Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ei paha ollenkaan. ..Not bad at all. ..Inte illa alls. ..No está mal en absoluto. ..Não é mau de todo. ..Nicht schlecht...不差。 ..全然悪くない。.... ..Pas mal du tout..Не плохо вообще. ..... ..Non è affatto male. ..

Olen tässä muutaman päivän käyttänyt kamerassa Vivitar 24mm  1:2.8  MC WIDE ANGEL Ai Laajakulma objektiivia kun sillä pystyy ottamaan laajakulma lähikuvia lyhyen tarkennusetäisyytensä vuoksi.  Vivitarissa on lähin tarkennuetäisyys  merkittynakin  19 senttimetriä kun se Nikkor 24mm 1:2.8  Ai  laajakulmassa on  0.3 mwtriä  Jostain syystä digikamerasaa Vivitarin voi tarkenta alle kymmeneen sentiin.  Se on kätevä kun ei oikein tiedä mitä kuvattavaa vastaan tulee, useinmiten  kaikein mielenkiintoisemmat kuvakulmat saa maan pinnasta.  Eilen hautuumaalle kukkien kasteluun menessä , valtatie 8 pientatareella voikukat olivat kukkimisensa kukkineet ja siemenet odottivat tuulenpuuuskaa päästäkseen jatkamaan kukkienkin tärkeitä tehtävää, lisääntymistä.  Alikulun kohdilla oli kiva kuvauspaikka kun rinne oli jyrkkä ja pääsi altapäin voikukaa kuvamaan.  Ainoa haitta oli kun valtatien piantarella oli aidankaide joka jäi taustalle.   Eo Vivitar olenkaan huonosti vastavalotilanteestta selvinnyt .  Voisi oikein Jorma Uotisen sanoin todeta "ei huono"
Ei huonoa ei voi kyllä otsakelauseena käyttää kun se hukkuu  google hauissa muiden  vastaavien joukoon.   Kun kuvakulmaa vaihtoi niin ei saanut enää aurinkoa jäämään voikukan keskelleFacebookin kansikuvankin tein, vaikken kuvaustilanteessa sitä ymmärtänytkään suunnitella. Sinne nyt kelpaa huonompikin.  Suurin osa tykkää kuvista ja jutuista  rutiinilla  sen paremmin aiheeseen tutustumatta.


Tänään voisi kokeilla tuota Nikkor 24mm 1:2.8  Ai laajakulama objektiivia kun sitä niin maailmalla hekutetaan . Taitaa silti olla ettei  tietokone ruudun resoluutio riitä objektiviien paremmutta erotelemaan.


Tätä kielojen altapäin kuvaamista pitää myös vielä hioa kun ei tahdo saada tarkennusta kohdileen arvaamalla kun kieloja en ole vielä sellaisesta rinteestä löytänut miissä niitä pääsisi oikein etsimen läpi tarkentamaan.


Tänään saataa kyllä valo muuttua kun ilmatieteenlaitos lupaa pilvia Noormarkun  / porin taivalleSuomen julkinen velka suhteessa bruttokansantuotteeseen ylittää perustamissopimuksessa määrätyn 60 prosentin enimmäismäärän. Komissio on sen vuoksi laatinut asiasta kertomuksen.


http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/06/02/eu-armahti-suomen-velka-selittyy-kriisirahastoilla/20147774/12Jyrkiboy, kylvämääsi satoa aletaan nyt niittää. Sanoin jo Kataisen hallitusta muodostettaessa, kun hänen oli päästävä pääministeriksi hinnalla millä hyvänsä, että Katainen tulee jäämään historiaan tämän maan kaikkein heikoimpana pääministerinä. Kataisen ministerivuosien saldo on 47 miljardia euroa lisää valtion velkaa. Jokohan totuus alkaa valjeta muillekin.  Tosin ei tuota  velkarahaa näy täällä maakunnissa.  Kuntien kassat paistavat tyhjyytttän Hallituksen leikkauksita. Väkeä pistetään pian kunnistakin pihalle.  Kesä kolkutaa jo kovasti ja huvipuistot odotaa käviöitä.  Pian varmaan luetaan kuinka pettyneitä särkänniemet ja muut huvittelupuistot ovat  pienistä käviämääristä.  Rikaat ei näissä käy ja köyhimpiä kansalaisia kuritetaan polttoaineveron nostolla  ja muukin elämien on kallistunut harkitsemattomien  kulutusverojen nostolla.  Pian taitaa taas tulla muotiin sukulaisten mökeillä käynti, saisi ainakin yhden kerran kesässä vatsansa täyteen.  Ruoan hinta on noussut Suomessa vuosituhanteen vaihteen jälkeen 18,7 prosenttia, kun EU-maiden keskiarvo on vastaavasti ollut 9,7 prosenttia.
 Enää ei Speden tarvitsisi tehdä elokuvaa Pähkähullu Suomi. Riittää kun lukee Suomen talouspoliittisia seikkailuja EU:n jäsenmaana.
Suomi saa ylittää sovitut velkakatot, jotta se voi antaa lainaksi rahaa Kreikalle. Tuppurainen on Tappuraisen takuumiehenä. Ja kaiken takaa suomalainen veronmaksaja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti