Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tämä päivä aloitetaan puhtaalta pöydältä....Denna dag börjar med ett oskrivet blad ....This day starts with a clean slate....この日は、白紙の状態で起動します........В этот день начинается с чистого листа ........Questa giornata inizia con una lavagna pulita ........Dieser Tag beginnt mit einer sauberen Weste .........Cette journée commence avec une ardoise propre .... ....Este día comienza con un borrón y cuenta nueva ....


Eilen tuli todistettua se kuinka tärkeää olisi viranomaisten  selkeä ja avoin ja peitelemätön  tiedottaminen .  Pariviikoa stressasin aivan turhaan sen vuoksi kun sain kutsun Porin työllisyyden  kuntakokeilun toimistoon tekemään ja  keskustelemaan akvitoinnista.  Jos Työ- ja elinkeinotoimiston virkailija olisi maininut puhelimessa että tämä on  vapaaehtoista eikä se vaaranna työmarkkinatukea. Jos vielä  kutsussakin olisi lukenut, Teidät on kutsuttu vapaaehtoiseen Akvitointi keskusteluun.   Tällöin asiaan olisi suhtautunut vapautuneemmin eikä verenpaine olisi turhaan noussut.

Porin seudun Kuntakokeilun toimisto Teljänkatu 5  Pitää muuten soittaa ovikelloa että pääsee sisälle


Työvomatoimiston ja kuntakokeilun välillä ei ole muuta yhteistyötä kuin se että työkkäristä lähtee sähköinen tieto  siitä kuka heidän mielestään on oikeutettu kuntakokeilun palveluihin.  Mitään muuta kuin nimitiedon ei kuntakokeilun virkailija saa.  Ei edes sitä mitä työtä on hakemassa.  Kaikki pitää aloitaa alusta kun kuntakokeilun palvelujohtajalla ei ole mitään tietoa asiakaasta.  Samat asiat pitää kertoa moneen kertaan eri instanseissa  intimeteetti suojalain johdosta.  Jos työvoimaviranomainen haluaa siirtää työttömän  pois omilta kirjoitaan toiselle taholle ,  niin kyllä pitäisi olla tiedotus avoimempaa ettei  turhaa aikaa kuluttettasi väärien ennakkoluulojen korjaamiseen.  Ensiksi ennenkin  olisi voinut alittaa keskustelun olisi  pitänyt allekirjoitaa suostumus yhteistoimintaan ja siinä tapahtuvaan tietojen vaihtamiseen ja käyttöön porin seudun työllisyyden  kuntakokeilussa.  Samalla olisi tullut suostuttua siihen että -työkykyni ja työmarkkinavalmiuksieni arvoimiseen ja edistämiseen; - sen selvittämiseen, millaisia työhönsijoittumis-, koulutus tai kuntoutuspalveluja tarvitsen ( palvelutarpeen kartoittaminen); - työhön, koulutukseen tai kuntoutukseen liittyvien toimenpiteiden suunitteluun ja järjestämisee.   Suostumus olisi koskenut myös sellaisia terveystietoja, jotka ovat väklttämättömiä, kun arvioidaan työllisttymistäni ja työkykyäni  sekä mahdollisuuksiani osallistua työllisttämistä parantaviin palveluihin.  Kyllä yhdellä istumalta tuntuu liian byrokraattiselta.  Kyllä keskustelun olisi saatava aloitaa ilaman sitoutumista mihinkään josta ei ole mitään etukäteistietoa.  Kaiken vänkäämisen jälkeen pääsin  kuntakokeilun palvelujohtajan kassa yhteisymmärykseen siitä ettei Työllisyyden kuntakokeilulla ole minulle mitään anettavaa.  Joten tänään elämä minun osaltanin  alkaa taas puhtaalta pöydältä, kohti uusia vapaita seikkailuja.

Porissa oli hieno , kaunis, Aurinkoinen päivä, kauppatorin lämpömittari näytti  puoli kahdeltatoista  + 12 astetta lämmintä.  Kaunis sää ei kuitenkaan ollut houkutellut torille paljon ihmisiä


Sain pienen juorunkin kuntakokeilu toimistosta,  Porin Työ- ja elinkeinotoimistoa ajetaan alas, enää ei uusia työntekijöitä rekrytoida, palkata poistuvien tilalle.

Porin kauppatori tiistaina 6.5.2014 kello 11.36


Ojalan lihapiirakat maistuvat aina porin kauppatorilla,  näytti siellä perusumalaiset ja SDP tekevän EU_vaali markkinointia, en poikennut  tentaamassa. 






Yksinäinen varpunen sirkutti torinkulman vaahterassa, seuraa ei vaan nälynyt ei kuulunut



Takki oli  sen verran tyhjä  työkkäri asiopden  hoidosta että poistuin poriata jo kell 12.15 porinlinjoen linja-autolla. Sitä ajoi jotain itäeuroopan kieltä puhuva autonkuljettaja





Esko Juhani Hirvonen Työvoimaministeriössähän noita kaikkia idioottimaisuuksia kehitellään. Koko pulju pitäisi lakkauttaa ja kaikkien aikojen typerin työvoimaministeri Ihalainen heittää helvettiin.



Teuvo Vehkalahti   Ps. Ihalaisella ei ole ministerin kykyjä, vaikuutakin siltä että hänellä on palkkio virka "hyvästä" ja pitkäaikaiseata SAK:n johtamisesta . Hyvä suoritus kirvesmieheltä, on päässyt ylemmälle oksalle yhteiskunnassa SDP:n tukemana. Työntekijät ovat varmaan eri mieltä "hyvästä" toiminnasta SAK:n ja sen jäsenien saamista neuvottelutuloksista...



http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194899618886/artikkeli/pienia+maastopaloja+mikkolassa+ja+noormarkussa.html


ABB aloitti yt-neuvottelut 20 työpaikasta Porissa

SATAKUNTA 2









Europäättäjät ovat onnitelleet itseään kriisitoimien onnistumisesta ja siitä, että kriisimaita jo "irtautuu tukiohjelmista". Nämä ovat outoja onnitteluja, sillä yhdenkään kriisimaan tukirahoitus ei ole päättynyt eikä yksikään kriisimaa irtaudu rahoitustuesta omilleen vuosikausiin.

         http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/05/07/kriisimaiden-tukeminen-jatkuu-vuosikymmenia/20146388/12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti