Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 25. syyskuuta 2014

Ei ole aamut veljeksiä.....There is no mornings brothers .....Det finns ingen morgnar bröder .....No hay mañanas hermanos....没有早晨的兄弟...........Там нет утренники братья ............Non ci sono mattine fratelli ..........Es sind keine Brüder Morgen ............Il n'y a pas matins frères ...... .....Não há manhãs irmãos .....

Olisi sitä tietysti taas pitänyt näillä elon vuosilla olla sen verran kokenmusta  että olisi pitänyt tietää etttei Länsiranikkolla montaa päivää aamulla aurinko paista.  Eilen aamulla aamuaurinko paistoi ja loi uskoa päivään.


Aamu sääkuva Noormarkku 24.9.2014


Päivä kävelylle lähtiessä  tarkistin onko pieni muovipussi housuntaskussa jos vielä sattuisi pari tattia löytymään kun maakin on vähän kasteistta kastunut.  Enempää en toivonut kuin että jospa edes kaksi tattia löytyisi päivällisen kyytipojaksi.


Tähän aikaan syksystä ei kameralle oikein löydy töitä kun kaikki on jo nähty.  Tarvittaisiin jotain suurempaa luonnon ihmettä, tapahtumaa enenkuin saisi kuville edes jonkinlaistta menekkiä.  Kun etsin vanhoja tämän ajankohdan plokijuttujani niin en löytänyt niitä kun olen keväällä poistanut kaikki ne jututu joita on käyty katsomassa alle viisikymmentä (50) kertaa.  Ei siis ole muinakaan syksyinä  runosuoni kukkinut.  Tätä Noormarkunjoen maisemaa jossa pihjanmarjat punottaa ja vaahtera rusottaa, sunnittelin sääkuvaksi, mutten kuitenkaan sitä mihinkään lähettänyt, onhan näitä nähty.Västäräkkejä ei toissapäivänä näkynyt mutta eivät ne vielä kuitenkaan oleet muuttaneet etelämmäksi, yhdestä sain valokuvankin kun se istui Vauniolansillan kaiteella.Punarintoja en ole puistossa koko kesänä nähnyt, eilen 24.92014 niitä oli parvi ilmestynyt  lehmuksensiemeniä syömään, Punarinnat olivat varmaan muutomatkalla.  Pitää varmaan tänään laitaa kameraan vähän pitempi putki jospa muuttolinutja näkyis enemmänkin, tai ainakin saisi ne vähät paremmin kuvatua kuin 16-85 Nikkorilla.Tammissa on nyt paljon terhoja niimpä pistiin niitä ulkoilupuvun taskuun. Pitää niitä nyt koittaa itämään.  Maahan pudottuaan tammenterhot usein kasvattavat sirkkalehdet jo saman syksynä .  Mutta jos haluan johonkin omaan paikaan tammen istutaa niin niin kyllä se varmaan pitää jotenkin suojata etti kukaan tai mikään käy sitä syömässä. Tammen terho on oikeastaan pähkinä ja se osn ravinto arvo on hyvä, vaikka ihmisen suussa se karvalta maistuukin.  Pula-aikana   tammenterhoja käytettiin kahvinkorvikeena.   Taitaa olla viisampi että pudotan tammenterhon vain kylmänrauhallisesti parveke purkiin ja annan luonnon hoitaa idättämisen.  On siitä sekin etu että muistaa keväällä paremmin mihin on tammen terhon kasvamaan laittannut.  Tammen terhoja on helppo pomia puusta, mutta ne taitaa olla valmiimpia kun ovat maahan pudoneet eikä vääristelemien pahaa kropalle tee.  Mutten tammi puun istutus näin vanhalla iällä on vähän riskaapelia kun ei voi olla varma siitä että näkeekö sen isona puuna kasvavana.
Niitä tatteja löysin lopulta kolme, niin tohkeissani olin etten niist kuvaa hokasannut ottaa mutta hyviä olivat kun sattuneesta syystä ne saivat muhia pannulla normaalia kauemmin pienellä lämmöllä.  Oiken pehmeiski ja suussasulaviksi tulivat ja vatsakin toimi taas aamulla hyvin.   Sää sensijaan on muuttunut lämpimämmäksi.  Aamulla puoli yhdeksältä on  puolitoista-astetta ( +1.5) lämmintä ja sumut ovat palaneet joten ei tässä kovin kiire muuttopikkulintuja kuvamaan ole.

Aaamu sääkuva Noormarkustta 25.9.2014Kaksi myöhäistä tattia
Pohjoisessa on jo hiihtokelit

3 t  25.9.2014 
Hyvää huomenta Ranualta lunta se on tullut vissiin koko yön kun sateli vieläkin kun ulkona kävin ja isäntä joutu lumitoihin kolan kanssa ennen töihin lähtöä, ainakin 15cm lunta jos ei enemmänkin +0,8 
Noormarkun kokoomus haluaa Pauli Järvenpään ehdolle eduskuntavaaleihin


Järvenpään harrastuksia ovat sotilasstrategia, elokuvat ja kuntoilu. Pauli Järvenpää on syntynyt Noormarkussa 1.1.1948 ja omistaa edelleen sisarustensa kanssa kotitilansa Noormarkun Kairilan kylässä.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194929538003/artikkeli/noormarkun+kokoomus+haluaa+pauli+jarvenpaan+ehdolle+eduskuntavaaleihin.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti