Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 1. elokuuta 2014

Se on nyt sitten Elokuu.....Now it is August .....Nu är det augusti .....Ahora es agosto .....Agora é agosto .....Maintenant, il est Août.....现在是八月..... .....Теперь это август ......-...Ora è agosto ...........Jetzt ist es August .....

Niin vaan suomen yleisn kesälomakuukausi Heinää ku meni aivan huomaamatin.  Suomi hiljenee pikkuhiljaa syksyyn ja kesätapahtumien päättymiseen.  Koulutkin alkaa Noormarkussa koulukin aqlkaa jo viikon päästtä vaikkei helteille näy loppua.  Tänä viikon loppuna ajetaan Neste Oil Rallia Jyväskylän seudun teillä.  Aiemmin rallia kutsitiin Jyväskylän suurajoina.  Kahdeksankymmentä luvun alkuvuosina minäkin siellä Rajalan Hannun kanssa muutamana vuonna tuli kierrettyä Datsun 100 A:lla-  Varastossa olisi paljon diakuvia niiltä reissulta.  Joskus pitäisi nekin saada dikitaaliseen muotoon muutta joptta voisi niitäkin täällä blogissa jakaa toisten iloksi.  Niihin aikoihin ei ollut netistä vielä mitään tietoa.  Kesän päätettyä oli kiva kerätä kuljettajien nimmarreita omiin valokuviin.  Lähettä niitä ensin postin välitykselle talleille ja odottaa jospa joku vastaisi.  Yksi kuva on vuodelta 1983 päätynyt oikein seinälle kehyksissä.  Se on yö kuva jossa Ari Vatanen kurvailee Peugeot 205 Turbo 16 autolla.   Nykyisin yöllä ei kai enää ajetakaan . Se kuva on nähtävissä alla olevasta linkistä.


http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2011/02/teuvolle-terveisin-ari-vatanen.html

Teuvon kuvat -Teuvo images: Teuvolle Ralli terveisin Ari ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2011/02/teuvolle-terveisin-ari-vatanen.html
7.2.2011 - Teuvolle Ralli terveisin Ari Vatanen. Teuvolle Rally Sincerely, Ari Vatanen. Nuorina miehinä Hannu Rajalan kanssa kävimme muutaman kerran ...


Nyt  pitää seurata rallia netisttä ja kai televisoistakin joitakin pätkiä tulee.

Alkuviikolla kävin kuntolenkillä ja edellinen matkakertomus päättyi siihen kun jatkoin matkaani Vanhalta Vaasantieltä Forssintielle.  Täällä on vielä suuntaviittoja matkailureitistä jonka Noormarkun elinkeinomies Kauko Heikkilä aikoinaan Noormarkkuun metsiin masinoi.  Minulla ei ole tietoa siitä onko Porin kaupunki  pitänyt retkeilyreittiä kunnossa.  Noormarkun aikana sitä pidetiin kulkukunnossa työllisyysvaroin. 
Kari Alajärvi on nämä puiset viitat aikoinaan veistänyt Noormarkun kunnan toimeksiantona.  Forssintien risteyksestä on kirkolle 1.3 kilometriä. 

Forsintien alku Vanhalta Vaasantieltä katsoen Ennen vahaan, silloin kun kaikki oli viellä paremmin olivat sähkömuuntajatkin korkeissa punaisimaalatuiossa puutorneissa suojassa tuulelta sateelta ja varsinkin poikaviikarien pahanteolta.  Forssintiellä on vähän prameampi muutajakoppi se on muurattu tiilisttä ja rapattu.  Näitä ei enää suomessa montaa näe, tämäkin muuntaja pitäis suojella ja nimetä muinais musitoksi.Forssintien silta yli Noormarkunjoen.  Ainoa hyvä mikä öporin liitoksesta on tähän menessä seurannut on joukkoliikenteen pieni parannus. Forssintiestäkin on tullut Porin-Linjoen vakio reitti  Forsintielle on perustettu oikein kelertävillä linja-auto pysäkin merkeillä osoitettuja paikallisliikenteen linja-auto pysäkkejä. Forssi  Noormarkunjoki sillalta alajuoksuun päin Krakantieltä kirkolle on 1.5 kilometriä.  Tämän pitemmällä en kirkosta käynyt.  Paluu matka on kuitenkin pitempi kuin alkumatka.Forsintien ja Eva Alhströmintien risteys.  Noormarkun sairaala on kokenut monta nimen muutosta.  Aikoinaan se oli maan eturivin sairaala sinne on aikoinaan ostettu sellainen röntgenlaite saksasta jollaisia ei vielä muualla suomessa ollut.  Nyt sen nimi on   Noormarkun lähipalvelukeskus eikä siellä ole vakituista lääkäriä.  Ja jos on niin hän ei osannut uusia sähköistä E-reseptiä.  Keväällä jätin apteekin kautta reseptin uusittavaksi ja maksoin siitä 2 euroa. Puhelin numero pyydettin jotta voidaan ilmoitaa uusimisen tulos.  Vasta kolmen kolmenkuukauden päästä kun hain apteekista uuden satsin insuliineja, kuulin ettei reseptiä oltu uusittu kun en ole lähipalvelukeskuksen asiakas.  Vaikutaa siltä ettei minusta vastakaan tule Noormarkun lähipalvelukeskuksen asiakas , riittä kun käyn vuositarkastuksella  keskusairaalassa pätevien lääkäreiden vastaanotolla.


Forrsintieltä alkaa vanha Söörmarkuntie  Sen alussa on heti pirunmoinen mäki.  Mäen päällä on kultakallion pururata, sekin pitäisi joskus käydä kiertämässä.  Tähän on varmaan joku suunnitellut kevyenliikenteenväylää Söörmarkuun päin kun saatu suojatie maalattua. 


Valtatie 23 ja Forssintien risteyksessä on toinen minekäöän johtamaton suoja tie, tai vie se metsään.  Paketti auton ajosunntaan on noin kilometrin päässä Rauhalammintien risteys jonka varella on Noormarkun posti. Täältä ei ole kevynliikenteen väylää valtaie 23 reunassa.  Tästä on Söörmarkuun alle viisikilometriä josta pyörätie Porin keskustaan on.Kirkolle on reilu kilometri  ei olis tästäkää iso työmaa tehdä pätkää kevyenliikenteen tietä Noormarkun keskustaan. Vastaan tulevan auton kohdalla tarkaan katsoen näkyy punainen  linja-autopysäkin katos,  niiltä kohdin pääse jo kevyenliikenteen väylälle. Olin rohkea ja lähdin kävelemään Valtatie 23 piennarta kohti Noormarkun keskustaa.  Auto virta oli tasaisen vilkasta.  Rekka uton kuljettaja oli  kohtelijas näytti vilkkua vasemalle ja siirtyi keskiviivan tuntumaan minut ohitttaessaan.  Isot matkailuautot ohittivat kyynärän mitan päästä.  Bolokkeri tökii taas tänään, lataa kuvia päälekkäin joku kuva olisi vielä ollut. 


Tänään odottelen Markun   soittoa, oli vähän puhe jos tänään mentäsiin sienimetsälle.  Sääkin on raohoittunut.   Lämpötilakin on maltillinen + 20.3 astetta kelon ollessa 9.45

Aamu-tv:n sääkeskustelussa puhuttiin pitkän ajan säänäkymistä. Tämän linkin mukaan meillä keskimääräistä lämpimämpää marraskuulle asti: http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me3Mon.html. Ja tässä linkki ennustettuihin km. sateisiin http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euPrece3Mon.html. Ans kattoo! -Seija


Eilen vesisade "yllätti" mutta kokemus oli mielyttävä. Yhtään ei tullut vilu, sade oli melkein yhtä lämmintä kuin suihkuvesi.  Tukkakin tuli ihanan pehmeäksi.  Ensikeralla kun sataa vettä niin otan sitä talteen tukanpesuvedeksi, eipä tarvitse mitään keinoteikoista pehmennysainetta.


1 kommentti:

  1. Oli taas mielenkiintoista käydä kävelyllä kanssasi siellä Noormarkun maisemissa. Näitä on aina ilo lukea ja katsella!

    VastaaPoista