Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 12. toukokuuta 2014

Pitäisikö tänään käydä pihalla?...Bör gå i trädgården idag? ...Should go in the garden today? ...Debería ir en el jardín de hoy?..今日の庭に行くべきでしょうか?......Если пойти сегодня в саду? ......Dovrebbe andare in giardino oggi? .........Sollte in den Garten gehen heute? ... ...Devrait aller dans le jardin aujourd'hui? ...

Eilen laiskotti koko päivä niin paljon etten käynyt ollenkaan ulkona katutasossa. Kurkun tainta kävimme parvekeella ulkoiluttamassa, mutta ei sekään siellä tykännyt vielä olla.  Tosin se oli kaikkein pienempi kasvi kun sitä oli helpompi kuljetaa.


Niin hämärä äitienpäivä oli pitkälle iltapäivään ettei  hyväkään valovoima oikein riittänyt.  Olisin hallunnut saada kyllillä jaetun  äitienpäiväorvokin  ja ulkoilemaan tuodun kurkuntaimen kanssa.


Ei ole kovin häävisti jakasanut  puolentoistaeuron narsisikaan.  Tämän viikon 20 loppupulella pitäisi Noormarkussa / porissa yöt lämmetää yli viidenasteen ja päivälläkin voidaan silloin päästää liki viittätoista astetta.  Silloin varmaan istutuskasvitkin alkavat voimaan pihalla paremmin.


Yön aikan oli kurkkuihin avautunut lisää kukkia.  Niin pikiäkin ne jo ovat että kyllä pitäisi saada ne pian ulos siirettyä. Tomaatin traimista ei voi oikein mitään mainita kun ne kasvavat kovin vaatimattomasitiManradiinipuu  kavaa myös kovin rauhalliseati. Sirkkalehdet kääntyvät kohti valoa ja niiden juuressa on vasta ihan pienet, uusien lehtien alut.  Liian märkäkin sen mulata on näämmä ollut kun pinnalle on tullut hometta.  Se taitaa johtua siitäkin että laitoin  taimen juurelle vähän greencare luomulannoitetta. Orgaaninen kivennäislannoite  NPK 4-1-2 sisältää kavintarvitsemia hivenravinteita (lue kanankakkaa)Kyllä  manradiinipuu kasvanut on kun 25.4.2014 se oli löydettäessä tämän kokoinen

Eilen jo ihmettelin miksi aika kuluu  vanhemmiten niin nopeasti.  Kun kaivoin kamerakaapin periltä Nikon Coolpix 5400 kameran niin tuntui että siitä ikuisuus kun olen sen ostanut.  Mutta ei se olle vasta kuin 11 vuotta vanha..  Tänään on liputuspäivä kun meidän vanhin poika Niko täyttää tänään 31 vuotta.  Virallisesti tänään on  208 vuotta sitten syntyneen fennomaani  J.V.Snelmannin syntymäpäivä.  Ihme kun EU ei ole kieltänyt  J.V Snelmannin liputuspäivää eu vastaisena.  Voisihan  Snelmannin ajatusmaailmaa  verrata nykyaikana perusuomalaisiin ja heidän puheenjohtajaansa Timo Soiniin....


Toukokuun 12. on syntynyt poikkeuksellisen paljon älykkäitä, luovia, vahvoja ja muuten merkittäviä henkilöitä. Tässä heistä muutama:
* Kustaa Vaasa (1496)
* August II Väkevä (1670)
* J. V. Snellman (1806)
* Florence Nightingale (1820)
* Otto (Annen isä) Franck (1889)
* Katherine Hepburn (1907)
* Juhani Peltonen (1941)
* Eric Singer (1958)
* Emilio Estevez (1962)
* Paul d´Amor (1967)
Tänään täytyy kyllä käydä oikein katutasolla ulkoilemassa.  Oikeastaan oli pitänyt käydä jo paljon aikaisemmin aaamulla kun vielä oli pisaroita  niissä vähissä kuikissa mitä pihassa on.  Tälläinen sää on paras kasvi valokuvaussää kun ei ole liian  kirkasta.  Kirkkaassa pivän valossa  valkoiset kukat ylivalottuvat helposti. helposti.  Vesipisarta taas tuovat muuten tylsään kuvaan eloa.

Markku Mäkelä Eväät sitten mukaan. Noormarkussakin on ollut joitain kovasti liikkuvia hoikkia ihmisiä, ovat vanhemmalla iällä saanet alzheimerin taudin. Ihmiselle tulee pitkässä rasituksessa aivoihin jokin ravintopuutos joka sitten sairastuttaa, näin olen asian päätellyt.Vanha kepu puoluetoveri Kulmalan Markku oli käynyt Äitienpäivän kuluttamassa kaloreita.
Tänään 75 kilometrin pyörälenkki Harjakangas Kullaa ja myöntöjäntietä 945 Lassilaan reitillä 2700 kaloria

Tiivistäen ihmisen järjettömyyttä kuvaa: Omien taitojen tai mahdollisuuksien yliarviointi niin, että siitä aiheutuu itselle haitaa tai jopa vaaratilanteita.  yliarviointi voi johtaa oman terveyden laiminlyöntiin.  Markkukin oli yhtä hyvin vain jätää syömättä 2700 kilokaloria kuin pyöräillä liikenteen seassa turvattomasi.

2 kommenttia:

  1. Good morning. Beautiful images! I also like to have a lot of plants at home.

    VastaaPoista