Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ikävä yllätys kasvimaalla....A nasty surprise in the vegetable garden ....En obehaglig överraskning i köksträdgården.......菜園での不快な驚き...........一个讨厌的惊喜在菜地..........Неприятный сюрприз в огороде ............Una brutta sorpresa in orto .........Eine böse Überraschung im Gemüsegarten ............Une mauvaise surprise dans le potager ..........Uma surpresa desagradável na horta .... ....Una desagradable sorpresa en el huerto ....

Silmä on harjaantunut näkemään pieniä kohteita kun on luonnossa paljon makrovalokuvausta harrastanut.  Nyt olisi kyllä ollut parempi että olisi normaali ikänäkö eikä kaikkia pieniä yksikohtia havaitsisi.   Silmä näki että jotain outoa manradiini puussa oli, otai ylimääräsitä mikä sen varteen ei kuulu.  Lähempi tarkastelu luupin avustuksella osoitti sen kirvaksi.  Ei sitä muuten olisi havainnut mutta onneksi se oli vaaleamman vihreä kuin kasvi.


Kirva manradiinipuussa


Kirva oli vielä niin pieni että sogman 70mm makro-opjektiivilla piti mennä aivan kirvan pintaan kiinni


Aiemmin päivällä ei vielä ollut kirva havaintoja, ne olivat piileskeleet chilissä, chili toimii kirvojen isäntäkasvina ostopaikasta riippumatta.   Kuvasta näkee kuinka huomaamaton pieni kirva on isäntäkasvissa, kuvassa on kolme kirvaa.  Valkoisessa kukassa kievan havaitsee paremmin.  Oikein läheltä kuvatessa terävyysalue on vain kovin pieni.


Suomen viileästä kesäsäästä johtuen pienmpiä yrttiruukkuja on tuotu sisätiloihin kylämältä yöltä suojaan.  Ei tuoda enää, chili sai määntysuopaliuos käsittelyn, 2-5 %   mäntysuopaa riittää. Se saa tästedes viihtyä ulkotiloissa oli sää sitten mitä vaan.  Makrokuvaajan  olisi tietysi  mukava omassa kotistudiossa kirvojen kasvua kuvat mutta kirvat aiheuttavat imentävioituksia  kasvustoon ja satomenetys voi olla 10 - 20 prosenttia.  Vaimo ei suostunut siihenkään kun ehdotin että haen muurahaisia kirvoja lypsämään jotta saisin monipuolisempia makrokuvia kirvojen elämästä.   Leppäkertut hän olisi hyväksynyt  kirvoja syömään ja tuhoamaan.  Leppäkerttuja nyt ei vaan tahdo luonnosta tähän hätään löytä kun nekään ei kylmästä suomen kesästä tykää.


Aiemmin päivällä kun otin mandariinipuun kasvukuva ei kirvaa vielä näkynyt.  Manradiini puu on kyllä kasvanut kun  leikkasin sen sirkkalehdet pois, mutta ei se malttamattoman kasvi harrastajan uelma ole kun kovin hitaasti kasvaa.


Basilikojen kanssa kasvaa toinen sitruspuu, siinä on vähän erillaiset  lehdet ja värikin on heleämpivihreä kuin manradiini puussa ja se on kasvanutkin nopeammin, en vaan muista minkä siemen olen purkiin istuttanut. Pitää varmaan odottaa että se joskus tuottaisi hedelmän.


Aho mansikasta saadaan pian maistiainnen


Perunan maanpääliset osat valtaavat pian koko kasvupurkin


0.29 euron kappale hintaiset samettikukat voivat hyvin ja kukkivat parvekeella runsaati.


Hautausmalla  maantasalla ja varjo puolella kukitaan myös vaikkakin vaatimattomammin. Pitemmät vihreät kasvit ovat siemenisttä kasvavia kesäkukkia.  Saapa nähdä ehtivätkö tämän kesän aikana kukaan, ne ovat yksi vuotisia.


Eilen ulkoilutin satakunnan kansan entistä potretti objektiivia. Tamron 1:2.5 f 105mm bbar multi C  Siinä on ollut aikoinaan hintalaatu suhde paikalaan ja on mitä mainioin muotokuva objektiivi.  Nyky aikaan se on vähän nolo kun siitä tulee nikonin järkärissa 150 mm polttovälinen, mutta piirto on huvä eikä vääristymiä tule.

Makkarakosken sahamuseo


Valoa puistossa


Puistotie


105mm tamronin lähin tarkennusetäisyys on 1.3 metriä joten ei siitä oikein makrokuvauseen ole


Noormarkun hautausmaan kiviaidalla kukki keltaisia kukkia.  Muten olisi kivan sommitelman ja kuvan saanut mutta joka paikaan noita liikennemerkkejä onkin riitänyt maisemaa pilaamaan.
Nopeasti vaihtelevaa säätä oli, haytausmaa kuvat sai otettua auringonpaisteessa mutta Myllykoskelle kävelessä jo alkoi vettä satamaan.


Urheilukentän kupessa seisovaa Noormarkun opastetaulua ei ole kymeneenvuoteen huolettu eikä päivitetyy
 • Raimo Kulola Olisi syytä päivittää.

 • Markku Mäkelä Kaatopaikalle tollaset saa viedä ja tilalle digitaalinen jonka voi itse päivittää silloin kun tulee muutoksia.


 • Niina Harju Koska siinä on vanhaa aikaa, ei sais missään nimessä hävittää, eikä päivittääkään! Uus viereen.


  Kesän puoliväli on ylitetty ja nyt saa jo auringonlaskukuvia otettua


  Ei saatu Helsingistä Sodomaa ja Gomoraa  Eduskunnan lakivaliokunta hylkäsi tänä aamuna aloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista.

  Kansalaisaloite kaatui äänin 10-6. Äänestyksestä ennakoitiin tiukkaa, mutta aloitetta kannattavien edustajien poissaolon vuoksi aloite hylättiin selvin numeroin.  
  Lakimuutos olisi mahdollistanut samaa sukupuolta olevien parien avioliiton sekä antaisi mahdollisuuden hakea adoptiota pariskuntana.


  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/eduskunnan-lakivaliokunta-on-hylannyt-aloitteen-tasa-arvoisesta-avioliittolaista/3483768


  Noita Suomen hallituksen  ministeritä kuunelessa tulee mieleen että kyvykäs mieli korjaa ajatuksistaan kaikki hedelmät jotka niillä on edellytykset tuottaa, ja että kuultuaan niitä kiitettävän jotkut toiset lainaavat niitä ja koreilevat niillä niiden pätevyyttä silti ymmärtämättä ja silloin parhaiten ilmenee miten erilaisena sama lause tulee eri suusta.


  Ompa  tämä hyvä idea vähentämään työttömyyttä.

  Työpäivä pitäisi jälleen pidentää kahdeksantuntiseksi, ehdottaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen Keskisuomalaisessa.

  Hallituksen uusi ministeri Laura Räty nousi ministeriksi ilman kansanedustajuuta,  eikö se loukkaa demokratian toiminta periaatteita ja pelisääntöjä?

  Miksi vihreät pitävät kasvikunnan ja eläinkunnan uusia tulokaslajeja vieras lajeina ja haitallisina mutta kahdella-jalalla rajan ylittäjät täytyy ottaa riemumilein vastaan.  Ja jos tarkkoja ollaan niin eikö jääkauden jälkeen tänne tuleet ole kaikki vieraslajeja?
  Esimerkiksi suomessa perunoita on nähty ainakin 1720-luvun lopulta , jolloin niitä tuli Inkooseen Fagervikin kartanoon saksalaisten peltiseppien mukana


  Jorma Lindqvist 2011 oli paha kirvavuosi, ja peltoludettakin esiintyi kasvihuoneessani. Kuvassa Aji Cristal- chilin kukka ja kirvat 


  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti