Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Piti kunto lenkki vetää....I had to pull the loop condition ....Jag var tvungen att dra slingan skick.......我不得不把循环条件............J'ai dû tirer la condition de boucle....Я должен был вытащить условия цикла ..............Ho dovuto tirare la condizione del ciclo ..... ...Ich musste die Schleifenbedingung zu ziehen ...........Eu tive que puxar a condição de loop .... ....Tuve que tirar de la condición de bucle ....

Eilen oli vähän viileämpi päivä ja ajattelin että nyt pitää ryhristäytyä ja käydä pienellö kunto lenkikllä kun pitkään on tullut vain pieni puistokävely suoritettua.  Sekin oikeastaan vain sen vuoksi että kehtaa kotona muusalta ruokaa  pyytää, se kun kumminkin kysyy oletkos mitään ruokasieteen tänään tehnyt.  Oikaisin takapijan kautta Museotielle ja siitä sitten kotiseuttalo Kaharin pihaan ötökkä tilanetta tarkistamaan .  Kahrin mäellä tapasin Birgit Lindströmmin haravanvarressa pihaamaata hoitamassa.  Keskusteluun nousi Kaharin "käräjäkivet", mistä ne alkujaan on paikalle tuotu, kellän ei tunnun olevan siitä aikalaistietoa.   Päätetiin että laitetaan kuva Muistojen Noormarkku facebook sivustolle, jos sieltä jotain valistusta tähän visaiseen kysymykseen tulisi.  Toistaiseksi tämä asia ei ole muita sivuston käyttäjiä kovasti kiinnostanut.  Raimo Kulola, Elle-Maria Peltomäki sekä Pirjo Virta on asianomaisten lisäksi kuvasta tykännyt.  Ehkä hellesää on muut pitänyt vilvoittavien vetten äärellä.  Tähän blogiin kin voi kommentoida mikäli jollain on kotiseututalon käräjäkivistä jotain tietoa.



Birgit Lindström Kiitos kuvaajalle Olisi todellakin hienoa saada jotain dokumenttia ko. kivistä!Koska?Miksi?Mistä...etc...

Museotieltä jatkoin matkaani fFnpyyntielle, poriin päin. Pori Energia aloitti keväällä kaukolämmön  kaivuutyöt  24.3.2014  Edeleen noormarkun keskustassa on kevyenliikentween kaista, pyörätie päälystämättä vaikka kaukolämpöputken kaivanto on ollut pitkään peitettynä.


Taisivat ne henkilöt olla aikoinaan oikeassa kun Noormarkku suunniteli itse kaukolämpöä keskustan kerrostaloilleen ja siitä tehtiin oikein kunnon valituskierre kun pelättiin siitä pelkkiä ogelmia tulevaksi .  100 000 euroa pelkkä kaukolämmön suunnittelu tuli Noormarkulle maksamaan, eikä sit sitten koskaan toteutunutkaan.  Nyt on tullut todistetuksi että hitaita on porin kaupungin herrojen kiireet  pyörätie on jätetty päälystämättä, koulut alkavat vajaan kahdenviikon päästä ja Brännbäckistä  ja Mäntylänalueelta tulee koululaisia tätä tietä pitkin.



Porista tulessa asfaltti loppuu varoittamatta, se koki Luvialainen rullaluistelija karvaasti.  Muutaman sanan vaihdoimme ja hän oli vakaasti sitä mieltä että vaikka Luvia on persaukinen niin sen ei pidä poriin liittyä.



Finbyyntieltä poikkesin Heikkiäntielle kertääkseni teolisuusalueen.  Siellä saataisi ainakin jokunen vanha auto olla kuvattavaksi Mobilisti-rymän sivulle 

Peugeot 404  Tällaisella pääsin kerran matkustamaan Luvialle kun Muottipisteen johtajalla oli samanvärinen pösö 404  jä kävimme jonkin rakennustarvike  kuorman purkamassa hänen kesämökilään  tai pikemminkin huvilalla.  Pehmeä ja mukava kyyti olo eikä eväissäkään ollut moittimista. Tapahtui vuoden 1975 kesallä.



Auto entisöijjän takapihalla oli Datsun 1000


Kai Ruusunen Jos joku muistaa Peter Jacksonin elokuvaa "Bad Taste", jossa alienpoppoo ampuu singolla sankarien Ford Caprin, niin mielestäni leffassa kuitenkin räjäytetään tällainen Datsun.

Anssi Kavén aaahh se leffa missä myös singolla räjäytetään lammas täytyy tarkistaa

Teollisuusalueella ei näyttänyt mitään uutta liiketoimintaa olevan tekeillä.  Pori Energian  kaukiolämpöhanke oli Rauhalammintiellä ainoa uudiskohde.  Siihen on kaupugin yhtiön rahat ja rahkeet rittäneet mutta  ei siihen tunnu olevan kelään mitään haluja porin kaupungin johdossa että  Porin ja Noormarkun liitos-sopimuksessa mainittu kevyenliikenteen väylä Rauhalammintielle toteutetaisiin.   Rauhalammintie toisessa päässä sijaitsee kylän posti, millä mummut sinne rulaattorilla turvalllisesti pääsee?  Ei pitäisi olla liitosopimuksessa  sovittujen kohteitten toteuttminen niin vaikeaa kun valtiokin on tukenut liitosta 5000000 eurolla.  Ja jollei tuo ole riittänyt niin otakoon pori lisää vekaa että saa sopimansa asiat toteutettua.  Täytyy oikein ottaa selvää voiko liitoksen purkaa jos toinen osapuoli ei  noudata yhteisesti sovittua sopimusta.



Brännbäckintiellä on pyörätie ja tämä pätkä menikin vähän huomaamatin , ketään ei tullut vastaan..


Posti on huonontanut lähipalveluja  Laviantien Ja Brännbäckintien risteyksestä on poistettu lähtevänpostin keltainen postilaatikko.


Laviantiellä tuli vastaan punainen Rambler Clasig 1962




Tämä Rambler herätti enemmänkin kekustelua


Jyrki Linttinen Rambler.

Hannu Kolm Hiano. Mutta olisko peräpää notkahtanut?

Jari Ahonen En edes viitsi kitistä noista vanteista..

Hannu Kolm Takapölykapseli näyttäisi orggikselta, ehkä. Mun tarttis löytää oman Classicin kuvat, niistä näkisi. Toi kylkilistan mutka näyttää pahalta, liittyisköhän siihen listaton takaikkunan kehys?

Simo Koski 62 Classic Rambler.

Jouni Uusi-Illikainen Yhdyn Hannun kommenttiin. Kaverillani oli aikoinaan samanlainen Rambler Classic, mutta en kyllä muista autosta ihan tarkkoja yksityiskohtia. Näyttää vain oudolta, että muissa laseissa on listat mutta takalasissa ei. Minusta tässä on jotain outoa.

Juhani Viitasaari Feikkihän tämä on, takalasi ja koko perä eri autosta.

Simo Koski Minusta tuosta puuttuu vain listat takalasin ympäriltä siksi näyttää oudolta.

Jari Ahonen Eihän ton perän kuuluis olla noin notkollaan, vai...?

Simo Koski Netin kuviin kun vertaa lista roikkuu pitäisi olla takapäästä ylempänä tuo lista siksi efekti että olisi notkahtanut

Juhani Viitasaari Ei kuulu roikkua noin, eikä kuulu olla lokasuojassa eri heijastukset kuin muussa korissa.

Jari Ahonen Perään ajettu ja kyläseppä korjannut

Juhani Viitasaari Näyttäisi siltä että virhe on tehty jo tehtaalla.

Hannu Kolm Ei oo. Selasin 70-luvun teinisivuston kaikki kuvat läpi, mutten löytänyt kuvaa omasta '61 Classicistani. Asiaan palataan jahka kuva löytyy.


Pitkä Nieminen Takapään runko lahonnut ja perä ruvennu roikkumaan. Uus runko tehty väärään korkeuteen tai korikumit jääny pois. ni ei enään listatkaan satu ikkunaan tai irvistää? http://upload.wikimedia.org/.../1962_Rambler_4-door_2...

upload.wikimedia.org

Mauri Virtanen Itsekantava kori, ei lahoavaa runkoa.


Taisi siitä kuntolenkistt joku 6 kilometriä tulla, tällä kertaa ei pysätelijöitäkkän ollut niin montaa kuin yleensä, matka joutui joutusasti.  Kotona  sitten piti pitää huolta nestetaspainosta.  Perinnekalja maistui



Sunnuntain + 29.5 astetaa taitaa nyt tällä erää olla korkein lämpötila minkä Noormarkussa on saanut valokuvaan ikuistettua.. Tänäänkin kyllä on lämmin kun  nyt aamu puoli kymmenltä on jo helle luku + 25 astetta mittarissa. 

Viikon 30 korkein ämpötila Noormarkussa +29.5 astetta sunnuntaina 



Kuuuman sään nesteyrys keskustelua  50 luvulla syntyneet 

Markku Varjonen Viisi litraa vettä/päivä.

Simo Teräkoski · Henkilön Tuija Aalto ja 15 muun kaveri
Vichyä. mehua, jäävettä + sitruunaa + suolaa..hyvä puoli on se että ei nyt tule vastaavasti syötyä paljon mitään

 Vuokko Kylmämaa olen juonut lihalientä ja lähde vettä jonkun verran mutta en ihan litra tolkula.

Ritva Sinkkonen Olen kyllä, mutta enemmän kyllä tuota naturaalia kaivovettä kuin viiniä. Noin komeassa seurassa se viinikin voisi kyllä maistua.

Saimi Pääjoki Juotu on pääasiassa vain vettä

Anne-Maj Palmgrén Vettä,vettä,vettä...

Inga Ala-Kulju kivennäisvettä, pelkkä vesi ei riitä pitää saada myös suolaa

Maritta Willman Vettä, kivennäisvettä, jogurttijuomaa, vettä...

Riitta Laine Kivennäisvettä ja vettä:)

Kaarina Kylmäluoma Os Lähdesmäki Enimmäkseen vettä, just nyt pieni purkki kylmää Long drinkiä jonka sain tyttäreltä

 Anne-Maj Palmgrén On se kumma kun näin kuumalla ei tee mieli kahvia saman lailla kuin viileillä

Leila Pursiainen Ihan totta Anne-Maj, minäkin oon viime aikoina melkein joka päivä iltapäiväällä juonu kahvia, mutta nyt helteitten aikaan ei oo maistunu

 Maija Halonen Kyllä vain, vettä, vettä ja vettä...


Kimmo Saarikko Mulla ei kahvin kulutus ole juurikaan säiden takia muuttunut, työolosuhteiden takia kyllä

Leena Vuorinen Vettä, vishyä ja joskus kylmä bisse näin lomalla 


Tänään pitäisi mennä Kairilaan  sutta bogaamaan.  Ei se taida silti näin helteisenä päivänä päivällä näytäyttyä

Suden näköinen eläin pelästytti kesätyöntekijätytöt Kairilan sahalla Noormarkussa.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194917626811/artikkeli/kesatyontekijat+peloissaan+liikkuuko+noormarkussa+susi.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti