Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 29. elokuuta 2014

Kertyypä parissa vuodessa pölyä.....Dust accumulates in a couple of years .....Damm samlas i ett par år.......在几年的灰尘积累...........Пыль накапливается в течение нескольких лет ..............La polvere si accumula in un paio di anni .............Staub sammelt sich in ein paar Jahren ..........La poussière s'accumule dans une couple d'années ............ A poeira se acumula em um par de anos ..........El polvo se acumula en un par de años .....

Olen  harastanut valokuvaustta armeija-ajoista lähtien , kun tupakarvei myi minulle cosina merkkisen järjestelmäkameran.  Kamerat vaihtyuivat matkan varella suosikiksi nousi Pentaxin spotmatic.   Kun kahdeksankymmenttä luvun alkupuolela  perustin perheen eikä talous oikein sietänyt sitä että joka toinen Laihon tili meni paperikuvien negatiivien kehitykseen ja kuvien tekmiseen, piti keksiä jotain muuta harrastetta valokuvauksen tilalle.  Uusi harrastus piti sivuta valkovumaamista, oten loogista oli että aloin keräämään vanhoja kameroita.  Niihin aikoihin niitä vielä porissakin oli ja niitä sai edullisesti. Niitä kertyi pikkuhiljaa niin paljon  että niitä oli jo sängynalla  pahvilaatikoissa, kelarissa isosssa matkalukussa. jne.  Kun muutimme  nykyiseen asuntoomme Kunasrinteesen  asensin laatikkokameroiden hyllyn eteiseen korkealle katon rajan etteivät lapset pääse niihin käsiksi.



Oikeassa reunassa mustat: Kodak no 2 brownie 116 1916, Kodak no 2 hawkeye model b 1913, Kodak no. 2a brownie model b 1916 sekä Ernemann Film 120 K Box Camera 6x9 1920-1926 laatikko kokonaan puuta. Vasemmalla kodak instamatic 100 päällä Eho-Altissa: Err tee Box noin 1930 5 zeiss ikon box tengor joista vanhin vuodelta 1928.  punanaamainen box coronet eclair lux.   viisikymenluvun  Agfa box spezial, sekä Kodak brovnie a, b, c ja D mallit. Diaprojoktori on jostain 1950-1960 luvun taiteesta zettolux projector votgtländer  lattar 1:2.5 85mm objektiivilla.  Nämä ovat saaneet melko rauhassa hyllylään olla mutta aika ajoin näin syksyllä  tulee niitä näpelöidä


Vähän useammin kyllä tarvitsisi niistä pölyjä pyyhkiä  kun näyttää parissa vuodessa tuota pölyä kertyvän ylenmäärin.



Pölykerroksen alta paljastui Agfa box 64  spezial  1931 sekinon jo yllättäin  83 vuotta vanha , käytön jälkiä näkyy kulumina, joten ei keräilymielssä tämänkään arvo taida paljon kahtakymppiä ylittää, joten saa rauhassa pölytyä tämäkin vielä seuraaavat vuodet.



Euroajan alun jäkeen ei minunkaan kamerakokoelmat ole paljon karttuneet.  Markka-aikana  näitä vanhoja laatikkokameroita sai  porin kirpputoreilta ja osto ja myyntiliikeisttä  viiden, kymmenmarkan hintaan  jolloin huonopalkaisella Laihon rengilläkin niitä oli varaa sillointällöin perheelisenäkin hankkia.  Euroaika vanhojen keräilykameroiden hintoja nosti niin paljon että niiden hintakehtiys toi paremman arvon nousun kuin pörsiin osakeet.

 Suomalaiset äänestivät riemurinnoin suomen EU:hun, vaikkei elämä muuten mihinkään ole muuttunut niin kyllä eläminen euro rahan aikana on kallisttunut.   Nyt porin kaupunki nostaa urheilupaikkojen vuokria ja maksuja. Yksityisten liikkujien lisäksi tiloja kaupungilta vuokraavat seurat joutuvat yhä tiukemmalle. Kaupunki korottaa myös liikuntapaikkojensa vuokria 15 prosentilla.


Tämä tietää sitä että porissa on urheiluseuroista tulossa eliitin lasten kasvatuspaikka   .Korotukset korotaa urheiluseurojen jäsenmaksuja entisestään.  Tällaiset liikuntatoimen maksukorotuset luovat epätasa-arvoa.  Toisaalta on hyvä että se maksaa joka käyttää eikä luoda painetta kunnallisveron nostoon.  Nämä vero ja maksu asiat ovat sellaisia että suo siellä vetelä täällä


Jorma Lindqvist Kyllä. Ääriesimerkkinä joku Ässät, joiden junnutoiminnan vuosikuluista olen kuullut tosi uskomattomia hintoja. Mutta tuntuu myös siltä, että monet vanhemmat ovat valmiita maksamaan ja osallistumaan lastensa urheiluharrastuksiin niin kuin homma olisi lopulta enemmän vanhempien juttu. Kenttien ja kaukaloiden laidoilla huutaa isä jolta on oma lapsuus jäänyt elämättä -tai päälle.

Marjastaa ja sienestää suomessa saa vielä ilmaiseksi jokamiehenoikeuden turvin.  Herkutatteja nous niin  paljon että se ylitti eilen televison uutiskynnyksen 



Eilen kävin Markun  kanssa Pomarkun aarniometsissä sieniä poimimassa.  Matkalla valtatie 23:n pientareilla näkyy jo syksy.


Valtio on  myynyt  Destian sijoitusyhtiö Alhström Capitalille 148 miljoonalla eurolla. JHL pitää kauppaa myös huonosti ajoitettuna.  Alhström  on jo aloittanut  tehostamiskuurin ja ulkoistanut sorateiden hoidon pinemiile yksityisille yksiköille.




Tässä taludellisessa tilanteessa vie aikansa ennekuin pienmmät tiehoitoykiköt saavat kalustonsa nykyajan vaatimusten tasolle.


Markku Varjonen Aivan oikein Ahlström. Seisokkikustannukset pois veronmaksajilta. Tarve kilpailutetaan kohde kohteelta.


Ahti Mäkipuro Asuin -90 luvulla Littoisissa Solmuttajankujalla ja kuja oli soratietä! Varusteena olivat näin syksyisin lapio ja harava, olin varmaan muiden asukkaiden mielestä hullu merikarvialainen... Nykyään kujalla on asvaltti eli ei tarvi kenenkään täyttää kuoppia!



Pomarkun aarniometsät oli sieniä täynnä, mutta väärää merkkiä.  En ole koskaan haperoihin mieltynyt.  Nyt niitä olisi kyllä ylenmäärin tarjolla.  Haperot kasvat niin nopeasti   ettei sammaleet ehdi  hatulta putoamaan


Ei ollut kanttarelleja  eikä mustia torvisieniä, kangasrouskuista puhumattakaan.


Sadekin yllätti vaikka jo Noormarkusta lähtieassä siellä satoi



Emme ole sokerista tehtyjä joten sateen tauottua jatkoimme sienten etsintää  Markku   mäntyjen keskellä silmä tarkkana


Puolukoistta sai pienen välipalan.  Ei marjoja Pomarkun metsissä kyläkään  niin paljon ollut että thaimaalaiset tehopoimijat niistä päiväpalkoille olisi päässyt.


Ilveskissakin nähtiin.



Kangastatti (Suillus variegatus) on hyvä ruoka- ja kauppasieni.


Kangastatti



Sieni kori ei nyt pomarkun metsästtä täyttynyt mutta paikoitellen oli kyllä aika kaunis valo ja mieli virkistyi



Tämä kuvaa vielä ladata,  Pomarkussa kunnioitetaan perinteitä ja sipulitkin kuivataan sinällä 







halllitus leikkaa eläkeindeksiä, pitää voimassa eläkeläisten rangaistusveron, korottaa polttoaine-, sähkö- ym veroja ... taidan antaa hallitukselle henkilökohtaisen epäluottamuslauseen

Teuvo Vehkalahti pitää vaan kovasti kulutta että saadaan talous nousuun...

Marjo Outi Anneli Sirviö Huomenta eipä tule takuueläkkeseenkään 10 € korotusta vaikka ensin luvattin. Jos ymmärsin oikein.

Sirpa Haverinen tämä hallitus on aivan mätä, vasenkäsi ei tiedä mitä oikeakäsi tekee.

Yrjö Lipasti Liityn mukaan epäluottamuslauseesi taakse, jos sopii. Alijäämäinen kansantalous ja rampautunut vientiteollisuus eivät korjaannu veroja korottamalla.

Marja-Liisa Kumpu Edelleen hallitus on kokouksessaan ei ymmärrä miten talous menee kasvuun eläkeläiset ovat suuri osa kansalaisia ja jos ei ole ostovoimaa niin on aikaa käydä muissa maissa ostoksilla tai jopa muuttaa esim espanjaan tai portugaliin jossa eläke on veroton ja ruoka ja vaatteet edullisempia Suomen hintatasoon verrattuna

Ilkka Joenpalo Huono budjettiesitys. Täytyy olla tosi uskollinen puolueen soturi, että tätä puolustelee sen kansanosan keskuudessa, joka taas laitettiin maksumiehiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti