Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 4. elokuuta 2014

Hellettä pukkaa ja hikoiluttaa......Vädret var varmt nog att svettas och ......The weather was hot enough to sweat and.....由于天气很热,汗水和...........Погода была достаточно горячей, чтобы потеть и ..............Il clima era abbastanza caldo da sudare e ............Das Wetter war heiß genug, um zu schwitzen und .............Le temps était assez chaud pour transpirer et .............O tempo estava quente o suficiente para suar e ...... ......El tiempo era lo suficientemente caliente para sudar y ......

Vielä en löytänyt tilastoa siitä kuinka monena päiväna Heinäkuussa Suomessa päästiin yli + 30 asteen.   Täällä Noormarkussa on ollut yhtenä päivänä yli kolmenkymmenen asteen lämpötila, viime torstaina ulkona oli lämpimämpi kuin sisällä.  Ulkolämpömittari näytti + 30.5 astetta ja sisällä oli + 29.8 astetta.  Tälle päivää ilmatieteen laitos on luvannut poriin +31 asttetta ja mahdollisesti enemmänkin.  Turussa voidaan ylitää +33 astetta joten hellettä pukkaa länsirannikolle.  Asfaltti töitä ei juuri nyt taida porin seudulla olla käynnissä eikä siitä enää suurta iloa silmänruokana ole kun asfalttimiehet joutuvat nykyisin pitämään paidan päällään. Satunnaistta silmänruokaa naispuolisille kulkijoille saataa maanteillä silti näkyä  kun maanviljelijöitä ei  ei taida turhat pukeutumisäännöt sitoa.

Teuvon kuvat -Teuvo images: Sainpa sittenkin yli 30 asteen ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../sainmpa-sittenkin-yli-30-asteen-lukeman.ht...
4 päivää sitten - Teuvon kuvat -Teuvo images: Sainpa sittenkin yli 30 asteen lukeman.....I did, after all, more than 30-degree reading .....Jag gjorde trots allt mer ...

Hikeä pukkaa avotraktorin ohjaimissakin


Ahti Mäkipuro MF 135 ja MF 35 oli kovasti käytössä Jugoslavian väestön siirroissa! Tuli vaan mieleen tällainen!



Kesähäitäkin taitaa vielä olla jäjellä


Kello 9.30 maisssa lämpömittari näytää täällä Noormarkussa + 23.7 astetta.

Helle no näyttänyt nurjatkin  puolensa kun laitoin huumorilla facebookin Mobilisti ryhmään tämän Noormarkun Koivukujan päiväkerhon ikiaikaisen  leikki auton, taitaa olla vuosimallia jotain 1960 luvulta, niin jo ylläpitäjä sulki minut ryhmästä sääntöjen vaistaisen kuvan laataamisen johdosta. Marko H Liuska ei ole huumori miehiä tai sitten helle oli hänen päänsä sekoittanut.


Eriksson Markku Jos vaan tää ajopeli on Koivukujal ollu -70 luvul, niin sitte on.

Sauli Mansikka On tainnut "aika-ajossa" käydä huonosti. Tuolla on ajeltu itsekkin 60-luvulla. Kumpa jotkut nikkarit alkaisivat hommiin ja tekisivät lapsille muutamat kopiot vanhojen tilalle. Kävisivät samalla penkistä,

Vilja on jo niin kypsää että kun tähkää sormien välissa vähän hieraisee niin vehnän jyvät irtoavat


Tämänkin kuvan otin mobilisti ryhmää ajatellen.  Pitää varmaan tänne plokiin näitä autokuvia ripotella  aina silloin tällöin.  Punainen Lada peräkärry samassa sävyssä.   Punaiset viinimarjat ovat niin kypsiä että kun laitaa ämpärin alle ja ravistaa niin sato putoaa astiaan.


Kesän 2014 ensimmäin iso päiväperhonen Ohdakeperhonen (Vanessa cardui, synonyymi Cynthia cardui) on täpläperhosten heimoon kuuluva päiväperhonen.


Ohfake perhosen tunnistamista helpotti se kun se ruokailee ohdakella.  Ohdakeen mesi maistuu kaikille, musta muurahainen perhosen kanssa samalla kukalla


Vaikka olisi luullut että ohdakeenkukkia riittäisi kaikille niin silti akresioita oli havaittavissa ja rauhallisesti käytäytyvä perhonen piti ajaa pois..


Yksin tämäkin ohdakeperhonen vielä oli, mahtaako se löytää parittelukumppania..


Pelto-ohdakeen kuassa täytyy olla jotain erikoista makua kun kaikki hyönteiset, ötökät ja perhoset ovat niisttä kiinnostuneita.


Ihmisellekkin  ohdakeet ova kai hyödyllisiä, ne  alentaa verenpainetta ja lievittää kipua.  Juurista tehty jauhe rasvaan sotkettuna helpottaa nivelkipuja. Kasvi poistaa tulehduksia ja alentaa verenpainetta. Tarkempaa tietoa yrtin käytöstä noituudessa ei ole saatavilla. En kuitenkaan suosittele kokeilemaan, apteekista saa valmiita kipuvoiteita ja pillereitä joiden vaikutukset on tutkittu. 



Suomen ötökät foorumilta ei minua sentään ole vielä poistettu  sieltä sai yllä olevaan kuvaan tunnistusapua

Suomen ötökät- Bugs of Finland

Outi Kimalainen Multa ei saa kuin Apis melliferan, jäärä (?) jääköön jollekin joka tietää niistä paremmin.

Heli Vainio Kukkajäärä on Anoplodera reyi tai A. sanguinolenta naaras. Joku kokeneempi voi osata sanoa vielä tarkemmin peitinsiipien värisävyn/habituksen perusteella, mutta itse jättäisin sukutasolle - jossei sulla ole tarkkaa kuvaa ohimoista silmien takaa (niiden pyöreys/kulmikkuus erottaa lajit).





sopu tilaa antaa 




Doopinkkia urheilu kentällä, muistakaa tekin juoda  helteellä vaikkei jano olisikaan, neste  tasapainosta pitää pitää huolta helteellä.  Huomioitavaa on myös paveke kukkia ja viljelyksia kastaellessa ettei sitä tee kraana kylmällä vedellä, kasvit saava shokkireaktion jos niitä kylmällä kastelee helteelllä, käden lämmin vesim on hyvä kasvien kasteluun.  






Kalevi Martikainen Niinpä tekkee. Raksahommissaki tarkenee



Noormarkussa  + 30 astetta tavoitettiin maanantaina kello 12,25 


Nyt sitten vaan odotellaan paljonko menee yli kolmenkymmen asteen ja mihen aikaan. Tänään on jo 30. hellepäivä putkeen, kertoo Ilmatieteen laitos Twitter-tilillään. Helleputki on kolmanneksi pisin yli 50 vuoteen.


+ 31 astetta Noormarkussa kello 13.55 





Ei taidettu Noormarkussa tämän parempaan päästä, kahtakymmentäviittä vaille kolme ( 14.40) lämpömittari kävi + 32.1 asteessa 



 Eurajoella, jossa lämpötila kohosi maanantaina iltapäivällä 32,9 asteeseen joka on tämän kesän lämpöennättys suomessa.  Joten ei mainittavasti Noormarkussa hävitty.



Tarja Dahl Moikka teuvo ,, kyllä on tavoiteetu ja luulen et enemmänkin täällä Turussa ,, mut pärjäillään


Huomentaa Sallan Vittikosta klo 11,30 + 24,6 on mittarissa varjossa ja Aurinko paistaa 





Rovaniemellä klo 11.30 ... 25 astetta.


Niin vaan Vapaavuori meni ja osti saksalaisille telkan turusta. Voi pari työpaikaa tulla mutta suomen valtio pulittaa kulut ja sakasa saa voitot. Telakkojen lidi perustetaan...Mitä innovaatio tukea laivanrakennukselle anetaan kun laivoja on tehty monta vuosisataa, eikö innovaatio ole jotain uuden kehittämistä.?Valtio myöntää kahdelle uudelle TUI-alukselle laivanrakennuksen innovaatiotukea yhteensä 10 miljoonaa euroa. 


Suomen valtio ja Meyer Werft ostavat Turun telakan

Lisäksi ostajat sitoutuivat pääomittamaan uutta telakkayhtiötä välittömästi merkittävällä summalla, 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti