Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 8. toukokuuta 2014

Etätöitä kotoa käsin, ei ole tainnut ihan tupakantumpista syttyä...Work remotely from home, does not think like a cigarette ignited ...Arbeta på distans från hemmet ...Trabajar de forma remota desde su casa....从家里远程工作......自宅からリモートで作業.......Работа удаленно из дома ........Lavorare in remoto da casa .......Arbeiten von zu Hause aus der Ferne ... ...Travailler à distance de la maison ...

Eilen kuvailin  ikkunasta mustarastasta  etupihalta kun se siihen oli pyrähtänyt.  Räkätit ja naakat etupihan nurmea ovat jo peranneet mutta mustarastasta en siinä vielä ole nähnyt kävelemässä, vaikka  aivan lähiynpäristössä se on aiemmin lentänyt.  Etupihan nurmikko ei vielä ole ajettavassa kunnossa mutta linnuile siitä näytää löytyvän naposteltavaa. Ainakin kun oikein tarkaan katsoo.


Kamerassa oli lintukuvauksen johdosta pitkä superzoom objektiivi, Sigma 120-400mm jolla saa kuvattua vähän pitemmältäkin.  Iltapäivällä  kello yhdenj älkeen   nousi savua Laviantien varressa olevasta orapihlaja aidasta.  Säästömarkussa  tehtiin jotain katto huolto töitä ja ihmettelin miksi tervapata maassa savuaa.  Kyseesä ei kuitenkaan ollut tevapata vaan orapihlaja aidan keskellä oleva puunkanto oli syttynyt tuntemattomasta syystä palamaan.Noormarkun VPK:n saapuessa paikalle oli savunmuodostus jo vähentynyt.  Joku talon asukas taisi ämpärillisen vettä kannolle kaataa.


Satakunnan Kansa uutisoi  verkkosivuillaan pienistä maastopaloista Porin Mikkolassa ja Noormarkussa.  Valokuvaajan piti heti tarttua toimeen ja lähetää kuva Noormarkun maastopalosta Satakunnan toimistukseen.  Näin tuli tehtyä oikein varsinaista etätyötä  kun kotoakäsin, ikkunasta otin valokuvan  200 metrin päässä  olevasta kohteesta.

Vaikka maastopalo  oli sinänänsä vaarattoman oloinen niin kyllä palokunnan oli hyvä käydä paikalla varmistamassa ettei kanto jää kytemään.  Noormarkussa / porissa  ei ole kesän aikana liiemmin satanut ja maasto on todella kuivaa, ei tarvitse kuin heitää autonikkunasta tupakan tumppi niin maastopalo syttyy yllätävän helposti.


Ei ole tainnut ihan tupakantupista tämä kanto syttyä...


Noormarkun urheilukentällä, avantouimareiden saunan takana on nuotiopohja, onneksi joenrannassa on maa kosteampaa.


Muutenkaan ei kotipihaa edemmäs tarvitsisi lähteä valokuvaamaan.  Eilen aurinko paistoi piliviharson läpi  eikä ollut kovin lämmin.  Kartanomehiläinen kuitenkin tullut jo voikukille.  Tämä on varmaan sama yksilö joka jo viimekuussa kävi meidän parvekeella, narsisseissa.  Päättelen tämän  siitä että  kartanomehiäisen lentoreitti  on parvekeen kautta.  Se ei enää pysähdy narsiseihin kun maantasolla on herullisempaa satoa.


Kyllä pitkällä lintuputkella  saa mehiläisiäkin valokuvattua vaikka lähin tarkennusetäisyys on  1.5 metriä


Tämä kartanomehiläinen ahertaa yksin, mutta sillä on hyvä apaja kun takapiha antaa etelään ja vähäinenkin auringon paiste lämmitää seinanvierustan lentolämpötilaan.Mylykosken linnunpöntöön on tulosaa asukas. Sinitiainen sinne kaavailee muuttavansa.  Vielä ei kirjosieppoa ole näkynyt niin saataa olla että sinitiainen ehtii munia pöntöön ennenkuin  kirjosieppo tulee ja häätää sen sieltä pois.


Paikoin ihan kesän tuntua vaikka vielä on Noormarkussakin ollut yöpakkasia


Olin vähän myöhään liikeellä ja rantasipit olivat rauhoittumassa päivä levolle.  Muutamaa lentokuvaa pääsin yrittämään.


Oikeasta silmästä näköhavainto kulkee vasemman aivopuoliskoon, takaraivolle.  Sieltä on aika pitkä matka hermoratoja pitkin oikeankden etusormelle joka kameran laukainta painaa.  Pitää ottaa vähän ennakkoa, muttei liikaa...


Sopiva ennakko on hyvä kun lintu  on kokonaisena kuvassa, suljinnopeus taisi vielä olla liian hidasNo ompa tässä nyt vielä koko pitkä kesä aikaa opetella ottamaan  lentävän linnun kuvia
Nyt alkaa varmaan kesä, kymmenen päivän sääennuste näytää ettei  enää alle plus viidenasteen  pudotaisiin  yölläkään.   Varma kesän merkki on se  kun kaupunki on alottanut nurmikon leikuun .  Eilen näin haarapääskyn  Noormarkun urheilukentän  punaisen tartanin päällä lentävän, kuvattua en sitä ehtinyt. mutta nähty on...
Työvoimaviranomaisen aiheuttama stressi on helpottamasa.  Pariviikkoa  verensokeriarvot olivat aamuisin  7- 8 mmol,  tänä aamuna enää 3.5 mmol:lia .  Ja nyt kun voi pikkuhiljaa aloittaa puutarhan siirtoa parvekeelle niin voiko elämä tämän paremapaa olakaan..

1 kommentti: