Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Muutama tiistain ötökkä kuva...A few bug up on Tuesday ....Några buggar upp på tisdagen ....Unos pocos errores hasta el martes.....火曜日には、いくつかのバグまで..........有几个错误在星期二..........Несколько ошибка во вторник ..........Alcuni bug su Martedì ........Ein paar Fehler bis am Dienstag .........Quelques bug jusqu'à mardi ..... ....Alguns bug-se na terça-feira ....

Kotiympäristössä ei tänä sateisenharmaan koeana kesänä ole liiemmin mitään kuva inspiratiota ollut.  Onneksin olen jo aiemmin saanut kipinän ötököiden ja hyönteisten kuvaamiseen vaikken niistä paljon tiedäkään.  Aina kuitenkin oppii jotain uuttakin ja jotain jä mielenkkin.  Ainakin tulee rasitettua aivoja ja se on tärkeää alzheimer taudin estämiseksi.  Blogissa on  on nyt kesän mitaan käynyt tavallista vähemmän vierailijota, ei taida heinäkuun lopuun menessä tullakkaan miljoona (1000000) käviää täyteen.   EiIlen kuitenkin on tullut yksi uusi lippu  maiden lippukokoelmaan.  Barbadokselta on uusi lippu ja vierailija käynyt.  Harvakseltaan uusia lippuja enää tulee, nyt vierailijoita on käynyt tässä blogissa 164 eri maasta.

Hyönteiset eivät kovin aktiivisia näin huonolla säällä ole, niitä kyllä löytyy vaikka ne vähän piilossa pysyvätkin.


Pilvisellä säällä on vähän hankalaa valkoisten kukkien kanssa, ne ylivalottuvat kun niillä istuvat, mettä imevät hyönteiset / ötökät ovat tummempia.


Tanhukärpänen


Face buukista löytyy tunnistusapua


Eva Date Näyttäisi samalta kuin tämä jonka jokin aika sitten postailin tänne. Tosin se on jäänyt tunnistamatta.




Harry Nyström Eri lajeja kuitenkin. Ylempi on Empis livida -tanhukärpänen. Heimon tunistaa pallopäästä, jonko selvä kaula yhdistää keskiruumiiseen sekä pitkästä imukärsästä. Hybotidae-heimon kärpäset ovat samankaltaisia, mutta pienempiä. Suvussa Empis on näitä isompia lajeja. Evan kuvassa on taas jotain aivan muuta. On muutamia heimoja, joissa on hieman samannäköisiä lajeja: Sciomyzidae, Scathophagidae, Dryomyzidae tai Heleomyzidae. Heleomyzidi tämä ei todennäköisesti ole, kun siiven etureunasuonessa ei ole vahvoja sukasia. Scathophagidi tuskin, kun jalat ovat noin sukasettomat. Dryomyzidi ei sekään tunnu oikealta. Sen sijaan Sciomyzidi osuisi jo aika lähelle, esim. suvusta Tetanocera, mutta kaipaisin kyllä jonkun kokeneemman kommentteja tähän.

Empis livida -tanhukärpänen




Mutta mistä tanhukärpänen on saanut nimensä? Silloin kun niillä on häälento tai paritteleva lento, niin siinä on erinäköisiä ilmassa tapahtuvia kuvioita. Se jonkun mielestä muistuttaa tanhuamista


Koskaan ei tiedä kuka ruohon takaa kurkkaa



Kai tällekkin vielä nimi löytyy?



tämä on varmaan saman lajin yksilö kuin yllä.  Kovin ovat pieniä ja mustia



Tätä odotin lentoon lähteväksi kun se kapusi ruohon kärkeen 







Ei lähtenyt lentoon, ruoholla tykkäsi kävellä 




tämä ei ole kaikkein pienempi kärpänen mitä luonnostta löytyy




Isommat kärpäset ovat värikäämpiä



Kaikki edelliset kuvat ovat takapihalta noin puolentoistaneliön alalta.


 Museotieltä löyti mustikan värisiä hämähäkkejä.

Susihämähäkki





Seitsenpiste pikkokaan ei lentoon lähtenyt, edestakaisin vain käveli




Västärkki pälyili vähän kuin olisi ollut pahan teossa



Suurinosa hyönteisistä taisi piilotella kasvien lehtien alla 



Jotkut lehtien päälläkin 









Kesän ensimmäinen kelta musta ruutupirkko



Tämä on pulet pienmpi kuin punainen seitsenpist pirkko







Tarvitaan hyviä polvia notkeaa selkää kun näitä puskien alusia koluaa , kärpästä leinikillä kuvasin muta taitaa joku toukkaikin lehden alapinalla olla. 






Järvikoisa on suomessa yleinen  ja sen siipiväli on 18–22 mm se lentää vesistöjen lähellä iltaisin ja öisin, sateen harmaat säät ovat varmaan vähän seotaneet sen päivärytmiä. 






Tänään se vasta oikein vettä sataakin porissa / Noormarkussa.  Pitäisi puolelta päivin lähteä Kirjurinluotoon Viksu 2014 palokuntalerille vierailupäivää viettämään ja pojalle uusi akku ja laturi puhelimeen viedä, no sää on pukeutmiskysymys, tästäkin päivästä varmaan hengissä selvitään...

Ps.  Tätä blogi juttua saa kommentoida jos tietää näistä ötököistä jotain, kaikki tieto on tervetullutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti