Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 9. toukokuuta 2014

Mennyt on kevääni pitkä synkkyys...The past is the long darkness of my spring ...Det förflutna är det långa mörkret av min våren...過去には、私の春の長い闇は......Прошлое давно тьма моего весной .......Die Vergangenheit ist die lange Dunkelheit meiner Feder .......Il passato è il lungo buio della mia primavera ... ...El pasado es la larga oscuridad de mi primavera .......Le passé est long ténèbres de mon ressort ...

Nyt on elämä taas mallilaan, en enää  viime yönä nähnyt painajaista kuntouttavasta työtoiminasta jossa nypläsin  Raumalaisia pitsejä  muiden vanhalta viinalta haisevien, resuisten  miesten kansssa, eikä musta korpikaan istunut orella työntekoa vahtimassa.  Tänään harmaa päivä mutta maa on yöllä kostunut ja etupihan nurmi  vihertää.  Aamu kahdesalta ulkolämpötila oli jo päälle  plus 8 astetta.  Vähän on vielä kelataisia laikkuja mutta jos nyt yöpakkaset väistyvät Noormarkusta  / porista niin kyllä taitaa vihdoin kevät muuttua kesäksi. Kavitkin tykää kun vetäsataa.


Tuota kokokommuksen elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren, Suomenvaltion puolesta tekemää ostotarjousta Sakasalaisen   Meyer Werftin telkan   kanssa Turun telkasta  ( lue tukipäätöstä) en oikein ymmärrä muuna kuin kokomuksen puheenjohtaja kilpailuun liiityvänä tempauksena.  Turku on Raumaa paremmin menestyvä kaupunki eikä se kaadu siitä vaikka telakka loppuisi ja sen 1300 henkeä irtisanottaiiin.  Rauman telakka olisi saanut töitä jos sitä olisi tuettu ja sillä olisi ollut suurempi merkitys työllisyden kannalta kuin tämä suuniteltu osto telakasta jolla ei ole  uusia tilauksia tiedossa.   Muutenkin ihmetyttä mitenkä Valtio voi olla ostamassa  ulkomaisen yrityksen kanssa jotain teollisuustoimitaa, kun se on jo kaikki omat tehtaanssa kotimaassa myynyt.  Tässäkin tapauksessa Suomen valtion rahat menevät Saksaan eikä se ole sen parempi ratkaisu kuin se jos rahat olivat meneet Korealisille. Friedich Nietzsche jo sanoi ECCE  HOMO kirjasaan: " Niin laajalle kuin Saksa ulottuukin, se turmelee kultuurin.-"


Vaika harmaa päivä onkin niin elämään auriko paistaa liki täydeltä terältä. Mieli ymmärtää sen että harmauden jälkeen luonto viekistyy kun saa virkistävää, raikasta  sadevettä taivaalta.
 ,

Eilen kävin valokuvaamassa rannan rentukoita Vivitar 24mm 1:2.8 AI laajakulma objektiivilla. Tarkitus oli saada keltaiset rentukat sinstä vettä vasten kuvattua.

Noormarkunjoen vesi oli kuitenkin noussut edellistä päivää korkeammalle, enkä kävelykengillä päässyt sinne mihin olin suunnitellut meneväni.


Toissapäivän tuosta vielä pääsi pikkukengilläkin yli


Jotain sellaists suunittelin että rentukat olisivat isona etualalla ja taustalla näkyis jotain kaunista maisemaa.  Nyt kun en päässyt joen keskiuoman yli, tuli pään vaivaa siitä mitenkä toteutaisiin ideani.


Urheilukentän puoli ei ole mitenkään kaunis, vielä olisi porin kaupugin puistotyntekijöillä paljon peratavaa risukoa


Kaikki kukat kääntyvät kohti aurinkoa, niin rentukatkin
Herras miehenä en ole tottunut saappaita käyttämään, mutta kyllä seuraavalla kertaa pitää kumisaapaat jalkaan laitaa että päsee rantavedestä rentukota kuvamaan


Haluaisin sellaisen kuvan jossa kukan kukka on katsojaa kohti kääntyneenä ja taustalla vesi välkehtisi


Tämä on jo aika kiva jollei taustalla häämöttäisi sinininen muoviputki.  Myllykoskelle oli joskus Noormarkun ollessa itsenäinen, asntaa valot.  Säähkökaapelin muovioutket jo kaivetiin maahan mutta kesken se jäi eikä kukaan ole ylijäämä putkia siivonnut pois.
Kaikkea mauttomasti toteutettua on rannoilla.. Myllykoskesta saataisiin hieno kun kaupunin vähän panostaisi.  En ymmärä mitä sujelemista myllykoskessa on kun se ei ole alkuperäinen ja luonnonmukainen ollut vuosisatoihin.  Vielä 1950 luvun alkupuolella myllykoskella on ollut  vanhoja myllyjä.   Myllykosken seudun nimkin on ollut Myllykylä.  Kaikenkaikiaan  siellä on ollut 7 myllyäNämä rentukat kvasin jo selaisesta kohtaa koskea että jos vaimo tietäisi niin ei varmaan olisi enää mitään asiaa koskelle
Kamerakaapista löytty Nikon coolpix 5400 pokari jossa näyttö on kääntyvä, sillä voisi olla parempi rannan rentukota valokuvailla kun sillä näkisi tarkentaa eri kuvakulmista.  Nämä valokuvat  otin siten että asetin manuaaliobjektiivin arviolla etäisyyden ja järjestmäkamera hoiti valotuksen.Viime kesänä suuniteltiin Markun  kanssa miltä Myyllykoski näyttäisi jos siihen rakenettasiin  suihkulähde


  • Liisa Forsberg Upeita kuvia tuumasimme yhdessä ukon kanssa.


  • Tohtorille.fi Kiitos Teuvo, hienoja kuvia.


  • Minun mielestäni ei mitään teollisuustuotanto eikä varsinkaan energiatuotanto pitäisi tukea, se edistää sähkön kukutusta, ei säästöä.  Eikä energiatuotannon tuki tuota edullisempaa sähköä kun energiantuottajalla ei ole paineita kehitää edulisempaa tuotantotapaa..


  • EU-alueen energiapolitiikka on sekaannuksessa. Uusiutuvien energialähteiden tuki- ja veropolitiikan takia energiateollisuus on muuttumassa toimialaksi, jossa kaikki investoinnit ja tuotanto ovat jollain tavalla tuettuja. Loppujen lopuksi asiakkaat maksavat liikaa ja tietyt tuottajat saavat vähemmän…  • 1 kommentti: