Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 15. elokuuta 2014

Vaviskaa terveysruoka intoilijat. ......Tremble health food enthusiasts. ......Darra hälsokost entusiaster......颤抖保健食品爱好者。 ............Содрогнитесь энтузиасты здорового питания. .............Gli appassionati di cibo di salute tremare. ...............Zittern Gesundheit Lebensmittel-Enthusiasten. ............Tremblez amateurs d'aliments naturels. ............... Entusiastas de alimentos saudáveis ​​tremer. ............Los entusiastas de la comida sana temblar. ......

Eilen oli miehen katsastuspäivä,  eli vuotuinen diabeetikon vuositarkastus.  Koko kesän olen elänyt vähän kuin viimeistä päivää, välittämättä mistään ruokaympyröistä.  On syöty ja juotu sitä mikä on maistunut hyvältä. Aikaisesta keväästä uusiaperunoita kun niitä alkoi Ruotsista saapua kaupanlaariin, alle kahden euron kilohintaan.   Vaimo on tuonut tullessaan Noormarkkun, Karjalassa syntyneen isänsä perintönä  tavan tehdä voikastikkeen lämmittämällä voin sulaksi kupissa joukoon lisätään vain suolaa ja kevätsipulin palasia. Perunan lisäkeitä on kuvanmukainen rasvainen pihvi tai makkara krillattuna, paistettuna tai höyrytettynä joten variaatioita kyllä riittää, ei pidä myösjään unohtaa suolanmakua antavaa silliä.
Syödessä peruna sitten käytetään sulassa voissa ja pomitaan sitten sipulin kanssa suuhun makuhermoja hivelemään.


Iltapalana on ollut aikia usein höyrymakkaraa kun se on eitttämättä terveelisempää kuinn grillimakkara, grillimakkaraan tulee helposti karsinogeeneja, ainakin jos makkaraa grillaa hiiligrillillä .  Makkaran palanpainikeeksi on tietysti olutta.  Sitäkin on tänä hellekesänä 2014 kulunut  tavaomaista enemmän kun on pitänyt pitää helteellä nestetasapainosta huolta.


Ja nyt se terveysruoka harastavia vavisuttava / puistattava  tieto.  Tällä ruokavaliolla saavutetaan hyvä kolestrooli arvo. Minulla se on 6.8.2014 otetusta verinäyteestä fp-Kol 5.7 mmol/ Kun taivoite viitearvo on   5  Nykyisinä tavoitearvoina pidetään: kokonaiskolesteroli alle 5,0 mmol/l jonka tavoittamista ammattiataitoiset lääkärit pitävät liian haasteellisena.   Liikaa numeroihin tujottelu aiheutta muita oireita, psyyke kärsii joka asian tarkasta lakemisesta.

Tästä kokonaiskolesterolista fP-Trigly 2.1 mmol/l  viitearvo 0.45-2.6/ aikuiset
fP-Kol-HDL 1.43mmol/l  viitearvo 0.8-2.1 Miehet
fP-KOL-LDL 3.31 mmol/l viitearvo on  3  Painoa oli 74 kiloa eikä sekään taida kovin paljon liikaa olla 175 sentiselle miehelle.  Vatsa kyllä näytää pullealta johtuen siitä että se on aina täynnä eikä pian 56 vuotiaan ryhtikään enää ole kovin suora kun ei töitäkään tee.

B-Hb  eli hemoglobiini on 143g/l  kun viitearvo miehillä on 134-167

Aika hyvät arvot parantumattomasti  sairaalle, eikö?

Kolesterolilääkkeet voivat aihettaa monia ikäviä sivuvaikutuksia, kuten lihassärkyjä, -heikkoutta, diabetesta, uni- ja muistihäiriöitä, sekavuutta, maksa-, munuais-, haima-ja keuhkovaurioita. Kela tuhlaa yhteisiä rahojamme turhuuden markkinoille Se kaikkein tärkein 1 typ sokeritautiselle Diabeteksen hoitotasapainoa eli pitkäaikaista verensokeritasoa kuvaa sokerihemoglobiini B-HbA1c  on 44 mmol/mol  kun viitearvon kaikilla, terveilläkin 20-42  Sama vanhoilla arvoilla B-HbA1c 6.2%  kun viitearvo on 4.2- 6 kaikki.  Tämä on mielestäni aika hyvin kun kuitenkin itse joutuu sokeritasapainoaan insuliini pistoksin säätämään.  Siinä kyllä on apuna verensokerimittari  jo minulla on ONE TOUCH UltraSmart  se on hyvä ja monipulinen kotikäyttö vernsokerimittari. Porin kaupungin hankintapalvelut ovat kuitenkin tehneet kaikessa viisaudessaan päätöksen siitä ettei tätä verensokerimittaria enää saa porin dipeetikojen hoiteväline jaosta, vaan pitää tyytyä halvempaan  ja halvempiin mittaliuskiin.  Tiedä sitten mistä Porin päättäjät tästäkin säästöjä höylää , muinunkin mittari on vuoden vanha ja ihan käyttökelpoinen ja luotettava, joka ilmenee pitkäaikaisokeriarvon 6.2%  tasosta. Mutta Porin kaupungin hankintapalvelun päätöksestä ei ONE TOUC Ulta Smartiin enää saa uusi mittausliuskoja.  Hyvä laite pitää heitää roskiin, taitaa olla vielä ongelmajätekin  ja opetella käyttämään uutta ja halvempaa systeemiä. sen kyllä oppii käyttämään mutta se että voiko halvempaan luottaa?   Saataa tulla ylimääräisiä diabeteshoijan luona käyntejä jos ei saavuta uuteen mittariin luottamussuhdetta.  Kalliksi sekin tulee,  Lääketieteellisten laiteiden hankita päätökset eivät saisi olla noin heppoisissa käsissä kuin kaupungin hankitapalvelut.  Lääketieteelliset hoito välineet eivät ole sama asia kuin lyijykynän osto.  Pori ei muutenkaan ole sitä mieltä että porilaiset diabeetikot  tarvitsisivat parasta mahdollistta hoitoa.  Noormarkku tarjosi vielä itsenäisenä olessaan  diabeetikoille ilmaisen jalka hoidon sekä silmänpohjan kuvauksen ja säästi pitkän pennin kun jalkavaivatkin todetiin ajoissa ja monta turhaa hoitojaksoa säästetiin sekä amputoinnit.  Porissa näitä etuja ei ole ollut ja se aiheuttaa suurempia terveydenhoito kuluja kuin mitä säästöillä saavutetaan.  

Erikois kiitos Porin keskusairaalan diabeetes lääkärille. nyt minulla on kaikki resebtit vuoden pituisia, ei tarvitse mennä ruinaamaan Noormarkun terveysasemalle jospa joku niitä siellä uusisi.Eilen oli Satakunnan lennostton sotilasvala   porissa.  Vuositarkastus ja lennoston valatilaisuus meni vähän päälekkäin kun satakunnankeskusairaalan sisätautipolilla piti olla kello 13.00.  Linja-auton ikkunasta edin muutaman kuvan napaamaan keskiporinkirkon pihasta.  Valan vanovia sotilaita taisi olla enemmän kuin yleisöä. Sekään ei jäänyt harmittamaan etten ylilentoa ehtinyt nähdä.  Satakunnan Lennostolla oli varaa lähetää vain yksi Hornet-hävittäjä kunnioittamaan uusien Satakunnan lennostton sotilaiden valatilaisuutta.  Sen korvasi porin rautatieasemalle saapuva malmijuna, siinä oli 11 vaunua. Niitä veti viimeistä 2600 sarjaa oleva punainen Dv 12 diesel veturi Koboltinsininen Kokemäenjoki

Ely-keskuksen mukaan teollisuuspäästöistä aiheutunut aineenvaihdunnan häiriintyminen näyttää todennäköisimmältä syyltä kalakuolemiin Kokemäenjoessa  tässä vaiheessa. Keskus lupaa lisää tuloksia ensi viikolla.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194921326597/artikkeli/ely+kalakuolemien+todennakoisin+syy+nikkelipaastossa.html


Pekka Mäkelä Toi muuten Maistuu Hyvältä,Ja on Hyvää Perinteinen Suomalainen Ruoka.


Anna Liisa Vainionpää Olet siis terve mies ja syönyt sairastuttavia ruókia, mites se nyt näin menee

Teuvo Vehkalahti Lukemalla blogi löytää paremmat tiedot, sinne pääsee klikkaamala kuvaa

Anna Liisa Vainionpää Liian paljon asiaa huonolle lukutaidolle

Teuvo Vehkalahti No perus asia on se että ei tarvita mitään erityisruokavaliota hyvän kolestroolitasapainon saavuttamiseksi.


Pappa jumissa....vajaa 52 metrinen kisoissa lievään myötäiseen....alaselkä aivan jumissa....nyt punttii perkele.....en oo mikään kestävyysurheilija joka ei punttia vetele....kyseessä on voima ja tekniikkalaji joten rautaa ja rajusti nyt ni alkaa taas limppu lentämään....!!!!....kyllä jämpti taas on niin...!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti