Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Olin liian innokas, kupsahdin katajaan...I was too eager, I fell juniper ...Jag var för ivrig, jag föll enbär.....私はジュニパーの減少となりました、あまりにも熱望していた......Я был слишком нетерпелив, я упал можжевельник ........Ero troppo impaziente, sono caduto ginepro .......Ich war zu eifrig, ich fiel Wacholder ... ...J'étais trop impatient, je suis tombé genévrier ...

Olin eilen niin henkeä täynnä ja innokas.  Lähdin pihalle jo aamupäivällä, kello kymmenen maissa.  Oli paljon asioita hoidettavana.  Kirjastoon piti viedä luetut  kirjat ja ottaa joku uusi keveämpi kirja parvekelukemistoksi.  Olen  valmisttautunut työvoimaviranomaisen kohtaamista lukemalla filosofiaa.  Luvussa on ollut Antti S. Mattila Näkökulman vaihtamisen taito.   Nyt kuitenkin on liian kauniita päiviä  viisauskirjojen lukemiseen joten tarkoitus oli lainata joku vaähän hepposempi lukukirja.  Kirjasto aukesi vasta yhdeltätoista , mutta onneksi sai luetut kirjat palauttaa postiluukusta.  Suurin syy aamuinnostukseeni oli se että ruuvasin laajakulmaobjektiivin päähän + 3 lähisuodattimen ja tätä yhdistelmää piti heti aamusta lähteä testaamaan.   Mutta eihän  näin aikaisn aamupäivällä vielä kukat kunnolla olleet auki eivätkä pörriäisetkään vielä kunnolla lenneleet.  Ja niinhän siinä kävi että joka kuusen kurkotaa niin katajaan kapsahtaa.

Yksi pieni keltainen pikkukäenrieska kohttauti aurinkoa kohti.  Tämä on ainoa valokuva jonka otin Vivitar 24mm 1:2.8 MC WIDDE ANGLE ja Hoyja + 3 lähilinssin yhdistelmällä.  Ei taida nykyaikana olla oikeastaan käyttö tuollaiselle lähilinsille kun voi kuvanksittelyohjelmalla rajaamalaa suurentaa kuvana saman verran.


Läheitä katajapensasta kiersi joitakin pörriäisi ja niitä sitten piti paremman puuteessa koitaa saada valokuvaan ikuistettua ja se olikin haasteellinen tehtävä laajakulma objektiivilla.  Nämä kukkakärpäset eivät olleet kovin suuria mutta nopeita.  Tarkentamiseen ei liikoja aikoja jäänyt.Kataja kyllä tuoksui, katajalta, mutta suuri syy pörriäisten kataja kiinostukseta taisi olla että katajan ympärillä oli pieni mikroilmasto joka oli ympäristöä lämpimämpi.  Eivät pörriäiset ainakaan katajan oksille pysähtyneet.


Tuurilla otetuista kuvista yksi terävämpikin kuva löytyi.  Tämä ei ollut kuin  puolet ampiaisen koosta


Rantamaisema vihertää ja pian ei pikkulintuja rantapuiden oksilta enää havaitse


Koko eilinen päivä oli aurinkoinen , ei pilvenhattaraa näkynyt.  Tästäkin päivästa näyttäis Noormarkussa / porissa tulevan samanlainen, vaikkakin aavistuksen viileämpi.Pitää varmaan taas lähetää tämä sää kuva YLE:n sää ohjelmaan  Tästä näkyy kuinka aurinko paistaa eteläsuomessa ja puut vihertää jo isolla lehdellä


Paikoin on pihanurmetki kasvaneet niin paljon että jotkut jo suunnittelevat nurmen leikuuta.  Nämä on rantaruohoja jotka saavat vapaasti kasvaa.


Veden pinnan allakin vihertää


Apteekissakin piti käydä, sinne jäi 50 euroaa ja tillalle tuli mkomenkuukauden lääkeet, paitsi vernpainelääke oli loppunut ja sen saa aptekista noutaa tänään.  Vileä olisi yksipilleri jäljellä niin voisi sen hakemisen  jättää oikeastaann huomisellekkin.  S-marketista  parveke oluen lisäksi ostin siemenpussin.  Olen suunnitellut että istutan johonkin suojaiseen paikkaan kesäkukkia perhosten syötiksi.  Tämä on kyllä vähän hidasta  kun ne kukkivat vasta heinäkuussa. Mutta eihän yrittänyttä laiteta.  • Leila Pursiainen Kovasti teilläkin siellä luonto vihertää, mukavaa aikaa tämä, ja kiva lukea juttujasi   • Hyvää keskiviikko huomenta kaikki kamut ja aurinko paistaa +4c on nyt no kyllä se lämpiöö siitä päivällä!!


  • Porilainen lintu havainto

  • Suokukko, haarapääsky, järripeippo ja pönttöä tutkiva käenpiika. Hanhiluoto ja Kalafornian golf -kenttä, 22.4.

  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti