Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Saisi jostain toimivan objektiivin....Should work for any lens ....Bör fungera för alla objektiv ....En caso de trabajar para cualquier lente....いずれのレンズのために働く必要があります...............Должно работать для любого объектива .....应该对任何镜头的工作..........Dovrebbe funzionare per qualsiasi obiettivo .... ....Sollte für jede Linse zu arbeiten ...............Deve funcionar para qualquer lente ....Devrait fonctionner pour n'importe quel objectif .........

Kamerakaapissani on  28 Nikonin järjestelmäkameraan sopivaa objektiivia.  Niitä sitten on tullut käytettyä eri miielialojen mukaan.  Viime aikainen suuntaus on ollut makrovalokuvaukseen ja  sitä varten on Sigma 70mm mackro mutta kun sen tarkennusmoottorin akselien rattaat ovat ristissä sitä on turha tuulisella säällä ottaa mukaan kun ei se kerta paikalaankaan olevaan kohteeseen tarkenna.  Uutena olen ostanut yleisopjektiiviksi  Nikon DX AF-S NIKKOR 16-85m 1:3.5 - 5.6 G ED VR ja yleis objektiivina sitä olen käyttänytkin.  Hyvä objektiivi se on ollutkin, yhden kuvakilpailun voittokuvan olen sillä ottanut. Siitäkin on jo lolmevuotta.  Farmari Suomen maatalousnäyttelyssä oli valokuvakilpailu Minun Satakauntani ja allaolevalla kuvalla voitin Maitolaiturin.
Teuvon kuvat -Teuvo images: Tänään tuli poikettua Farmari ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../tanaan-tuli-poikettua-farmari-messuilla.html
2.7.2011 - Näyttely järjestetään Porissa Kirjurinluoto Arenalla 1.-3.7.2011 ja se on ... Teuvon kuvat blogi 2 linkki. Teuvon kuvat blogi ... Minä ja maitolaituri.


Nyt  on tämäkin Nikon objektiivi vanhentunut ja kun se ei ole mikääm Aito nikkor ja se on tehty made in Thailand niin laatu ongelmat ovat tuleet käsinkosketeltavaksi.  Objektiivin "kumiset" tartuntarnkaat ovat jotain keinoainetta joka kumia muistuttaa ja  ne eivät käyttä näytä kestävän. Jostain syystä ne venyvät ja varsinkin zoom rengas on jo niin löysä ettei siitä saa kunnon otetta. Varsinkin kostealla säällä se liukuu muovipinnalla.  Se on vähän kumma laatuongelma kun objektiivi on muuten kohtuullisen vedenpitävä, sen bajonetin ypärillä on kumitiiviste joka tiivistää objektiivin ja kameran välisen liitoksen  se on pehmeämpää kumia ja on toistaiseksi kestänyt ehjänä. 


Nikonin aikaisempi laatu on ollut erinnomaista ja eikä niissä Nikkor objektiiveissa ole mitään laatuongelma joissa lukee Made in Japan.  Kuvassa näkyy selvästi kun tartuntarenkaasta on tullut ylikokoinen Eilisen tuulisen sään vuoksi otin tämän  objektiivin käyttöön kun ajattelin ettei makrokuvia tule otettua kun kaikki pitemmät kasvit huojuivat tuulessa liikaa.  Toisin kuitenkin kävi kun ulkoilureitin varella ei oikein mitään maisemallistta kuvattavaa ole.  Nikon 16-85mm lähin tarkennusetäisyys  on 38 cm  joten jälkikäsittelyssä kuvat pitää rajaamalla suurenta.Vaaksiaisesta tuli silti ihan hyvä kuva.Lämmin sää sai taas lisäntymisvietin toiminnan asteelle ja ötökät jatkaa sukua


Loispistiäinen tarkailee tilanetta ilmasta käsin. Ei kuitenkaan hyökännyt.


 Näitä rusehtavia täplällisiä  täpläperhosia oli nyt likkellä useampikinKolme tumaa perhosta lensi kehää s marketi takisella kedolla.  Toistensa feromoni jälkeä ne seurasivat mutteivt vielä eilen toisiaan paritteluun tavoittaneet.  Sen verran nillä oli toisiinsa välimatkaa ettei niitä kaikkia yhtäaikaan kuvaan saanut.


Ohutvartiset kissankellot huojuivat tuuulessa, silmä näki että kukan emissä kiipeä joku pikku otus


Tarkemmin katsoessa se paljastui pikkutukkikärsäkääksi


Monen moista pörriäistä ja itikaa on nyt ilassa kun sää salii lentämisen, kai tämäkin joku pistiäinen on?


Ei sunnuntaillisesta kuminpoltosta Noormarkun yhenäiskoulun pihassa kovin suurta palojälkeä jäänyt.Savu ja kumin haju oli kyllä melkoinen


Nyt varmaan pitää jatkaa kuvausmatkaa näiden rimpuloiden kanssa kun viimeaikaisissa valokuvakilpaisuissa ei ole onni ollut myötä.  Heletä sentään riitää koko loppuviikoksi tällä Noormarkussa / porissa.

Ps. ei Nikon D 200 kamerarunkokaan enää varmaan kauan kestä, nyt jo täytyy  ylivalottaa, valonmittaus ei toimi enää sataprosenttisesti. kai seuraavaksi hajoaa suljin.
Ikävä ympäristö uutinen Kokemäenjoeta1 kommentti:

  1. After going over a number of the blog posts on your website, I honestly like your technique of
    writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please
    check out my web site as well and tell me your opinion.

    Also visit my website - pozycjonowanie stron legnica

    VastaaPoista