......无论是晨雾很长一段时间...........Будь то утренний туман в течение длительного времени ............Che si tratti di nebbia del mattino per lungo tempo ............Ob es der Morgennebel für eine lange Zeit ............Qu'il s'agisse de la brume matinale depuis longtemps ..... ......Se é a névoa da manhã por um longo tempo ..........Ya se trate de la niebla de la mañana por un largo tiempo .....

Tänä aamuna oli sumuine sää melkein puoleenpäivään asti.  Minäkin pääsin sumuun kävelemään ku piti hakea puistosta loput sienet pois.   Siinä sivussa sitten tuli pari 10.9.2014 säävalokuvaa otettua.  Aamu kymeneltä Laviantiellä oli vielä näin sumuista.  Auriko oli kyllä jo hyvin nousussa mutta vaikka nykyautojen ledivalot varmaan energiaa säästää ja niistä saadaan muotoiltua monennäköisiä valoja niin ne eivät kuitenkaan taida olla kaikkein parempia sumuisessa säässä .  Edempenä menee paketti auto eikä senkään perävaloja  kuvassa oikein näy.Lähemmäksi tulessa auto tunnistui taxi mersuksihttp://www.luoteisvayla.fi/Uutiset/1194926144768/artikkeli/muista+sytyttaa+ajovalot+sumussa.html

Poikkeusellisen vahva sumu / usva sai minut pohtimaan sääkuvaa YLE:n sääohjelmaan. Punaisista pihlajanmarjoistta sai väriä muuten niin harmaaseen kuvaan


Vaihtoehtoisena kuvana keltaiset koivunlehdet, puitu viljapeltotaitaa tämä olla kuitenkin liian synkkä.  Nämä kaksi kuvaa ylelle laitoin sääkuvaksi niin on jotain jännitettävää illalla.  Totuin jo muutmana iltapäivänä viidenjälkeen katsomaan TV-1:ltä murdochin murhamysteerit ohjelmaa mutta tänään ja huomenna sitä ei näe kun ykköseltä tulee lentopalloa eikä taaskaan kysytty katsojien mielipidettä  mitä todellisuudessa halutaan alkuilassa katsoa.   Pelastus taitaa tulla siitä että vitos kanavalta alkaa klo 17.00 Pulmuset ja niitä tulee kaksi jaksoa.  Niiden jäkeen voi sitten siirtyä ykköselle ja katsoa kuuden uutiset ja sää ohjelman ja jännittä onko sääkuvani läpäissyt seulan.


Virallisena Noormarkun sääkuvana 10.9.2014 voi pitää tätä Vainiolansillalta otettua Noormarkunjoen kuvaa. Pääkonttorin kävelysilta erotuu vielä sumussa mutta Makkarkoski on enemmän arvailujen varassa.


Kaarina Kylmäluoma Os Lähdesmäki Täälläkin Gävlessä ollut monena aamuna mahdoton sumu .
Taru Laukkanen Oli tuota Naantali-Turku akselillakin aamusta sen verran, että bussikuski meinas hurauttaa pysäkin oh

Tuija Lundelin Käytiin (taas) koiran kanssa aamulenkillä ja sumuisella tiellä vastaan näytti tulevan iso lepakko. Koira terästäytyi ja tuijotti pitkään ja kyllä minäkin. Se oli nuori neitokainen, päällään mustat pitkät vaatteet. Helmat ja hihat olivat sillätavalla epätasaiset ja liehuvat, että tuli mieleen jokin iso ja lentävä, kun se sumussa lepatti.

Näitä herkkutatteja lähdin hakemaan jotka kuvasin toissapäivänä kuusen alta.  Ruskea kärpässieni taitaa olla riittävän etäisyyden päässä. Eivat tatit kahdessa päivässä enää paljon olleet kasvaneet.  Olivat kuitenkin säilyneet madottomina joten tänään ne päätyvät pannulle.


Suomen sienisura ry. facebook sivulla on tätä kuvaa tykätty 97 kertaa ja jokunen kommentikin on tullut.

Minna Jokilehto Kauniita ja puhtaan näköisiä. Ja vieressä väijyy ilmeisesti jokin kärpässieni.....
Minna Jokilehto Kauniita ja puhtaan näköisiä. Ja vieressä väijyy ilmeisesti jokin kärpässieni.....
Sanna Kolehmainen kuva kuin sienikirjasta!
Marja-Liisa Suomi-Agartz On se kumma, että satojen tattikuvienkin jälkeen tattikuva aina vain ilahduttaa. Kiitos!
Kirsi Aarnula Ihana kuva
Vähän kuluneempikin tatti kasvoi kuusen juurellaMaanantaina aamupäivällä  Vainiolankujalta sai vielä näinaurinkoisen sääkuvan.  Tänäänkin kyllä aurinko paistaa Noormarkussa liki pilvettömältä taivaalta sumun hälvettyä puolenpäivän jälkeen. 
Maanantaina tapasin Isotalonpuistossa Noormarkulaisyntyisen facebook kaverini Kipa Kirsti Koskelan       Tänään hän on jo lähtenyt kotiinsa Espooseen Kipa Koskela  mää asun Espoossa ja ajan paljon pyörällä, lähinnä kauppakeskus Selloon (1,5 km) ja kuntokeskukseen (2 km). Täällä on isoja mäkiä ja pelkään Noormarkus, että ajan ylinopeutta, kun on niin sileetä

Virpi Suomela Mun pyörä! ;D Ihan samannäkönen ja korikin on samanlainen ja eriparirenkaat, näyttäis olevan, niinku mullakin

Erkki Laine Vanha ketjupolttaja ISKEE jälleen .


Kipa Koskela Just niin Erkki, polkupyörän ketjuja olen paljon polttanut . Muut poltettavat - paitsi omat päreet - ovat saaneet olla rauhassa 

Lampoudinsillalla  ilahdutti punainen Jaava moottiripyörä Mobilisti - lehti vanhojen ajoneuvojen harrastajille  sivustolla on tykätty tästä kuvasta vain 11 kertaa kaksi kommenttia:


Joni Toivonen tuli joskus vaari vainaan kanssa 350 entisöityy tää on vissiin 250

Lauri Lehtinen Pieni sylinteri, tuskin 250, veikkaisin 175 tai jopa piikki? Ja olihan niitä 150 cc mallejakin.


Näitä sieniä en tänään ottanut talteen kun jalan keltainen heltaa epäilyttää.   Taitavat olla Mesisieniä
Sakari Peltola No jos tykkää mesisienistä.
Petra Fennander Jep mutta nyt jo vähän iäkkäitä eli pannulle vain ne lakit
Mirjam Makkonen Tai kattilan kautta keittoon/ pakastimeen.
Leena Almgrén Keitä ensin ja huuhtele. Sitten vokkiin tai muihin ruokiin.
Cathy Buure Aivan, mesisienille (pohjan- ja nuija-) suositellaan keittämistä ettei tule vatsaväänteitä

Herkkutatit päätyvät tännä pannulta lautaselle nakkikastikeen seuraksi.  Muut sienet keitetiin ja jaitten laitetiin maurumaan Etikan, punaviinietikan, omenamehun merisuolan ja sokerin, sinapinsiemeten ja muskotin kasssa  uudeleen kiehutuksen jälkeen tölkkeihin.  Näin ne säilyvät pitempäänkin, ainakin teoriassa.  Yhden tällaisen sienisäilyke tölkin olen jo syönyt ja vatsa on toiminut hyvin. 


Saapa nähdä millainen ilta tänään tulee.  Eilen, tiistaina sateli pitkin päivää ja ja jo ennen viittä tuli niin hämärä että piti kattovalo sytyttää jotta näki lueskella.  Vaikka eihän nämä nykyaikaiset energiansäästö lamput mitään kunnolla valaise. 


Länsi-Lapissa esiintyy tällä hetkellä paikoin savua. Vielä ei ole saatu varmuutta, mistä savu on peräisin. Yksi vaihtoehto on Islannin tulivuorenpurkauksen päästöt. -Toni

Miksi tätä 30% alennusta nyt niin hehkutetaan, ennen oli keltaiset laput ja 50% alennus vanhaksimenvästä ruuasta. Alennusruoka on siis kallisttunut +20% On taitanut ruokaa joutua uuden käytännön takia enemmän kaatopaikalle.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288735903237.html


Suomen rikkain kansanedustaja vinkkaa: Tämä on paras viikonpäivä ostaa punaisten tarrojen tuotteita

Tarja Sola Kaikki ...............köyhiltä rahat pois.....................

Sauli Mansikka Kiitos avusta. Köyhäthän on tyhmiä eivätkä itse pysty päättelemään tuota. Kuten sanottu Lidlistä saa tuoretta samaan hintaan kuin Koosta ja Ässästä 30 % alennettua.
Teuvo Vehkalahti Sauli koska Noormarkuun on lidi tullut ja mihin

Mannerheimin lastensuojeluliiton Noormarkun paikallisyhdistyksen  90 vuotis juhla tilaisuus marraskuussa
Sauli Mansikka En ole tietääkseni sellaista koskaan väittänyt. Puhun omasta puolestani ja kerron vain omista ostoistani. En puutu muiden ostamisiin. 50 % alennuksella vielä kannatti ostaa.

Jorma Lindqvist ei noormarkussa ole tarpeeksi potentiaalista (lue; S-vastaista) asiakaskuntaa Lidlille. Sehän on eliittikaupunginosa :)))))

Teuvo Vehkalahti Ssästä saa sentään boonukset saunakaljalekkin
Sauli Mansikka Käytän S-, K- ja L-kauppaa jopa P-kauppaakin. Porin keskustan kauppoja kerran viikossa ja muuten kotikylä putiikkeja. Jos Osteri muuttuisi Supermarketiksi tulisis tännekin vähän vipinää hintoihin

Teuvo Vehkalahti Mahtaako olla toivoakaan kun osterin remontti ei tunnu alkavankaan..


Jorma Lindqvist mä heitin S-rinnakkaiskortin prisman roskikseen puolitoista vuotta sitten... se oli yksi etappi elämässäni, enkä sen jälkeen ole montaa kertaa s-ryhmän lattioille astunut. Plussakortilla olen saanut melkeinpä enemmän "boonusta". Kuukausittain 25-35 euroa plussaseteleitä, ja korttitarjoukset päälle. K-kauppa ja tankkauspiste ovat tuossa kulman takana, joten se ohjaa ostokäyttäytymistä jonkin verran.

Pakko kopsata.  Kaikilla ei kaikki mene aina putkeen niinkuin strömsöössäEi oo taas todellista mun kanssa.. Eilen poltin perunat kattilaan, joo ihan piti tähän ikään ehtiä että onnistuin tonkin tekemään. Tänään meinas palaa sämpylät uuniin, tuli toooosi tummia. Kun tulin ulkoa sisälle sällien kanssa niin hyökkäsin pesemään sitä eilistä kattilaa ja Vili alkaa haukkumaan niin vietävästi, komensi hiljaiseksi, ei tottele, komennan uudestaa, ei tottele.. HUOh.. Stten alan kuuntelemaan että telkusta tulee joku koiraohjema kun kuuluu lievää haukuntaa.. Kuuntelen uudestaan, ei saakeli, toi ei tuu telkusta.. Joo sepä tuli mun ulko-oven takaa.. UPEETA Heli, jätit sitten Elmon ulos yksin.. Luojalle kiitos ei saanut päähänsä mitään katoamistemppua, vaan räksötti oven takana johon tietty Vili reagoi.. Onneks ei Vilikään totellut, kun kaveri oli hädässä, yksin ulkona.. Pitäis varmaan ihan pikkasen keskittyä täällä kotona mitä on tekemässä.. 

Ps.   Eipä ollut TV 5 Pulmusista paljon apua kelo 17.00 - 1800 väliseen tekemättömyyden tyhjiöön,  ensimmäinen mainoskatko tuli jo viidenminutin päästä ohjelman alusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti