Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Pieni huoltokatko? Valovoimaa testaamassa..... Small maintenance break? Brilliance testing a.....小さなメンテナンスブレーク?ブリリアンスのテスト.........Небольшой перерыв обслуживание? Brilliance тестирования ...........Piccola pausa di manutenzione? Brilliance test di un .........Kleine Wartungspause? Brilliance Testen ein ..........Petite pause d'entretien? Brilliance tester un ...... ....Ruptura mantenimiento Reducido? Pruebas brillantez a ..........Små underhålls paus? Glans testa en .....

Taas  Porissa DNA:n nettiyhteys pätkii, onko kyseessä  huoltokatko, ei ainakaan luulisi että tällä eilisenpäivän sateet olisivat nettiliikenettä hidastaneet kun ei Noormarkussa  / porissa edes satanut.

Mikkelissä on vähän enemmä vetta satanut.

 Yle Sää

Huomenta! Edellisen vuorokauden aikana Mikkelissä on satanut yli 50 mm vettä. Pitkäaikaisten tilastojen mukaan koko toukokuun sademäärä on keskimäärin n. 40mm. Toni


Se hyöty netin tökkimisestä toki on että tuli näppäimistö puhdistettua.   Joku surfaa netissä voileipä kädessä ja näippäimmistö oli leivänmuruja täynnä.

Eilen Noormakussakin oli harvinaisen pimeä loppukevään päivä kun synkkä pilvi peitti koko porin taivaan  Siksipä tein taas löytöretken kamerakaappin ihmeelliseen maailaan.  Sieltä löytyi  Tokina AT-X  SD  80-200 mm 1:2.8  teleobjektiivi.   Vähän laisesti olen sitä käyttänyt kun se on käsitarkenteisena rauhallisen, hätäilemättömän valokuvaajan objektiivi.  Kun on hyvä valovoima, jää  syväterävyys alue suppeaksi hämäräsää valokuvatessa.  Heti piti testikuva ottaa, mainosa autolehti oli jäänyt sägynpeitteen päälle ja ikkunasta tuli päivänvalo vastavalona, käsivara  aukko 2.8  200mmVähän on tokina pehmeäpiirtoinen, mutta trvitseeko aina kaiki kuvat veitsenteräviä ollakaan.  Olen viimepäivinä lukenut psykologian emeritusprofessori   Markku Ojanen:  Tunne vai Järki , Polkuja viisaisiin valintoihin.  Kirjan 5. luvussa,  Itsensä toteuttamisen myytti  " Itse etsimässä"  Markku on kirjoittaut " Usein tuntuu siltä, että  ne, jotka ovat ainakin ulkopuolisen mielestä saaneeet hyvin vapaasti toteutaa itseään (taiteilijat) ovat kaikkein kriittisempiä tulostensa suhteen."   Löydän kyllä tuosta itseni vaikken varsinaisesti taiteilija olekaan, vaatimaton valokuvaaja vainen.


Tuomet oliva jo hyvällä nupulla Äitienpäivän korvilla, muta sitten yöpakkaset palasivat ja  kaikki kasvu vapaassa luonnossa tyrehtyi.  Viikonlopuksi on luvattu jo yli kahdenkymmenen asteen lämpötiloja niin kyllä tuomen kukat varmaan silloin aukeavat.  Samaa  virhettä en tee mitä  Markku  teki  jo Vappuna kun otti tuomen oksan sisälle testatakseen aukeaisivatko tuomen kukat sisällä lämpimässä.  Kokeilu tuotti tuomenkehrääjäkoin invasion ja siitä ei Markku kehuja saanut

Tomenkukat ovat hyvällä nupulla  Noormarkku 13. 5.2014


Pihlajan nuput ovat myös viittävaille auki


Koko päivän taivas oli harmaa, vasta itapäivällä, joskus viidenjäkeen taivas vähän selkesi.


Hämärällä säällä hyvävalovoimaisella objektiivilla kuvatessa  pitää varmaan poimia yksityiskohtia valokuvaan kun syväterävyys alue jää  pienksi.


Nyt oli rentukat kasvaneet sellaieenkin paikaan jossa sai veden pinnan niiden taustaksi.  Sen verran oli tuulta että ei olisi tainnut jalustakaan autta terävien kuvien saamiseen rentukun huojuvista  kukista


Homo sinisorsa pariskunta  oli palonnut Myllykoskelle mutta jossain rauhallisessa paikassa ne kuukauden ovat olleet kun nyt olivat kovin arkoja valouvaajan saapuessa paikalle.


Uros kirjosieppo koivun oksalla


Viherpeippo uros  lehtikuusen oksalla,  Ei olisi tainnut tällä säällä saada automaattisäätöiselläkään objektiivilla tämän kummempaa kuvaa viherpeiposta tuossa maisemassa.Eilen katselin ja kuuntelin puolikorvalla puoluejohtajien EU-vaali tenttiä,  Muuteen en niin  kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta se vähän ihmettyttä että kaikki olivat yksimieliseti samaa mieltä Ukrainan tilanteesta,  että siitä ei saa tulla taloudellista tappiota., ihmisten turvalliasuudella ei niinkään  ole väliä.  Jos Venäjän aiheuttamia kriisejä ratkotaan näin niin mitenkä Suomen poliitikot luulevat Suomen selviävän jos meille tulisi samanlainen konflikti tilanne Venäjän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti