Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Ei mennyt rikki +30 asteen raja...Not broken 30 degree cut ...Inte bruten 30 graders snitt ...No rota 30 grados de corte....不破30度切........Не нарушена 30 разрез градусов ..........Non rotto 30 gradi taglio ........Nicht gebrochen 30 Grad-Schnitt ........Pas cassé 30 coupe de degré ... ...Não quebrado corte de 30 graus ...

Nimitäin plus  kolmenkymmenen asteen lämpöenätys Noormarkussa / porissa.   Parhaimillaan ulkolämpötila  kävi jossain + 29.5 asteessa.  Kamera oli keittiön pöydällä valmiina ottamaan ennätyskuvan, muttei  valokuvaaja ei siinä koko päivää viitsinyt päivitää. Kuvaan saatiin vain  + 29.1 astetta kello puoli kahdelta.




On muuten konstikas juttu ottaa digitaalilämpömittarista ja maisemasta siten ettää kellokin näkyy.  Varsinkin kun ei ole käytössä kuin kaksi kättä, bläkkändekkeristäkään ei tässä hommassa ole apua.  D200 runko oli taas tyhjentänyt akut yön aikiana itsekseen ja piti valjastaa pyhäkamera Nikon D 2 H kuvautöihin.  D 2H rungossa ei ole sisäänrakennettua apusalamaa joten piti ottaa kamerakaapista Nikon spedeedight SB-600 salamalaite.  Sitä en sitten viime talven ole käyttänyt mutta oli paristoissa sentään vielä voimaa / virtaa.  Olisi kyllä hyvä että patterit ottaisi pois laiteesta jollei sitä pitkään aikaan aio käyttää.  On niitä tullut ikäviäkin tapauksia vastaan kun paterit ovat valuttaneet sisältönsä patterikoteloon, siitä seuraa ikävä puhditustoimenpide.  Nyt kuitenkin salama laite toimi ja parin koekubvan oton jälkeen jukaisukelpoinenkin kuva onnisttui.

Niin kova helle on ollut vaikkei sitä kolmeakymppiä ssatu eilenkäöän rikki ettei luontokaan ole freesseimmilään.  Ötököitä varmaan löytisi kun jaksaisi joka puska koluta.  Sorsa perheen näin pitkästä aikaa.  Sorsa emosta on tullut yksinhuoltaja, isäntä on lähtenyt omille teileen.



Vaikka näenäisesti rentoina nuokutaan kivillä niin valpaana ollaan kuitenkin, vlokuvaajan kanssa ei tällä kertaa haluttu olla tekemisissä,  olivat varmaan kuulleet ettei  porin Kirjurinluodossa vieraillut Bob Dylankaan halunnut häntä kuvattavan.  Aika vaikea nykyään on välttyä siltä ettei tule jotenkin kuvatuksi kun ulkona liikkuu.  Valvontakmeroita on vähän joka niemessä ja notkelmassa.   Noormarkun yhtenäiskolulla on monta valvontakameraa mutta niiden tallenteita  ei taida edes talonmies käydä katsomassa.
 Sorsan pojat valpaana


Kaikki seitsemän (7) sorsanpoikaa on kasvanut jo melkein aikuisen kokoisiksi.  Saapa nähdä miten ne selviävät jarkosta kun vajaan kuukauden päästä Suomessa sallitaan sorsien ampuminen,   Sorsatu on tänä päivä pelkää urheilua kukaan ei todellisesti tarvitse enään jatketta ryokapöytään.  Sorsastukseen voitaisiin hyvin pistää joku valtiollinen huvimetsästysvero.  Sinisorsta maksetta sakko on 25 euroa jos sen tappaa metsästysajan ulkopuolella,  mutta kyllä olisi ihan kohtuullista  jos sorsastaja joutuisi maksaan valtiolle saalistamastaan, ampumastaan sorsasta  saman hinnan kuin kanadanhanhesta joutuu maksamaan 168 euroa metsästys huviverona

http://www.birdlife.fi/suojelu/lainsaadanto/lintujen-hinnat.shtml




Vähän aikaa jaksoin seurta kahta vaaksiaista,  nekin olivat tuleet varjoon, pois pahtavan auringon alta, eivät nekään helteellä jaksa paritella.


Nestettä on kulunut nyt tavallistta enemmän, kaljaakin on tullut lipitettyä poikeuksellisesti arkena.  Eilen  valikoin olutia kaupassa kun siinä kylmätiskillä oli niin mukavan vilpoista.   Lapsena harjakankaan Viljo Tuffan heinäpellolla oli aina vaarinkaljaa Isossa ruskeassa lasipullossa, joka seisoi heinäseipään varjossa puukorisaa, sitä sai lapsetkin juoda ja vaarinkalja olikin hyvää janojoumaa heinähelteillä.  Kaljahyllyä katsellessa  silmä osui vähän reilun litrankokoiseen perinnekalja pullon, nostin sen kauppakoriin heinätalkoita muistellen,  Ei perinnekaljakaan kovin edullistta ollut 1,25 litraa maksoi 2.49 euroa.  ja kaikki illalla meni.  Mutta hyvin riitti makeisiin janojuomiin verrattuna.

Napamiesten pelloilla tarjotiin sahtia jotta talkooväen mieli pysyi iloisena ja virkeänä ja tuottavuuttakin syntyi


Teuvon kuvat -Teuvo images: Elisa ja Tapio Huhtanen ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2011/08/elisa-ja-tapio-huhtanen-jarjesti.html
17.8.2011 - Ruis kasvaa toista metriä korkeaksi. tapio ja elisa huhtanen 022. Tapio Huhtanen avasi talkoot kertomalla Teermosan tilan vaiheista. Huhtasille ...

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2011/08/elisa-ja-tapio-huhtanen-jarjesti.html

Tänäänkään  ei varmaa Noormarkussa / porissa rikota kolmenkymenen plus asteen raja mutta liki käydään, vasta ensiviikon keskiviikona, sateen saatelemana lämpötila laskee alle hellerajan +24 asteeseen..   Pian voi tulla keskusteluun sekin että  helerajaa voitaisiin + 25 asteesta nostaa lähemmäs kolmeakymmentä astetta.  Googlamalla en löytänyt sitä että onko muualla euroopassa termiä helleraja.  Ehkä joku EU taho keksii että suomen + 25 asteen helleraja on didektiivin vastainen.

Erittäin tukalasta helteestä varoitettaessa päivän maksimilämpötilan tulee olla +30 asetetta ja minimilämpötilan 18 astetta, kertoo sää- ja turvallisuusyksikön päällikkö Juhana Hyrkkänen.

Ilmatieteenlaitos on antanut varoituksen erittäin tukalasta helteestä. Viikonlopun aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä muun muassa maan länsiosassa. Helle voi aiheuttaa terveysongelmia riskiryhmille.



Yksi keskustelu löytyi siitä kuinka kuuma kuuma on

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=fi&prev=/search%3Fq%3Dheat%2Blimit%26biw%3D1440%26bih%3D719&rurl=translate.google.fi&sl=en&u=http://askville.amazon.com/heat-limit/AnswerViewer.do%3FrequestId%3D253965&usg=ALkJrhir8YMUxtHiHAXN5hInMZ9oGBaw2Q


hyvää ja lämmintä viikon vaihdetta Lahdesta,9,20 lämmintä jo nyt +25.5




  • Eila Helmi Loimaalla meni rikki päälle 31.



  • http://linkerquu.blogspot.fi/2014/07/sininen-hetki.html

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti