Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 30. toukokuuta 2014

Tulee kesä kaikesta huolimatta.....Det blir en sommar trots allt .....There will be a summer in spite of everything...すべてにもかかわらず、夏があるでしょう............Там будет летом, несмотря на все ........Ci sarà un estate nonostante tutto .........Es wird ein Sommer trotz allem sein ...........Haverá um verão, apesar de tudo ...... .....Habrá un verano a pesar de todo .....

Perjantai ja viimeinen viralline koulupäivä. vähän  on harmaa sää suvivirren laulamiseen, mutta eiköhän se tunelma oikeaksi kuitenkin saada.   Eilen kävin kiireellä omenankukkia  valokuvaamassa kun oli luvattu sadetta ja omenankukat ei suurtakaan ryöppyä tarvitse kun putoavat.  Alkumatkassa vyöryi jo puhdas valkoinen  väri silmille kun orapihlajaidan kukat olivat avautuneet.  Pari päivää sitten niitä ei vielä ollut.  Musta muurahainenkin on noussut medestä nauttimaan.



Ruskea valkotäpläinen leppäkerttu.   Näitä oli muutama orapihlajan lehdillä nukkumassa




Isompia kukkakärpäsiä pörräsi enemmänkin


Isotalon puistossa omenapuut vielä olivat hyvässä kukassa vaikka kyllä näidenkin omenapuiden kukkien terälehtiä jio nurmella oli lumenomaisesti


Kukista päätellen omenasadosta voi tulla runsas ja hyvä, mikäli pölyttäjät ovat ehtineet työnsä tekemään.




Kuvailin 24mm laajakulmaobjektiivilla, teleobjektiivilla olisi tainut saada mittasuhteet erillaisiksi, penkki olisi tullut lähemmäksi.


Aiemmin on tullut valokuvattua omenakukkia yksitäisinä kohteina mutta nyt ajattelin että mukana pitää olla myös maisemaa.  Taitaa olla vähän makuasia onko tästä akvarelli aiheeksi...


Odottamatta ja pyytämättä isokoivukujan pientareella oli iso sudenkorento kuivattelemassa siipiään.


Tämä on parasta mitä suomen kesä luonto voi kuvaajalle tarjota.  Sudenkorento ja kukkakärpänen samassa kuvassa Helatorstaina.   Tästä kuvasta voi päätellä että tulee kesä kaikesta huolimatta,  vaika sää helteen jälkeen vuorokaudessa ennätyspaljon kylmenikin, eikä se kovin kaukanakaan voi olla.


Jo tulevana maanantaina sää lämpenee Noormarkussa / porissa taas kahteenkymmeneen plus asteeseean, Siloin kukat, kasvit ja ötökät voivat hyvin ja niiden kesäkiireet jatkuvat..  Nyt jo kesän pitää olla etuajassa kun minun piti käydä Koivukujan päiväkerhon takapihalla kuvaamassa marjapensaiden kukkia.  Toisin kävi kun punainen viinimarja pensas tuotti jo  raakileita.




uusia perunoitakin ollan jo syöty, tosin ruotsalaista varhaisperunaa.  Mutta jinta ei ole paha, vaikka S_marketti on kautta linjan nostanut hintoja niin ruotsalaiset varhaisperunat maksoivat vain 0.49 euroa kilo.  Voin ja ahtisillin kanssa ne eivät suomalaisia pahempia oleet.  Tänään pistän loput paistinpannulle, sipulin ja makaranpalojen kanssa, mausteeksi suola ja pippuri..


Eilen ilmatieteen laitoksen ennuste lupasi että sade  porissa alkaisi iltapäivä kolmelta, ei alkanut vaikka hämärää olikin.


Tunnin sade oli myöhässä , iltapäivä neljän jäkeen sade Noormarkuun saapui.


Sitä tässä vaan mietiskelin että kuika ahtaalle Suomen Hallitus  ja uusi valtionvarainministeri voi suomen ja sen köyhimpien kansalaisten talouden vetää  luotoluokittaja mielistelläkseen jotta ne säilytäisivät suomen  AAA luokituksen?  Mitä arvoa noilla kirjaimilla on jos kansa voi huonosti.  Muutenkaan en ymmärrä sellaist talouden kasvattamista jossa pitää ottaa velkaa jotta numerot näyttäisivät paremmilta.  Jos tuoatantoa pyöritetään velalla niin eihän sellainen toiminta voi kauanjatkua. Pitää saada asiakaan maksamaan täysi hinta ostamistaan tuotteista jos keran jotain tilaa.  En minä ainakaan saanut alennusta taimitarhasta vaikka vetosin lompakkoni huonoon tilaan, täyden hinnan maksoin.  Jos joku haluaa ostaa laivan niin miksi telakan pitää järjestää rahoitus.  Ja jollei Telakala  ole rahaa maksaa palkoja  ja materiaaleja niin  eihän sellaista toimintaa voi pyöritää..


Hyvää huomenta Pasilasta! Tänään on maan keskiosassa sateinen päivä ja myös etelässä tulee ajoittain sateita. Pohjoisessa on päivällä aurinkoista ja lämmintä. Illemmalla sateita leviää myös pohjoiseen, etelässä sen sijaan poutaantuu. -Joonas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti