Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Talkkunaa suoraan pellosta....Kama porridge directly from field ....Kama gröt direkt från fält......Kama mingau diretamente do campo.,,...Кама каша непосредственно из области ..........Kama polenta direttamente dal campo ........Kama Brei direkt vom Feld ..... ...Kama bouillie directement de domaine ...... ....De Kama gachas directamente del campo ....

Talkkuna on nesteeseen sekoitetuista talkkunajauhoista tehty ruoka. Talkkunajauho on perinteinen suomalainen jauhovalmiste, joka koostuu paahdetusta, yleensä melko karkeaksi jauhetusta viljasta.



Joku oli kommentoinut tätä kuvaa " popcornia suoraan pellolta"   Popcorni  valmistetaan maisista joten se ei oikein tähän kotimaiseen tuleentunen viljan kuvan yhteyteen sopinut.  Nopein haku paahdetusta viljasta antoi tulkokseksi talkkunan.  Vilja pelto on vaihtanut  väriä jo heinäkuussa. 26.7 tämän kuvan otin .  Sadon valmistumista kutsutaan tuleentumiseksi. Sen aikana viljojen väri puuttuu vihreästä ruskeaksi ja sato on korjatavisisssa.   En kuitenkaan koskaan ole nähnyt leikuupuimuria heinäkuussa vijapelloilla.  Pari vuota sitten Tapio Huhtanen järjesti viljan leikuu talkoot  18.8.   Ei talkunaakaan varmaan suoraan viljapellosta saa vaikka Tapiolla uudisviljan jauhamiseksi vanhat käsikivet olikin kaikkien kokeiltavana.  Kaikki sato taitaa nyt valmistua etuuajassa kun Aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta.  Yötkin ovat ollet lämpimiä, viime yönä Noormarkussa ei lämpö laksenut kuin + 20 asteeseen  Yöllä kolmen aikaan kävin pissalla ja silloin katsoin lämpömittarin lukeman.


Vahat käsin pyöritettävät jauhinkivet pellon pientareella.



Reseptit - Kainuun talkkuna

www.talkkuna.fi/reseptit.htm
KÄYTTÖOHJEITA JA RESEPTEJÄ. KÄYTTÖOHJEITA. Hyvää ilman kypsennystä: - talkkunajauhoa, sokeria tai mahdollisesti marjoja viilin, jogurtin tai muun ...

Talkkuna on hyvä energian lähde
Ravintosisältö 100g:ssa tuotetta keskimäärin: energiaa1673 kJ, proteiinia 13,1 g, hiilihydraatteja 72,1 g, joista sokereita 1,4 g, rasvaa 6,1 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,1 g, ravintokuitua 26 g ja natriumia 0,46 g.


Paljon en hellepäivinä ole valokuvia ottanut.  Joku päivä seurasin rannalla vesimittarien soutelua, monen kokoisia niitäkin on. 



Kalat vaanii vesimittaria harvoin se kuitenkin kalan suuhun joutuu




Tänään jänätään tulisiko jo vihdoin vilvoittva sadekuuro, taqivas on Noomarkussa pilvessä eikä vielä olla helteellä kun lämpömittari näytää aamu yhdeksältä vain + 24 astetta.

Eilen ukkonen melskasi itäisellä taivaalla, paloautotkin mein taas Harjakankaan suuntaan maastopaloa sammuttamaan.  Aika suuresta maastopalosta taisi olla kyse kun Pomarkun VPK:n  säiliöautokin meni tästä  ohi .  Porin alueelle osui yksi isompi maastopalo. Noormarkussa Sammallahdentien päässä sammutettiin illalla usean hehtaarin alueelle levinnyttä maastopaloa. Palo sai alkunsa salamaniskusta.
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194917368995/artikkeli/maastopalojen+rypas+etelasatakunnan+pelastajat+taystyollistettyja.html

Ps.  Sammalahdentie on meidän mökkitie Haukijärvelle..

Viidentoistakilometrin päässä Kaasmarkussa oli satanut rakeita.

Kesäloma loppuu kuuma päivä pitää vilvoitella varpaita 2 Tuntia rae kuuron jälkeen vielä maassa sulamatta 




Ompa typeriä pyörävarkaita Noormarkussa / Porissa , yöllä taas varastettu pojan cross merkkinen maastopyörä jossa ei ole jarruja, keskiölaakerit paskana, Etuhaarukan nestejouset ruosteessa.  Tätä ei tarvitse palautaa, säästyttiimpä  ekokemin reisulta...

http://keskustelu.suomi24.fi/node/3266295

keskustelu.suomi24.fi
Elikkä olen ostamassa cross merkkistä polkupyörää onko se hyvä laatuinen vehje? Monet sanovat että se on huono polkupyörä hajoaa kuulemma helposti pitääkö

Pekka Koivisto Minulta vietiin siitä pihasta pyörä jonka takarengas oli auki ja siinä ei ollut laakereita. Idiootteja.


Teuvo Vehkalahti Miten mahtaa korvausasiat mennä mikäli varas loukaa itsensä meiltä varastetulla pyörällä kun se ei ole ollut lainvaatimassa kunnossa ?


Pekka Koivisto Jos vaateita tulee niin potki muutama ruhje lisää. Menee samaan piikkiin.

Tarja Reitto Tämänpäivän maailman menoa!

Massikka Jorma Peltonen No nehän mennee rahaksi saa keskaria tai mäyräkoiran sillä.

Pauli Kaasinen Oikeat kierrätysmiehet olleet asialla.


Kuultiinpa taas päivän kasvossa todellistta asiantuntijaa elkäkeiän nostossa mies ei tiedä mitään elävästä elämästä ja niistä joiden elämän tietä ei ole kultasanalla siloiteltu EK:n Vesa Rantahalvari haluaa köyhät kyykkyyyn muutaman teräs DNA:aan omistavien johdosta.  jotka kykenevät tekemään tuottavaa työtä vielä kahdesankymppisinäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti