Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Aika täydellinen kesäpäivä...Time perfect summer day ...Tid perfekt sommar dag ...Tiempo perfecto día de verano...時間完璧な夏の日........Время идеальный летний день ........Tempo perfetto giorno d'estate ........Temps parfait journée d'été ... ...Zeit perfekten Sommertag ......Tempo perfeito dia de verão ...

 Voiko todelisuudessa näin täydelisttä ollakaan.  Yöllä on satanut vettä, luonto sai virkistystä helteitten jälkeen.  Nuorempana juuri tällainen kesä oli hieno kun päivät paistoi ja yööllä satoi.   Vielä on asfaltinpainanteissa pienet lätäköt, mutta kyllä nekin pian kuivuu,  jäljelle jää vain kellertävä siitepöly raina.Tuomi on jo pudotellut kukkiaan eikä se varmaan enää montaa päivää kukassa pysy


Ahomansikka voi parvekelaarikossa hyvin ja näyttäisi jo pini marjan alku olevan.  Neljä masikaa tarvitaisiin että jokainen perheenjäsen saisi maistaa omansa.


Pilvet ovat poistumassa Noormarkun / porin taivaalta ja ulkolämpömittari näytää nyt aamupäivällä yhdeksänaikaan reilua kahtakymmentä astetta, + 20.3  Taitaa sään puolestä tästä sunnuntaista tulla täydellinen päivä.


Eilen hautajaista kotiin palatessa tuli kiva uloinen yllätys kun Rauno ulkoilutti hienoa ikäämpää avoautoa.  En yleensä lapsia kuvaa kylillä kulkiessani mutta tässä kohtaa  kaksi aikakautta, niin arvelin  ettei kukaan vanhempi pahastu.Sinivalkoinen Mercedes Benz typ 230 Cabriolet  W 143 1937 - 1941Noihin aikoihin on tainnut rengasrikot olla yleisiä kun auto on varustettu kaksilla vararenkailla.   Muutoin taitaa olla melko täydellinen museoajoneuvo.  Vain pölykapselit puutuvat..


Valkoinen  avo MG  1965-1970
Noormarkun kirkon alttari


 • Tarja Koivisto Kyllä kotikirkko on aina kotikirkko.

 • Ritva Kuusisto Os Hurttasalo Tuossa kirkossa oolen päässyt ripille v -72 ja v. -82 sanoin tahdon, vaikka olinkin jo muuttanut pois Noormarkusta.

 • Irma Riippi Noormarkun kirkko on ihana ja siihen liittyy paljon minunkin elämäntapahtumiani!

 • Riitta Ranne Samoin minun elämäntapahtumiani: ripille pääsy, avioliittoon vihkiminen, lasten konfirmaatiot, vanhempieni hautaan siunaamiset.

 • Kipa Koskela Riitta, samat tapahtumat myös minulla

 • Mervi Tervaselkä 20 v sitten tahdoimme ja sen jälkeen liiankin usein jätetty rakkaille jäähyväisiä tuon alttaritaulun luona

 • Tänään pitää käydä katsomassa on ampiainen saanut rauhassa rakentaa pesää huvimajan katoon.  Alkuviikosta se oli yhden työpäivän jälkeen  tämän kokoinen. • Kirsti Kaarina Ahonen Tulossa mahtava ampparikesä partsilla vahdittava tarkkana etteivät ampparit löydä entistä pesäpaikkaansa sillä muuten saa kissa nenänsä kipeäksi 
 • En ole Kekkosen jälkeen äänestänyt enkä äänestä kun kaikki muut äänestää väärin!


 • Ei kaikki elämän vaiheet pelkää juhlaa ole:
 • Olin iltavuorossa keikalla eräässä dementiakodissa. Edellisenä päivänä sinne oli tullut uusi asukas. Päälle kahdeksankymmentävuotinen mies. Lähimuisti oli pahasi kadoksissa kuten myös joitakin liikunnallisia taitoja. Hän oli pärjännyt kotona lastensa ja kotihoidon turvin kunnes tammikuussa terveys romahti. Hän joutui/pääsi Puolarmetsän sairaalaan, jossa makasi sitten muutaman kuukauden kunnes omaiset saivat hänet tähän erittäin tasokkaaseen hoivakotiin.
  Tämä uusi asukas orientui ihanan nopeasti uuteen kotiinsa. otti kontaktia muihin asukkaisiin. Hänen liikkumisensa oli kuulemma kovin heikkoa kerrottinn Lähettävästä sairaalasta . Se ei kyllä pitänyt paikkaansa sillä rollaatorilla ja hoitajan moraalisella tuella mies kulki selkä suorana ja vakaasti. Itsetunto koheni kerta kerran jälkeen.
  Tänä iltana autoin häntä vuoteeseen menossa. Autoin wc:hen pesut ja vaipat ym.. Kun kaikki oli valmista ja olimme lähdössä vuoteeseen, hän rollaatorilla ja minä tukena, hän yht`äkkiä vaipui maahan ja vaikersi." Minä en halua vyötä. Melkein tukehduin viimeksi. Minä en halua mitään vyötä."
  Minulla meni häpeäkseni hieman aikaa ennekuin käsitin tämän vanhan miehen tuskan. Hänet Puolarmetsän sairaalassa käytetään yhä magneettivöitä, joilla niitataan ihminen selällään sänkyyn. Vyö lukitaan avaimella. Vanha dementiasairas, hätääntynyt ahdistunut ihminen lukitaan sänkyyn, jotta hän ei sieltä yksin lähtisi ja kaatuisi/eksyisi,.... Tämä on yhä hoitoetiikkaa. Törkeää ja ihmisarvoa alentavaa ja kauheaa tuskaa tuottavaa.
  Olen niin järkyttynyt tämän vanhuksen tuskasta, että tämä yö kyllä menee valvoessa.
  Kun kymmenisen vuotta sitten tein harjoitteluni Puolarmetsän sairaalassa niin minulla oli tällainen magneettivyörouva. Heitä oli muitakin.
  Tämä rouva ei suostunut vaippoihin vaan halusi öisin vessaan ja sen takia hänet lukittiin yöksi vöihin. Hän kuoli hyvin pian tämän vöihin sitomisenpäätöksen jälkeen. Hän ei enää suostunut syömään eikä juomaan. • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti