Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pikkutukkikärsäkäs on kärpästä pienempi. tiukkapiponen opettaja ....Hylobius pinastri birds is smaller.Straight-laced teacher ....Hylobius pinastri fåglar är mindre..Hylobius pinastriの鳥が小さくなっている.......Hylobius pinastri птицы меньше .......Uccelli Hylobius pinastri è più piccolo ........Oiseaux hylobius pinastri est plus petit ..... ....Hylobius pinastri Vögel ist kleiner ....

Tämä pääsiäisviikon  alkupuoili on vähän toimeton, ei oikein saa hyvää valokuvausintoa päälle kun odottaa työvoimaviranomaisen soittoa.  Tänään se pitäisi tulla.  Tämä systeemi vaan on jotenkin ahdistava.  Eihän sillä ole töitä tarjolla mutta jotenkin tämä vahtiminen ja kyttääminen  saisi jo loppua.    Olo on vähän kuin tuolla Pikkutukkikärsäkäällä jota iso raatokärpänen tarkkailee.  Koko päivä on tuskallinen kun ei yhtään tiedä koska soitto tulee.  Aivan hullua tämä ahdisteneisuus on, eihän kukaan lankoja pitkin pääse kuin verbaalisesti  moittimaan.  Toukokuussa asiat saattavat olla jo paremmin.  Toukokuussa siniset Lemmikitkin kukkii ja nillä vierailee kaikenkokoisia siivekkäitä mettä imemässä.

Pikkutukkikärsäkäs on paljon kärpästä pienempi
Nämä makrovalokuvat olen ottanut kymmenvuotta vanhalla Nikon D 200 kameralla ja Sigma 70mm 1:2.8 macro objektiivilla

Aurinkonen sää tekee vaaleansinisten Lemmikein kuvaamista vähän hankalaa kun hyönteiset jotka niillä vierailevat on yleisesti ottaen tummia. Kukan ylivaloittuminen on pikemminkin sääntö kuin poikkeus.
Pikkutukkikärsäkäs on ahkera, pieni noin kaksimilliä pitkä pölyttäjä.  Viimevuoden toukuun 28. päivä oli otollinen niiden valokuvaamiseen, aurinkom paistoi eikä tuuli huojuttanut kukkia.  Lemmikit ovat aika matalia kasveja  enkä viitsi jalustaa alkaa viritää.  Käsivaralta on ihan hyvä makrovalokuvata kun silloin pääsee joustavasti siirtymään kukalta kukalle.  Housun polvet kyllä on kovalla kulutuksella kun kaikkein pienempiä otuksia valokuvaa.


Pikkutukkikärsäkäätkin lentää kukalta kukalle. Sen siivet ovat peitinsiipien alla ja tarkailemalla oppi havaitsemaan koksa se lähteee lentoon.  Ensin avautuvat peitinsiivet.


Pikkutukkikärsäkään siivet ovat ohuiden varsien päässä


Pienen hyönteisen lentoon ähtö tapahtuu silmänräpäysessä joten makrovalokuvaajan astit pitää olla terävät ja niopeat.  Silmän havaitsema liike pitää käskyttää hermoratoja pitkin   kameran laukaisunapilla lepäävälle etusormelle joka käskyn satuaan painaa nappia ja naps kusassa on lentävä ötökkä tai sitten ei.  Ei saa olla liian nopea eikä hidas vaan aivan oikea-aikainen.


Kaiken lisäksi tässä on täysin luonnon armoislla kun ei mitenkään pysty olosuhteisiin, säähän, valon tai ötökän toimiin vaikuttamaan.


Minun valokuvani ovat luomuja, en juurikaan jälkikäsittele kuviani muuten kuin rajaamalla, kuva-alaa pienetämällä saa kohdetta suurenettua.

Juurikaan tämän parempaa lentoonlähtö makrovalokuvaa pikkutukkikärsäkäästä  ei taida luomukonstein saada.


Makrovalokuvatessa syväterävyysalue on suppea ja täysin ilmavan, lentävän  hyönteisen valokuvamiinen on enemmänkin tuuripeliä.  Tähän täytyisi tulevana kesänä panostaa


Kaililahan luonnosssa kuvavilla on näitä poseerauskuvia pikkutukkikärsäkäästä niin kyllä pitää kesäksi kehitellä jotain vauhdikaampaa.   Huomioi  että pienikin öttökä toimii pölyttäjänä, siitepöly on värjännyt keltaisellä pikkutukkikärsäkään niskan ja peitinsiivet.


Pieni on ihminen valtiovallan rattaissa


 • Pauli Kaasinen Kuuluuko tämäkin sukuun Hylobius, tukkimiehentäin porukkaan? Lemmikillä on kyllä hieno lähikuva ruutukärpäsestä, Sarcophaga carnaria. • Jos ja kun se työvomaviranomainen tänään soittaa niin mitä sillekin nyt sitten puhuu?  Uusi tutkimustulos kertoo että teollisuus on kyllä suomesskin investoinut tuottavutten mutta näistä ei ole työpaikkoja syntynyt. UPM kymmenen  on panostanut tuottavuuden kehitykseen 160 000 000 euroa mutta yhtään uutta työpaikaa  tuo euromäärä tuottanut.  Pääministeri Katainenkaan ei enää puhu investoineista vaan työpaikojen synnyttämisestä. Työ ministeri Ihalainen  hokee samaa joka ikisessä haastattelussa mutta ei hänellä mitää lääkettä työttömyyden vähentämiseen ole.  Väkisinki on tullut mieleen että Ihalaiselle tämä työministerin virka on SDP palkkiovirka hänelle pikästä urasta SAK:n palveluksesta.  Huomaa että Lauri Ihalainen on noussut Kirvesmiehestä  Työministeriksi vähällä akateemisella koulutuksella.


  Soitto tuli Porin Työ - ja elinkeinotoimsirosta ja käsketiin odotaa soittoa  Kuntakokeilun  toimistosta

  Tutustuin Pori kuntakokeilun nettisivuihin ja totesin että olen tenhnyt kaiken oikein, haen luonnostta voimaa elämiseen

  Innovatiivisia kokeiluja ja uusia malleja työllistämiseen  Merikarvia, Pomarkku, Pori ja Ulvila etsivät työllisyyden kuntakokeilulla innovatiivisia kokeiluja ja uusia malleja työllistämiseen. Keskiössä ovat asiakasohjaus, koulutus, kuntouttava työtoiminta, aikuisten työpajatoiminta ja yritysyhteistyö.
  Kuntakokeilun (1.9.2012 – 31.12.2015) tarkoituksena on löytää uusia paikalliseen kumppanuuteen perustuvia työmarkkinoille soveltuvia malleja rakennetyöttömyyden alentamiseksi. Kohderyhmän muodostavat henkilöt, joiden työttömyys on pitkittynyt ja jotka tarvitsevat työmarkkinoille sijoittuakseen työllistymistä edistäviä palveluita. Tavoitteena on opastaa, kouluttaa ja perehdyttää työnhakijaa työelämään sekä parantaa hänen ammattitaitoaan vastaamaan työnantajan tarpeita. Toiminnassa käytetään mm. Green Care -menetelmiä, joissa ratkaisevassa osassa on ihmisen ja ympäristön suhde. Toiminta voi olla esimerkiksi kuntouttavaa maatilatoimintaa, viherympäristön kuntouttavaa käyttöä, luontoavusteisuutta tai eläinavusteisuutta. Luonto ja eläimet yhdistettynä tekemiseen toimivat virkistävinä, rentouttavina ja kuntouttavina tekijöinä niin mielelle kuin keholle mahdollistaen työllistymisen.

  http://satanen.satakuntaliitto.fi/satanen.aspx?taso=2&id=1011

  http://www.pori.fi/tyollisyydenhoito/projektit/kaynnissaolevatprojektit/kuntakokeilu.html  Kuntakokeilun esite (pdf, 0.33 Mt)

  Kuntakokeilun (1.9.2012 – 31.12.2015) tarkoituksena on löytää uusia paikalliseen kumppanuuteen perustuvia työmarkkinoille soveltuvia malleja rakennetyöttömyyden alentamiseksi. Vahva intressi hyödyntää täysimääräisesti alueella oleva työvoimapotentiaali - erityisesti vaikeammin työllistettävät.


  Hoksnokka

  kuva
  Kuntakokeiluhankkeen Teljänkatu 5:ssä sijaitsevien Hoksnokka -tilojen käyttöä on suunniteltu eri toimijoiden - sekä työttömien että heitä työllistävien kumppaneiden - kohtaamispaikaksi.


  huomenna humppakärryt suuntaa helsinkiin ja paville avajaisiin, yhdessä pekkaniskanpoikien kanssa ja varmaan on paljon tanssikansaa,kyllä tuppukylän poikaa viedään taas uusille urille huh huh ja heh  Stockmann käynnistää yt-neuvottelut – jopa 330 voidaan irtisanoa

  Stockmannin mukaan näköpiirissä ei ole käännettä parempaan: tavaratalokonserni kertoo aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on 3 200 henkilöä.  HS: Hallituksen sopeuttaminen syö talouskasvua

  Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

  Hallituksen toimet valtion velkaantumisen pysäyttämiseksi hidastavat talouden kasvua, arvioi Helsingin Sanomat.


  Hyvää huomenta! Sateet väistyvät ja päivällä kuurottelee enää paikoin maan itä- ja eteläosissa. Pohjoisessa tulee lumikuuroja ja tuuli on voimakasta. Lännessä on aurinkoista ja iltaa kohti selkenee koko maassa. Lämpötilat ovat ajankohdalle hyvin tyypillisiä. -Kerttu


  Kumpi on alakoululaiselle tärkeämpi, historiankoe vai  ennalta sovittu hammaslääkärissä käynti?

  Meidän poika käy oikomishoidossa. Kiirastorstaina on ennalta sovittu tarkaskäynti oikomishoitamisen hammaslääkärillä ja samana päivän  on  nyt opettaja laittanut  historiankokeen.  Noormarkkulaiset joutuvat  poriliitoksen jälkeen käymään  kantaporissa hammaslääkärissä.  Kun on elämäntavakseen valinnut autotomuuden jotta maila pelastuisi niin pitää käytää linja-autoa pitempiin reissuihin.  Porissa hammaslääkäri matka  ei ole mikään tunnin reissu vaikka tunnin välein porin linjojen linja-auto ajaakin porin ja Noormarkun väliä.  Noormarkun yhtenäiskoulun ala-asteen opettajan mielestä sieltä pitäisi ehtiä takaisin kiirastorstaina pidettävään historiankokeeseen jolloin koulupäivä on muutenki tuntia lyhempi kuin normaalisti.  Pidän tätä kiusaamisena, opetaja jakaa omaa pahaoloaan oppilaaseen. 

  1 kommentti: