Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 5. kesäkuuta 2014

Olipa kuva köyhä päivä....Whether it's a poor photo day .... Oavsett om det är en dålig bild dag ....Se é um dia de fotos pobre......それは貧しい人々の写真の日だかどうか........无论是一个贫穷的照片一天........Будь то плохое фото день .........Che si tratti di un povero giorno foto ..... .....Ob es sich um eine schlechte Foto Tag ........Que ce soit un jour de photo pauvres .........Ya sea una foto del día de los pobres ....

Kyllä varmaan pitää harkita kesäloman pitämistä kun ei oikein innostu mistään.  Kovin jäi eilenkin valokuvien otto vähäiseksi.  Pitäs varmaan istua rannankivelle ja antaa vaan katseen vaeltaa päämäärättömästi ja odottaa jospa joku  ajatuskin syntyisi kesäheltellä.  Tosin ahkera ajattellu kesäheelteellä sataa olla vaarallista. aivojen ylikuormitus johtaa arvostelukyvyn heikenemiseen mikä johtaa vääjämättä kuvalaadun heikenemiseen.

Hyönteiset, ilmeisesti uroshyttyset vilvoittelivat lentämällä vedenpinnan päällä.  Kamerassa oli  ns. normaaliobjektiivi  (  Filmi aikana 50mm poltoväli vastasi suurinpiirtein sitä mitä silmä näki.  Tosin se ei nykyaikana sitä ole kun digijärkäreissä poltovälikerroin on nikonissa 1.5 )  Nikon Nikkor 50mm 1:1.8 Ais


Noitä hyönteisiä ja vesimittareita voisi mennä tänään teleobjektiivilla kuvailemaa,  pysyisi vaan yhdessä paikasa ja vaistojensa varassa laukoisi kameraa ja ihmettelisi sitten jälkeenpäin mitä muistikortille on tarttunut.
Pihlajat ovat viittä vaille täydessä kukassa.  Viime vuonna ei Tilhille paljon ollut pihlajanmarjoja matkaevääksi.  Toivottavasti tänä syksynä riittää pulajanmarjoja naposteltavaksi.

Täytyisi keksiä joku hyvä liikeidea, joku sellainen kuin tuoa guggenheimi.  Solomon R. Guggenheim -säätiö on vahvasti sitoutunut uuden museon perustamiseen Helsinkiin , mikäli Helsinki ja Suomen valtio sitoutuvat maksamaan sen.  Espanjassa guggenheim bilbao sopimus on katkolla  ja mikäli espanja päivittää sopimuksen  niin se joutuu maksamaamaan gugenheimille vuosittain lisensimaksua, vaikkei sen taulujakaan kai enää bilbaussa ole esillä.  Saksalaisilla  on myös suomen valtion ja elikeinoministeri  Jan Vapavuoren kanssa  sopimusneuvottelut siitä että Suomen valtio ostaa saksalaistelakalle  suomesta turun telakan.  Ei se oma bisnesidea nyt ihan noin mittava tarvitse olla,  joku piempi miljoona hanke riittäisi.  Poriin ei kuitenkaan kannata mitään suunittella kun näytää siltä että pori ja sen asukaat vanhevat eikä puuvillan uuden kauppakeskuksen valmistuttua poriin enä mahdu mitään uutta.

Tänään pitää syödä vähän kevyemmin kun huomenna on vanhimman pojan hääpäivä, kai siellä nyt vatsansa täyteen saa.

Lämmin perunasalaatti
1 kg perunoita
2 sipulia
2dl vettä
½ dl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
tuoreita yrttejä oman maun mukaan (esim. persiljaa, purjosipulia ja/tai basilikaa)
suolaa ja pippuria

Kuori perunat, laita ne kattilaan kattilaan ja peitä vedellä. Keitä perunoita kunnes ne ovat pehmeitä mutta eivät halkeile kuitenkaan. Kaada vesi pois ja ota perunat pois kattilasta, anna niiden jäähtyä. Sillä aikaa kun perunat jäähtyvät, leikkaa sipuli renkaiksi. Kaada vesi, valkoviinietikka ja sokeri kattilaan, kiehauta seos. Lisää sipulirenkaat. Leikkaa perunat ja laita perunasiivut kattilaan yhdessä yrttien kanssa.
Lämmitä perunasalaatti kunnolla. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.


Omalta kasvimaalta saa ruohosipulin ja persilijan, basilikaakin taitaa purkista tuon verran löytyä.


Vielä ei helle ole näkynyt sokeritasapainossa,  aamu sokerit taitavat olla paremmat kuin monella terveellä.


Ps. mittarin päivämäärät on patterin vaihdon jälkeen väärät...

Yleensä helle vaikuttaa verensokeriin laskevasti, mutta joillakin lämpö voi vaikuttaa toisinkin. Verensokeri täytyy mitata riittävän usein ja toimia tulosten mukaan.
Lyhytvaikutteista tai pikainsuliinia ei pitäisi pistää juuri ennen saunaa tai helteistä uimarantareissua, sillä lämpö nopeuttaa insuliinin imeytymistä. Mukaan olisi hyvä varata myös hiilihydraattipitoista juomaa verensokerin laskua varten.

Päivä suunnitelma meni uusiksi.  Markku soitti.

Tänään kivetään korkealle. Markun kanssa käydään iltapäivällä pikaisesti Pirulanvuorella, Suodenniemessä pari kesä valokuvaa napaamassa


Teuvon kuvat -Teuvo images: Torstain kuvaus matkan ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2014/.../torstain-kuvausmatkan-kohokohta.ht...
5.4.2014 - Torstain kuvaus matkan kohokohta, Pirulanvuori näkötorni, Suodenniemi...Torsdagens fotografisk höjdpunkt på resan, Pirulanvuori.

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2014/04/torstain-kuvausmatkan-kohokohta.html

Kuvausmatkapäivä vaihtui huonon sään vuoksi ensi maanantaiksi.

Tässä vielä päivitystä iltapäivän lämpötiloista. 30 astetta meni kuin menikin tällä kertaa rikki. Kristiinankaupungissä mitattiin iltapäivällä +30,4 °C. Huomenna idässä voi olla vieläkin kuumempaa. Viikonloppuna sitten viilenee. -MattiHuu

Miksi nämä kesä lööpijutut vaan pahenee, kyllä oli Ruokolahden leijona kivempi kesäjuttu, keskikesällä  1992

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruokolahden_leijona

Poliisi löysi viiden vastasyntyneen lapsen ruumiit oululaisen kerrostalon kellarikomerosta tiistaina. Kalevan saamien tietojen mukaan kyseinen kerrostalo sijaitsee Heinäpäässä.


http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/viiden-vauvan-ruumit-loytyivat-kellarista-oulun-heinapaassa/666353/#.U4-UTR3a_-d.facebook
  • Jorma Lindqvist mulla se viisikymppinen on edelleen "normaali"

  • Porin apulaiskaupuginjohtaja  Kari Hannus puolustelee Porin huonosti mennyttä elinkeinopolitiikkaa.  On porissakin ajat muutuneet siittä kun se aikoinaan ryösti pelifirma  Nelostuotteen  Noormarkusta poriin.

  • http://blogit.pori.fi/

  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti