Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Haarapääsky vesisateessa...Barn Swallow in the rain ...Ladusvala i regnet ...Trago de granero en la lluvia ...Andorinha na chuva....雨の中でツバメ.........家燕在雨中.........Деревенская ласточка в дождь ........Rondine sotto la pioggia .......Rauchschwalbe im regen .... ...Hirondelle sous la pluie ...

Sitä on nyt sitten ohitettu keskikesä, mutta ulos katsoessa ja lämpömittaria vikaistessa ei pääse pois siitä tunteesta että nyt on aikainen syksy.  Tosin Kevätkin oli aikainen ja jo toukokuun alkupäivinä minäkin kävelin sandaalit  ja sohrsit jalassa.  Tänään mennään  alle kymmmenen asteen lämpötilassa ja vesisateessa.   Vaikka en sokerista tehty olekaan niin kyllä pitää pukea päälle goretexia, ettei turhaan itseään kesäsateessa vilusta.  Eilen vielä sain harjoiteltua  Haarapääskyn lento valokuvausta kun se epätoivosesti etsi ruokaa veden pinnan tuntumasta.  En tiedä kuinka kylmän arka haarapääsky on mutta ruokaa sillä nyt ainakin kylmän sään johdosta on vähänlaisesti tarjolla.  On oikeastaan ihme etteivät pääskyt ole jo aloittaneet paluumuuttoa Afrikaan.  Normarkunjoen vedestä tuli vihreää kun pilvet peittivät taivaan eikä sen sini päässyt väriä vedenpinnalle antamaan vaan ranan vihreät puut heijastavat lehtivihreän värin veteen.

Haarapääsky vesisteessa


Kalalokin luulisi nimestä päätellen olla vesistön asukki, mutta Noormarkussa ne kokoontuvat  koulun katolle ja nurmikoillle matoja etsimään.  Tämä  yksilö tuli meidän etupihalle pulaa mutustelemaan.


Kalalokit haravoivat naapurin nurmikon, kastematoja taisi olla hyvin saatavilla kun  ne viihtyivät paikalla  pitkän aikaa.


Linnuille olisi paikallisesti hyvinkin ruokaa tarjolla kun tuomenkehrääjäkoin toukkia perhosia roikuu tuomessa säkkikaupalla.


Räkättirastaat puun latvustossa toukkia tavoitteli mutta näihin seittisäkkeihin ne eivät ilmeiseti kyeneet tarttumaan.  Pikkulintujakaan ei paikalla ollut kupuaan täyttämässä.


Toukkia ja perhosia on paljon odottamassa lämpimäpää säätä. Varmaan tulevana viikonloppuna kun sään pitäisi lämmetä enustuksenmukaan  Noormarkussa / porissa yli viidentoista asteen niin tuomi on varmaan aivan valkoisenaan lentävistä valkoisista mustatäpläisita tuomenkehrääjä perhosista.

Eilinen sade sai aikaan kivoja ilmakplia veden pinnalle
Reippaat kalamiehet eivät pikku sadetta säikähdä

Lamboudin silta, ei tästäkään kuvasta oikein säävalokuvaksi ollut


Nainen sateessa


Tänään ulkoilaan Noormarkussa / porissa tuhruisessa , sateisessa ja kylmässä kesäsäässä.  Nyt olis hyvä kun parinpäivän aikana satais kaikki vesi pois porin taivaalta, nimittäin ensi sunnuntaina porissa alkaa iso valtakunnallinen paloleiri. Länsi-Suomen pelastusalan liitto järjestää VIKSU 2014 palokuntanuorten  leirin Porin Kirjurinluodolla 29.6.–5.7.2014.  Silloin olisi syytä poeissakin olla kuiva ja vähän lämpimämpi sää, niin kaikilla olisi mukavampaa.http://www.viksu2014.fi/


8! Leirin vierailupäivä järjestetään keskiviikkona 2.7. klo 10-20. Silloin leirille on mahdollista tulla tutustumaan. Lisätietoa nettisivuilta!

Presidentti Niinistö Poriin Viksu-leirille


 Leiri-isäntänä toimii Satakunnan Pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Pekka Tähtinen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut vierailemaan leirillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti